Societățile comerciale unde Consiliul Local Focșani este acționar majoritar sau minoritar sunt adevărate surse de venituri pentru sinecuriștii de partid.
Membrii consiliilor de administrație din societățile Compania de Utilități Publice (CUP) şi CUP Salubritate, operatorii locali de apă-canal şi salubritate din Focșani, sunt plătiți regește pentru participările lor lunare la ședințele convocate.
Citește și: De cine vă temeți, domnilor Marcel Ciolacu și Petre Emanoil Neagu?
Într-un moment de nervozitate în Consiliul Local, pe marginea unui subiect legat de CUP Salubritate, compania municipalității, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a luat partea operatorului de salubritate, pentru că ar avea doar trei membri în consiliul de administrației, reclamându-i pe cei de la Compania de Utilități Publice (CUP), unde municipiul deține doar 36% din acțiuni şi unde deciziile în Consiliul de Administrație sunt luate de nouă membri. Mai mult, edilul, a spus că operatorul de apă-canal oferă focșănenilor o apă de proastă calitate, iar facturile sunt umflate.
Ulterior, Cristi Misăilă a reluat atacul în privința a ceea ce se întâmplă la Compania de Utilități Publice.
„CUP SA, în loc să-şi eficientizeze modul de funcționare şi reorganizare, printr-o hotărâre luată într-o alianță ascunsă post USL, adică PSD-PNL, fără a ține cont de opinia noastră, care suntem acționar minoritar cu 36%, s-a stabilit o creștere a numărului de membri în Consiliul de Administrație de la 7 la 9, iar indemnizația dumnealor este aproximativ 8.200 de lei brut (n.red. aproximativ 4.800 lei net). Aceștia cheltuie anual cam 180.000 de euro pentru indemnizații, comparativ cu CUP Salubritate, unde sunt doar trei membri. S-au făcut înțelegeri tacite, şi o spun cu toată responsabilitatea, în ceea ce primește CUP SA, pentru a se mai recompensa niște lipitori de afișe de la cele două partide”, potrivit lui Cristi Misăilă.
Citește și: Balastierele Buzăului – atac asupra mediului, jaf de milioane de euro și praf, mult praf, aruncat în ochii oamenilor simpli
Potrivit informațiilor aflate pe site-ul CUP, cei nouă membri ai Consiliului de Administrație, unde Consiliul Judeţean este acționar majoritar, numiți încă de pe vremea când Marian Oprișan era președinte al Consiliului Judeţean, sunt: Raluca Dan, secretarul județului, Lucian Vulpe, din partea ALDE, Claudia Ionescu, PSD, fost director la Administrația Piețelor, Alina Bîrlădeanu, soția fostului deputat PSD Dragoș Bîrlădeanu, George Coman-PSD, Didi Băhenaru-PSD, cumătrul lui Marian Oprișan, Zisu Manuela.
Ultimii doi veniți în Consiliul de Administrație al CUP, în urma deciziei din 5 aprilie, sunt Andreea Cristian, soția fostului vicepreședinte al Consiliului Judeţean Vrancea, Dănuţ Cristian (PSD) şi Dan Proca (PNL).
Citește și: Simileasca, mon amour! Despre mafia țiganilor buzoieni și cum a „cucerit” ea Suedia doar cu burta goală
Din informațiile „Adevărul”, primarul Focșaniului l-a recomandat într-o funcție de membru CA pe Dan Cătălin Ocheșelu, fostul consilier personal al lui Marian Oprișan, dar a fost refuzat, acesta fiind, de fapt, motivul declarațiilor sale belicoase la adresa CUP, societate pe care nu a criticat-o niciodată până acum.
Cât privește CUP Salubritate, reprezentarea în Consiliul de Administrație este formată doar din membri PSD. Aceștia sunt Liviu Oloeriu, președinte PSD Focșani şi președinte al CA la CUP Salubritate, notarul Cătălin Vrabie, fost prefect, secretar de stat, consilier local PSD, Marius Manoliu, angajat al Primăriei Focșani, membru PSD. Cei trei primesc o indemnizație lunară de 4.200 de lei net, care a fost majorată anul trecut.
Primarul Cristi Misăilă s-a desemnat recent reprezentant de drept în Adunarea Generală a Acționarilor de la CUP şi CUP Salubritate.