marți, 15 octombrie 2024
13.9 C
Buzău

România

13.9 C
Buzău
marți, 15 octombrie 2024
13.9 C
Buzău

Consiliul Judeţean Buzău transformă o școală din Smeeni în...

Consiliul Judeţean Buzău este implicat într-un proces administrativ pentru identificarea a două locaţii/imobile, eliberate de sarcini administrative, care ar putea face obiectul reorganizării structurale...
Ești aiciDezvăluiriMarian Oprișan și Dumbrava minunată a pesediștilor din Vrancea. Despre Oprișan și...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Marian Oprișan și Dumbrava minunată a pesediștilor din Vrancea. Despre Oprișan și Misăilă, doi vrânceni care nu numai că au făcut „afaceri” împreună, ba chiar au împărțit frățește și aceleași femei. O incredibilă, dar adevărată saga a „averilor mobile” ale famigliei PSD din Focșani

Marian Oprișan a recunoscut în fața ziariștilor cunoscutei emisiuni „România te iubesc!“ ceea ce toată lumea știe iar autoritățile se feresc să verifice: mama sa este paravanul după care își ascunde averea și afacerile de ochii cetățenilor și, mai ales, de instituțiile cu atribuții în verificarea veniturilor, precum ANI. Astăzi, însă, vă vom povesti despre cealaltă „avere” a oprișanului de partid și de stat: femeile!

De când conduc județul Vrancea, Marian Oprișan și Cristi Valentin Misăilă s-au înconjurat de persoane dispuse să le răspundă la comenzi și au dat fiecărui personaj servil câte un os din care să roadă. Colegii de partid și amicii fideli au fost răsplătiți cu posturi pentru ei și familiile lor, iar generozitatea „președintelui tuturor vrâncenilor” – după cum se autointitulează Marian Oprișan și a primarelui Misăilă nu s-a oprit aici. De fiecare dată, ei au avut grijă și de doamnele care le-au trecut prin pat. Nu doar profesional, ci și personal, binecuvântând cu ochi de părinte legăturile ulterioare ale fostelor iubite. Altfel, Oprișan și Misăilă nu numai că au făcut „afaceri” împreună, ba chiar au împărțit frățește și aceleași femei.

Un caz elocvent îl reprezintă legătura pe care fosta amantă a lui Marian Oprișan, Lucreția Dumbravă, nevasta fostului său șofer (!), o are de câțiva ani cu Misăilă, primarul divorțat al Focșaniului.

Marian Oprișan
Chiar dacă s-a mai fanat, Lucreția Dumbravă rămâne o femeie frumoasă și pusă pe stricat familii…

Am putea spune că este vorba despre o famiglie mare și fericită, în interiorul căreia membrii ei ascultă de un singur „naș”. 

Marian Oprișan, șuțul de portofele

Cum s-a ajuns aici? Biografia marelui vrâncean e arhicunoscută, accesibilă doar la un click distanță. Vom încerca să punem totuși cap la cap informațiile care au apărut de-a lungul timpului și care vizează evoluția lui Marian Oprișan și a câtorva oameni de bază. Născut în 1965, Oprișan a fost la început elev la Școala nr. 7 din Focșani. 

Gura târgului spune că era un rebel, care a fost exmatriculat de la liceu în anii ’80. În acea perioadă se spune că domnul președinte avea obiceiuri mai puțin ortodoxe: subtiliza portofele și bunuri care aparțineau călătorilor aflați în tranzit în gara din Focșani și chiar a fost anchetat pentru furt. Se știe că avea o situație materială precară, una dintre legende fiind aceea că el și fratele său împărțeau aceeași pereche de pantofi.

Marian Oprișan începe să se cumințească în 1984, în momentul în care mama sa – Lucia Gherarde, angajată a fabricii de confecții din Focșani, îi găsește un post la oficiul de calcul. Aici, printre picături, Marian Oprișan era manechin. De atunci se pare că i se trage porecla „Greața”, din cauza atitudinii sfidătoare și grandomane pe care o afișa.

Marian Oprișan, alias „Alin” sau, mai cunoscut, „Renato”

În acea perioadă – decembrie 1988, Oprișan a fost racolat de Securitate și a început să dea informații sub numele conspirativ „Alin” sau, mai cunoscut, „Renato”. Note informative scrise cu greșeli gramaticale. De altfel, nici în prezent Oprișan nu stă foarte bine la capitolul comunicare – orală, discursurile sale fiind pe alocuri lipsite de coerență.

