Pentru că procurorul de caz a stabilit ca primarul comunei vrâncene Tănăsoaia, Romeo Vulpe, să presteze muncă în folosul comunității, acesta a găsit o metodă originală. Edilul a luat niște var care îl avea la dispoziție și a trasat marcaj rutier pe un drum fără asfalt, cu pământ și pietriș, în satul Covrag.
La Tănăsoaia, în județul Vrancea, după drumul care se îngustează și pe care două mașini venind din sens opus nu au loc să treacă una de alta, după alimentarea cu apă îngropată prin cimitir și după primarul PSD, Romeo Vulpe, trimis de Justiție să presteze muncă în folosul comunității pe la biserici, după ce a furat banii europeni, a mai apărut o ciudățenie: ulița de pământ marcată cu vopsea și trasată cu linie continuă!
Marea „realizare” din satul Covrag a fost promovată de oamenii locului pe rețelele de socializare ca „Autostrada Covrag” și a devenit virală, sătenii criticând administrația comunală pesedistă și mintea luminată care a vopsit bolovanii. Mai mult, situația demnă de un scenariu a la ”Las Fierbinți”, îl transformă pe primarul Romeo Vulpe în personajul Vasile, sătenii din Tănăsoaia glumind și spunând că dacă ar veni polițistul Robi pe drumul din Covrag, ar avea o mare dilemă: ce face, îi amendează pe localnicii care sunt nevoiți să taie linia continuă pentru a intra în gospodării sau nu?!
Citește și: Politica, târfa lui ALDE. Tăriceanu anunță o alianță în Parlament, cu partidul lui Ponta, apoi se răzgândește. Formula „am hotărât” a fost transformată după puțin timp în „am discutat”
Pentru cei care nu pot ține pasul cu numărul mandatelor primarului de la Tănăsoaia – recent trimis în judecată pentru corupție, aflați că Romeo Vulpe a fost ales pentru prima dată în 2000. Anii au trecut, iar în 2009 s-a gândit că nu se știe niciodată ce îi aduce viitorul, așa că a decis să se reprofileze. Sau cel puțin așa reiese din rechizitoriul întocmit de DNA Galați, de unde înțelegem și altceva: cu toată bunăvoința sa, Vulpe nu a reușit să facă ceva legal.
DNA detaliază în rechizitoriu că Romeo Vulpe și-a înființat un PFA special pentru a lua ceva subvenții pentru stupii săi de albine, însă imediat după ce a aranjat ploile, a întrerupt activitatea. Cu toate acestea, a continuat să ia bani!
Prejudiciul pentru care trebuie să răspundă acum primarul Romeo Vulpe este în sumă de 6.000 euro. Nu i-a mai ajuns indemnizația pe care o încasează de la Primăria Tănăsoaia încă din anul 2000, ci a luat fonduri europene nerambursabile – subvenție de la APDRP, pentru PFA-ul său. Pe lângă această faptă, Agenția Națională de Integritate spune că Vulpe nu avea voie să dețină acest PFA.
„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iulie 2009 – 23 octombrie 2009, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, în cadrul „VULPE M. ROMEO” PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”, spun inspectorii ANI.
Citește și: CULISE. Dăncilă vrea să plece din Guvern, dar nu ca o proastă! Cine va ocupa scaunul de premier după demisia ei. Detalii incendiare despre strategiile din spatele ei
Din punct de vedere penal, DNA a comunicat că Romeo Vulpe și-a înființat acel PFA pentru a lua subvenții pentru stupii săi de albine, iar după ce a semnat cererea de finanțare a radiat firma, însă a continuat să folosească ștampila și să încaseze fonduri până în 2013.
„În perioada 2009 – 2013, inculpatul Vulpe Romeo, în calitate de primar al comunei Tănăsoaia, a indus și menținut în eroare Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Vrancea, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea exploatației agricole și creșterea veniturilor realizate din comercializarea producției”.
Inculpatul a depus trei cereri de plată în condițiile în care cunoștea faptul că la data de 23 octombrie 2009 radiase personal PFA Vulpe M. Romeo, prin urmare, nu mai îndeplinea condiția de acordare a plăților în proiect. În baza unei rezoluții infracționale unice, prin trei acte materiale (urmare a cererilor de plată depuse la 25.10.2010, 26.20.2011 și 08.01.2013) a indus și menținut în eroare persoana vătămată în perioada 23.10.2009 (data radierii PFA) – 27.02.2013 (data virării în cont a tranșei a patra din proiect), obținând pe nedrept suma totală de 25.877,70 lei, echivalentul a 6.000 euro din fonduri europene nerambursabile… sumă ce constituie prejudiciu în dauna aceleiași persoane vătămate.
Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 25.877 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce aparține inculpatului”, se mai arată în rechizitoriu.