duminică, 25 februarie 2024
11.7 C
Buzău

România

11.7 C
Buzău
duminică, 25 februarie 2024
11.7 C
Buzău

Cătălin Toma va fi înmormântat, joi, la Jariştea. Cine...

Trupul neînsufleţit al lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, s-a întors acasă, la Jariştea, comuna unde a copilărit edilul. Moartea acestuia a şocat toţi...
Ești aiciAncheteAuraș curat! Tereacă, Telaudă și Teminte
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Auraș curat! Tereacă, Telaudă și Teminte

Dacă n-ar fi apărut pe firmament democrația originală, populată cu tot soiul de ciolaci și jeguri de oameni, Auraș Tereacă ar fi ajuns un strungar mediocru și arțăgos, gata să bălăcărească pentru simpatia bășcălioasă a șefului de atelier pe oricine din orice. Dar ciolacii au apărut și i-au deschis larg brațele, așa cum le-au deschis atâtor brute și imbecili.

Prin 2014, pentru câteva sute de lei primiți de la unii asemenea lui, mai puțin pupincurismul lui proverbial, Auraș Tereacă a pus trei otrepe să mă împroaște cu noroi într-o emisiune televizată și aranjată, în direct, doar-doar, o să anihileze impactul gestului meu disperat, de atunci, asupra opiniei publice.

I-a și găsit! Un escroc – Fane Avramescu, zis Mucea – care anii trecuți apărea într-o știre despre cum fură PSD voturile populației, ca fiind colonel, deși n-a terminat decât șapte clase, și chiar și alea la fără frecvență ori prin penitenciarele patriei, o informatoare notorie, nevastă de colonel ceaușist – Mariana Radu – care-și spiona colegele din spitalul județean Buzău chiar și pe veceu, să nu care cumva să scape o pârțâială contra regimului, atunci mamă de viceprimar penelist-pedelist-pesedist și penal – despre care scris la vremea lor multe, și un ”poiet” – Ștefan Dima – care, ca să mai vadă și el o sponsorizare pentru maculatura pe care o mâzgălește, ar împroșca-o cu noroi și pe mă-sa!

În fapt, sunt convins că cei trei doar au „desemnat” cu limbuța comentariile dejectate în emisiunea respectivă. Deoarece, proști ca noaptea, după cum îi știu, și neștiind decât cum să frece pixul, nu să și scrie, nu văd cum ar fi putut să închege coerent cele câteva propoziții care le alcătuiesc vocabularul.

Fără studii, doar trecând prin niște școli PSD cu un grad ridicat de analfabetism, Tereacă a ajuns repede portavocea primarului Constantin Toma și a președintelui CJ Buzău Petre Emanoil Neagu. Pe durata furtunoasei lui „avansări” e pus să îndeplinească acte de „cruzime” împotriva fundulețelor rozalii ale indivizilor de mai sus.

Alo, DNA?! Dormi?

În 2015, Tereacă a scos din pălăria PSD o societate comercială intitulată pompos TEREACĂ MEDIA SRL-D. Forma juridică de tip SRL D, adică Debutant a fost introdusă în legislație în anul 2011 cu scopul de a încuraja tinerii să înființeze și să dezvolte o firmă. Conform acestei forme juridice, tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani care nu mai fuseseră asociați niciodată în vreo firmă, li se dădea posibilitatea înființării unei societăți cu răspundere limitată care le oferea anumite beneficii: scutirea de la plata taxelor de înmatriculare în Registrul Comerțului, scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru cel mult 4 salariați angajați pe perioadă nedeterminată, plus șansa primirii unei Alocații Financiare Nerambursabile de pană la 10.000 Euro.

Până aici, toate bune și frumoase, numai că Tereacă al nostru e născut în 13 februarie 1978, iar asta înseamnă că în data de 05 august 2015, când a înființat firma, avea vârsta dodoloață de 37 de ani și 6 luni. Cum a reușit să eludeze autoritățile de la ORC Buzău nu știm, cert e însă că până în ianuarie 2019 șmecheria asta penală i-a mers strună.

„Bestia” Auraș Tereacă și cifra de „afaceri”

Tereacă și-a construit reputația unei „bestii” pupincuriste capabile de orice, iar porecla „Tureatcă“ i se potrivește ca un blazon pentru obrazul gros, transplantat parcă de pe curul unei gorile: minte, laudă și linge cururile ștabilor PSD în draci. Și-i merge bine.

Astfel, cifra de „afaceri” a lui Tereacă a sporit exponențial cu nevoia lui Toma ori Milutz de a fi mai albi, mai curați. Dacă în 2016, primul an de activitate, firma a avut o cifră de afaceri egală cu 0 (zero) lei, în 2017 a atins 46.170 lei, în 2018 a sărit la 84.050 lei, în 2021 a crescut consistent la peste 130.000 lei, în 2022 a ajuns să spargă orice record de „pupincurit” încasând numai de la Primăria lui Tomiță și Consiliul Județean al lui Petre Emanoil Neagu peste 120.000 de lei!