Mult timp însă, Marian Oprișan a primit verdict de necolaborare cu Securitatea, pe baza voturilor membrilor CNSAS, până în 2008 mai exact. Abia atunci, CNSAS a făcut public faptul că Oprișan a fost recrutat ca informator și a avut numele conspirativ „Renato”. Explicația lui a fost aceea că a semnat un angajament minor pe când era elev de liceu… ca toată lumea din acea perioadă.

Potrivit propriului CV, nu a avut prea mult timp de școală decât la maturitate. În 1999 își ia atestatul de funcționar public la Fundația academică „Petre Andrei”, iar în  2003 se licențiază în științe politice. Între timp, în 2001, primește o diplomă de absolvire a unui „curs organizat de IRI” în America.

Citește și: Marcel Ciolacu și șpaga de partid și de stat ori despre cum s-a confirmat la Buzău, existența, pe o anumită stradă, a unor partide cu ciolaci în coadă

În anii 90, chiar și fără studii, Marian Oprișan devine director general al societății Seven Stars SA, perioadă unde se pare că i-a mers bine financiar. În urmă cu câțiva ani, Oprișan afirma că a intrat în politică cu fonduri importante, dat fiind că avusese „o perioadă prosperă în afaceri, ca director general al celui mai mare holding privat din Vrancea”. De altfel, în această perioadă Oprișan intră în politică.

În 1990 se înscrie în FSN, fiind chiar vicepreședinte al organizației județene tineret. Când Ion Iliescu a înființat FDSN și mai apoi PDSR, Oprișan îl urmează fără regrete. Și, din 1992, își începe saga ca președinte al trandafirilor roșii în Vrancea. De cealaltă funcție „pe viață” – aceea de președinte al Consiliului Județean – avea să se lipească câțiva ani mai târziu.

Prima dată când Marian Oprișan a fost în conducerea CJ se întâmpla în 1992, când a devenit vicepreședinte al instituției. Din 1996, timp de un an, a urcat însă pe cel mai mare scaun din CJ, iar apoi, timp de patru ani, se mulțumește cu funcția de vicepreședinte. Din 2000 și până în prezent este președinte la instituția care probabil va ajunge să îi poarte numele.

Femeile cu care s-a iubit, aranjate și ele pe viață

Dacă a durat câțiva ani până să ajungă la țelul dorit în politică și în viața profesională, nici viața personală nu a fost mai liniștită. Inițial, acesta a intrat în viața publică căsătorit fiind cu Ofelia Oprișan. Cuplul se cunoscuse înainte de 1989, la fabrica de confecții, unde fosta doamnă Oprișan era inginer. Probabil dragostea a fost oarbă, dat fiind că inginerul, femeie respectată, a ales să își unească destinul de operatorul de calcul care poza din când în când ca manechin. Din mariajul celor doi a rezultat o fată, Mădălina, acum absolventă de drept. De altfel, Mădălina este singurul copil (recunoscut) de cel mai influent om din Vrancea.

Cu Mădălina, fiica sa

Ofelia Oprișan a divorțat însă de baronul de Vrancea în anul 2003. Un divorț simplu, fără scandaluri sau declarații. Se pare că Oprișan era încă de pe atunci un mare consumator de femei și, pe la începutul anilor 2000, se discuta despre o posibilă relație nepotrivită cu cea care îi conduce și în prezent ziarul de casă.  

Citește și: EXCLUSIV! „Secretul” puterii PSD sau de ce este Liviu Dragnea mai puternic ca niciodată

În 2002, apare în județ Monitorul de Vrancea, ziar pro-PSD, editat de SC Trinec Serv SRL Focșani, firma al cărei unic acționar era Corina Iuliana Trifan. De atunci, Corina Trifan deține acest ziar, dar aceasta nu a fost singura dovadă a apropierii de liderul PSD. Tot în acel an ia ființă și Media Uno, acționar unic fiind aceeași Corina Trifan. În perioada de început a ziarului de casă al lui Oprișan, nu de puține ori mașina acestuia era văzută la sediul redacției. Nimic de comentat, date fiind informațiile și „cântările” care apăreau zi de zi la gazetă. Numai că, total întâmplător, mașina era văzută și lângă blocul în care locuia directorul Corina Trifan.

Directorul general al Monitorului a avut un succes nebun în afaceri de-a lungul timpului. Este de notorietate că firmele deținute împreună cu soțul său de drept au fost multă vreme „reginele betoanelor” din județ. Mavi Beton și Grifon Beton închiriază în 2008 – fără licitație – un teren de 4.375 metri pătrați în Focșani, chiar la marginea DN 2D, la prețul de 0,04 lei/metru pătrat, pentru a le fi mai ușor în afaceri. Terenul aparținea Drumuri și Poduri care, deși aflată într-o situație materială precară, dă pe nimic acea suprafață.

Corina Trifan face și ea ce știe cu gura… 

Marian Oprișan
Corina Trifan

În 2003, a izbucnit un scandal în care – total întâmplător – apare numele doamnei Trifan strâns legat de cel al lui Oprișan. La acea vreme, se descoperă că o mașină care aparținea defunctei Drumuri și Poduri – societatea al cărei unic acționar era CJ Vrancea, fusese folosită în alte scopuri decât acelea pentru care fusese achiziționată. Camera de Conturi face public că autoturismul Audi S 6 (în valoare de 65.000 euro!) a ieșit de două ori din țară, prin Vama Nădlac – către Milano și Viena, în august 2003. În mașină, pe lângă șofer, se aflau Lucia Gherarde, Corina Trifan și mama acesteia.

Dumbrava minunată alui Marian Oprișan

Atunci, apare și numele șoferului personal al lui Oprișan, care îi punea la dispoziție timpul său încă din 1993. Pentru că Eduard Dumbravă este cel care conduce bolidul în afara țării. De altfel, Eduard Dumbravă își face „mea culpa” pentru prejudiciul produs prin deplasarea în străinătate și plătește aproape 30 de milioane de lei ca să acopere prejudiciul creat. Ca o paranteză, câțiva ani mai târziu, Dumbravă renunță de a-l mai servi pe Oprișan din postura de șofer, motivând că nu putea trăi din salariul mizer.

Cu toate acestea, în 2006, Eduard Dumbravă jură că Jeep-ul cu care îl plimba pe Oprișan – și care îi aparținea, l-a cumpărat cu banii obținuți pe un teren vândut la Lepșa. Și, pentru că președintele CJ nu avea bani de mașină probabil, i l-ar fi închiriat. Bolidul ca bolidul, dar mai important este că Eduard Dumbravă și-a „cedat” în fața lui Oprișan propria soție.

Eduard Dumbravă nu a plecat însă cu mâna goală când a demisionat (fără nicio legătură cu pierderea consoartei, după cum au asigurat amândoi). În 2007, fostul șofer prinde, prin încredințare directă, un micuț contract cu CJ Vrancea – de 150.000 lei, care presupunea transportul unor copii din mediul rural către municipiu, în scop turistic. Banii erau alocați pentru aducerea a 100 de copii/zi din fiecare comună sau 150 de copii/zi din celelalte orașe, plus asigurarea unui pachețel de mâncare. Eduard Dumbravă spune la acea dată că se ocupă de propriile afaceri – transportul de persoane în Italia, plus un magazinaș „de cartier”, deschis în anul 1998.

Citește și: S-a rupt lanțul de iubire? Dragnea a șters pe jos cu Tăriceanu în CExN al PSD! Acuzații grave la adresa liderului ALDE

Dumbravă mai spune și că veniturile sale ca angajat al lui Oprișan erau atât de mici, încât banca a refuzat să le acorde împrumut lui și soției, pentru ridicarea unei case (pe un teren deținut în apropierea proprietății familiei lui Oprișan). Poate a fost mai bine că nu s-a angajat în credite, ar fi fost mai greu la partaj. În 2009, instanța pronunță divorțul intentat de Lucreția Dumbravă, soție a omului credincios lui Oprișan. Cei doi s-au despărțit rapid, după doar un termen de judecată. Nu aveau nimic de împărțit, fata cuplului fiind deja majoră. Lucreția era deja secretara lui Oprișan al CJ-ului, iar relația profesională evoluase.

Lucreţia Dumbravă

O perioadă, ea a fost femeia „de bună” a lui Oprișan, și se discuta chiar că aceasta s-a mutat pe domeniul de la Bolotești, km. 25, în fortăreața care aparține în acte Luciei Gherarde.

Bineînțeles, legătura s-a păstrat în intimitate, până în 2014. Și, între timp, doamna Lucreția a evoluat profesional. În declarațiile de avere completate sunt câteva lacune. Cert e că între 2009 – 2014 este referent asistent la CJ, urcă din 2014 ca referent, iar mai apoi, de anul trecut, consemnează că este referent superior. Printre picături, își deschide o firmă – Dartelook, căreia îi vinde un teren intravilan, în 2015, contra sumei de 12.400 lei. Chiar dacă fostul soț se plângea de refuzul băncilor, doamna Lucreția notează în declarație un credit de 5.000 euro contractat în 2005. În 2013 își cumpără și un teren de 1.600 mp în Petrești, care este atras câțiva ani mai târziu în intravilanul comunei Vânători.