Auraș Tereacă Auraș Tereacă

De exemplu, prin contractul nr. 31880/28.02.2023, Primăria Buzău îi virează lunar în conturi lui Auraș Tereacă nu mai puțin de 2500 de lei din bani publici. Plus, alte sume consistente pentru diverse „servicii”.

Aceleași sume le încasează și de  Consiliul Județean Buzău, iar obiectul contractelor cu cele două instituții este de asemenea același: prestarea de servicii informative cu privire la activitatea acestor instituții, promovarea anunțurilor publice ale beneficiarilor cu privire la programele de dezvoltare a comunității, felicitări de sărbători și anunțurile publice de convocare a Consiliului Local al Municipiului Buzău ori a Consiliului Județean Buzău etc..

DNA de la PLOIEȘTI, de ce dracu’ nu-i MÂNDREȘTI?

De altfel, 34 (treizecișipatru) de așa zise publicații au contracte cu Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău! De majoritatea lor nu a auzit nici subsemnatul, darămite dumneavoastră…

Auraș TereacăAuraș Tereacă

În răspunsul primit de la cele două instituții buzoiene, Primăria și CJ Buzău, banii care umflă buzunarele televiziunilor și publicațiilor buzoiene sunt efectiv delapidați din bugetele acestor instituții în baza unor contracte de prestări servicii, nu pentru publicitate. În felul acesta, „jurnaliștii” nu mai sunt obligați să-și pună pe balele cu care împroașcă internetul ori televiziunile litera „P”, care înseamnă publicitate.

Deci avem autodenunțul ștabilor din PSD Buzău care zic negru pe alb că dau banii publici în beneficiul lor. Ne lipsește doar ancheta. Alo, DNA de la PLOIEȘTI?! De ce dracu’ nu-i MÂNDREȘTI?

Auraș Tereacă își terfelește foștii patroni. Termenul din dosar

Pe 19 octombrie 2023, la Înalta Curte de Casație și Justiție, va fi primul termen dintr-un dosar în care lui Auraș Tereacă i se cer daune în valoare de 700.000 de euro (vezi informații aici).

Auraș Tereacă

Prin cererea înregistrată sub nr. 5011/200/2020 pe rolul Judecătoriei Buzău la data de 30.04.2020, reclamanții Brebeanu Aurel și Brebeanu Robert Ninel – foștii săi angajatori, proprietarii Campus TV, televiziunea unde Tereacă și-a vărsat zoaiele și asupra mea – în contradictoriu cu pârâții Auraș Tereacă și S.C. TEREACA MEDIA S.R.L. au solicitat obligarea acestora la plata, în solidar, a următoarelor sume: către Brebeanu Aurel suma de 100.000 euro cu titlu de daune morale și către Brebeanu

Robert Ninel la suma de 250.000 euro cu titlu daune morale, precum și la suma de 350.000 euro, cu titlu de daune materiale.

Cauza este un articolaș publicat de Tereacă în care face afirmații nereale, nesusținute de niciun argument ori dovadă, și care au adus atingere onorarei, demnității și imaginii reclamanților.

Afirmațiile lui Tereacă din articolașul respectiv se referă la o pretinsă activitate nelegală dintr-o parcare auto situată în centrul orașului Buzău, care, susține Auraș, ar aparține celor doi reclamanți.

În realitate, administrarea parcării auto în discuție este făcută de firma Robinio Events S.R.L. în baza unui contract de comodat încheiat pe o perioadă de zece ani cu o altă firmă.

Auraș Tereacă neagă însă paternitatea ARTICOLULUI de presă la care fac referire cei doi petenți, deși conform datelor de la ANAF nu are angajați!

Altfel, Tereacă e Auraș curat! Pe post de hârtie igienică, curăță cu simț de răspundere cururile celor din PSD Buzău, arătându-le buzoienilor că_căcăniul e mai alb, mai curat. Spre nenorocirea lui Tereacă, hârtia după ce o folosești, o arunci!

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News Sud-Est

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

De doi bani speranță. Vine primăvara, trăiască ștevia!

Vine primăvara, alegerile stau să cadă pe noi, trăiască ștevia! Fe-Martie ne pândește cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișipatru de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim - pentru voturile noastre - de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Iarna stă se pupe cu primăvara, membrii guvernului liberalo-pesedist se pupă cu membrii viitorului cabinet pesedisto-liberal, iar noi nu pupăm nimic, nici măcar de doi bani speranță. https://expresssud-est.ro/editorial/polul-de-doi-bani-de-la-buzau/ Stăm şi așteptăm alegerile, să se apuce odată de treabă vechiul...

Dezvăluiri

Mihai Teodorescu și noua sinecură de partid. Portul Constanța intră și mai rău la apă!

Mihai Teodorescu a devenit, vineri, directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38 de ani și în momentul preluării conducerii Portului era directorul executiv al instituției, conform g4media.ro. Fără studii în domeniul maritim sau portuar, cu soția cadru militar în SRI, Mihai Teodorescu a deținut mai multe funcții în instituții publice: director executiv în Primăria București, în Consiliul de Administrație Metrorex, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Eco Igienizare...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...

- A word from our sponsor -

spot_img

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...