Citește și: Mihai Tudose și Marcel Ciolacu pe lista NEAGRĂ! Cine sunt cei 11 care au votat împotriva lui Liviu Dragnea în CExN PSD și cine este cel care s-a abținut (SURSE)

Niciun mister, firma sa avea nevoie de facilitățile unui teren intravilan, pentru construirea unei fabrici de textile. De altfel, Lucreția Dumbravă a și obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, tocmai în acest scop. Că a avut venituri 0 pentru 2015 și 2016 din firma sa contează prea puțin. În 2013, pentru merite deosebite, fiica Lucreției este angajată la Primăria Focșani. Raluca Dumbravă devine jurist al instituției, după ce, la alegerile din urmă cu un an, aceasta îl însoțise pe Oprișan la vot. Noua juristă nu a avut nevoie să dea concurs, fiind transferată de pe un post de la o altă primărie din județ.  Și așa încep legăturile șefei de cabinet cu primăria, până la actualul edil de Focșani.

Familistul „convins” Misăilă și dumbrava „lui”

Înainte de a fi ales primar, fostul subprefect Cristi Valentin Misăilă poza în familist convins. La întâlnirile cu alegătorii era însoțit uneori de soție și cele două fiice, afișând un mariaj perfect. În realitate, cea pe care o voia alături era însă Lucreția, cu care și-a și oficializat legătura ulterior. Misăilă a fost angajat la Finanțe, unde a fost inspector de specialitate și șef al Biroului de autorizații. Între 2007 – 2009 a fost comisar la Garda Financiară, apoi a fost numit consilierul pe probleme economice al președintelui Consiliului Județean Vrancea. Atunci, probabil, a început să facă vizite dese către cabinet, unde în anticameră era credincioasa Lucreția Dumbravă.  

Din 2012, Misăilă este numit subprefect, perioadă în care mărturisește că îl leagă o dragoste nebună de soția sa, cu care era împreună încă din timpul facultății.

Misăilă, un om care a ținut la căsnicia sa. Până a întâlnit un borcan cu miere mai dulce

Căsătoriți din 2000, viața împreună a celor doi nu a avut un final prea fericit. În august 2016, imediat după instalarea în scaunul de primar, Misăilă a decis să dea cărțile pe față, introducând acțiune de divorț. Divorț care s-a și soluționat în iunie anul trecut, iar soluția a rămas definitivă după ce fosta soție a lui Misăilă a renunțat la apelul pe care îl promovase. 

De atunci, este oficial la brațul Lucreției și își clădește viitorul alături de aceasta. Ba chiar încearcă să vândă casa pe care a construit-o în timpul mariajului. În urmă cu ceva timp, ca soluție inteligentă, vila din Golești era la vânzare pe OLX și, la telefonul de contact, apărea unul dintre vechile numere ale primarului.

Iubita tânără și bălaie

Marian Oprișan
Cuplu de tineri ce se iubesc dezinteresat: ea nu pentru puterea lui, el nu pentru decolteul ei, ci pentru sufletul frumos

Nici Oprișan nu se uită în spatele său, dar pare că a revenit la sensibilitatea pentru domeniul mass-media. Din 2015 președintele CJ se afișează la brațul unei tinere blonde. Relația e oficială și asumată, Marian Oprișan neezitând să posteze pe pagina personală poze cu Larisa Maria Nădrag. Tânăra este absolventă de jurnalism a Universității de Vest din Timișoara. Ca toate iubitele din trecut ale domnului președinte – că e relație asumată sau nu, și Larisa Nădrag este o prezență tăcută. Vine la tăieri de panglici, botează copii împreună cu Oprișan, dar cam atât.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

BIȘNIȚARI DE SIMILEASCA

N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi încă Simileasca are un avantaj: are regulile ei, ștaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decât este. Or sunt zile când, privind de la Primăria Buzău, sau răsfoind ziarele lu’ Toma de la primărie ori ale lui Neagu de la CJ, mi se pare că m-am născut într-o țărișoară incertă, fără legi, fără consistență, fără sens: un fel de șir de căruțe cu coviltir, cu o șleahtă de bulibași care joacă barbut continuu, nemaiștiind când e zi și noapte. Mi-e scârbă și sunt trist. Trist pentru că niște bișnițari de Simileasca...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...