marți, 25 martie 2025
13.6 C
Buzău

România

13.6 C
Buzău
marți, 25 martie 2025
13.6 C
Buzău

Revoltă la Focșani. Cristi Misăilă a pus taxă pe...

O taxă specială introdusă de primarul Cristi Misăilă la Focșani a creat revoltă în rândul localnicilor: impozitul pe iluminatul public. Mulți locuitori consideră taxa abuzivă,...
Ești aiciVranceaAdrian Crețu sau certitudinea unei administrații implicate pentru Vrancea

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Adrian Crețu sau certitudinea unei administrații implicate pentru Vrancea

În pragul alegerilor, Adrian Vasile Crețu, candidatul Partidului Național Liberal, filiala Vrancea, pentru un loc de deputat în Parlamentul României, se declară convins că experiența sa de patru ani ca administrator public al județului Vrancea îi oferă un avantaj incontestabil.

Cu un parcurs profesional început în domeniul privat, Adrian Crețu recunoaște că implicarea sa politică activă este de dată recentă, o schimbare motivată fiind de dorința de a contribui la dezvoltarea comunității locale.

Adrian Crețu: Nu poți să te duci în Parlament fără să cunoști realitățile administrației din județul pe care îl reprezinți

„Funcția de administrator public deținută patru ani a stat la baza dorinței mele de a merge în Parlament. Sunt un politician atipic, pentru că, înainte de politică, am lucrat exclusiv în privat. În politică am intrat cu gândul de a schimba ceva pentru vrânceni, de a lua măsuri concrete în favoarea lor.”

A cui e Vrancea? A vrâncenilor ori a parveniților din PSD, USR sau AUR?

Adrian Crețu consideră că rolul său de administrator public i-a oferit ocazia să înțeleagă în profunzime problemele reale cu care se confruntă județul Vrancea. Vizitele în toate comunele și discuțiile directe cu primarii și locuitorii l-au ajutat să identifice nevoile specifice și să își formeze o viziune clară asupra soluțiilor.

Obiectivele unui „deputat activ”

„Îmi doresc să fiu un deputat activ”, a afirmat candidatul liberal, subliniind că Parlamentul României este „supraaglomerat” și că prea puțini parlamentari se implică în mod real în activitatea de pe teren.

„Nu cred că am văzut un parlamentar al altui partid în teritoriu, în afară de Raluca Ioan, senatorul PNL de Vrancea. Sunt parlamentari mai vechi pe care nu i-am văzut niciodată. Nu poți face ceva pentru județul tău dacă nu cunoști realitățile de aici.”

Pentru Adrian Crețu, legătura strânsă cu comunitatea și contactul direct cu locuitorii Vrancei sunt esențiale pentru un mandat de succes. Își dorește să aducă această implicare la nivelul Parlamentului și să devină o voce activă pentru nevoile județului.

Adrian Crețu: Agricultura și irigațiile, soluții pentru creșterea competitivității

Printre prioritățile sale, candidatul liberal menționează necesitatea de a sprijini agricultura, un domeniu vital pentru județul Vrancea. „Pe lângă viticultură, un domeniu emblematic pentru județ, agricultura trebuie susținută prin investiții în irigații, mai ales în zonele legumicole precum Garoafa, Biliești, Țifești, Bătinești”, a explicat el.

Crețu a evidențiat și dificultățile cu care s-au confruntat agricultorii din cauza secetei și a lipsei infrastructurii de irigații, adăugând că va sprijini proiecte precum canalul Siret-Bărăgan, dar și alte inițiative locale pentru a crește capacitatea de irigare.

Un alt proiect important este cel al sprijinului pentru utilizarea energiei regenerabile în solarii, propunând montarea de panouri fotovoltaice pentru a reduce costurile cu energia și a facilita o producție mai eficientă. Adrian Crețu vede acest demers ca un dublu beneficiu – economic și ecologic – reducând astfel poluarea generată de metodele tradiționale de încălzire.

Turismul – o oportunitate pentru dezvoltarea Vrancei

Adrian Crețu susține că turismul montan din Vrancea are un potențial neexploatat, concentrat în localitățile Lepșa, Soveja și Vizantea, un adevărat „triunghi de aur” pentru acest sector. În ultimii ani, infrastructura rutieră a fost modernizată, facilitând accesul turiștilor în aceste zone.

„Rezervația naturală Cheile Tișiței este o bijuterie neexplorată. Oamenii pot explora, pot fotografia insecte, animale și peisaje unice. Este important ca acești turiști să găsească facilități adecvate – cazare, mâncare – pentru a încuraja sejururi mai lungi și pentru a spori economia locală”, a afirmat candidatul liberal.

Viziunea unui „politician atipic” în politica românească

Întrebat dacă viziunea sa diferită va fi acceptată în politica românească, Adrian Crețu s-a arătat optimist, apreciind libertatea de exprimare din Partidul Național Liberal. „PNL este un partid în care ,delictul de opinie’ nu se pedepsește. Nu mi-e frică să-mi exprim ideile; singura mea responsabilitate este față de alegători.”

Cu o viziune bazată pe experiență și dorința de a aduce schimbări concrete pentru județul Vrancea, candidatul liberal Adrian Vasile Crețu își propune să devină o voce activă în Parlamentul României, reprezentând cu dedicare și implicare interesele vrâncenilor.

(Realizat de Lixandru Gheorghe PFA, la comanda Partidului Național Liberal. Cod mandatar financiar 11240002)

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Bolojan și „mănăstiruțele” din PNL

Eram convins că toate reformele începute de Ilie Bolojan atât în PNL, dar şi la locul de muncă din Senat, nu vor fi primite cu aplauze nici măcar în propriul partid. Mă aşteptam însă ca, o perioadă de timp, cârcotelile să aibă loc pe la colţuri, prin birturi conspirative sau prin vreo toaletă frumos mirositoare din Bruxelles. Fiindcă PNL-iştii au mare nevoie de Bolojan, măcar la nivel de imagine, fostul primar al Oradiei scoţându-i pur şi simplu din gunoi, după calamitatea de la alegerile prezidenţiale. Iată, însă că deja o voce s-a ridicat public împotriva lui Bolojan, şi încă pe un ton foarte vehement, ca să nu spun mitocănesc. Mă refer la Silviu Mănăstire, fost secretar general adjunct al PNL...

Dezvăluiri

Răzvan Leu, din Buzău, și țeapa justițiarului Călin Georgescu

Iese la iveală încrengătura din spatele lui Călin Georgescu. Candidatul la Cotroceni, care a raportat „zero costuri" pentru promovare, s-a ales cu plângere penală la DIICOT, pentru înșelăciune. Concret, un om de afaceri din Buzău îi acuză pe Călin Georgescu și pe un apropiat al acestuia, Ionel Rusen, că l-au escrocat cu suma de 1,1 milioane de euro și că banii ar fi fost folosiți pentru a finanța campania electorală a lui Georgescu. Răzvan Leu a depus, la începutul anului,...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Dumitru Mitroiu, fostul primar din Cislău, la un pas de pușcărie. Ce acuzații i se mai aduc

Dumitru Mitroiu, fostul primar din Cislău, a fost trimis în judecată, alături de un consilier PSD al comunei, după ce din fondurile primăriei ar fi fost achitată contravaloarea energiei electrice consumate de o societate economică aparținând consilierului local, în cuantum de peste 66.000 lei. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Dumitru Mitroiu și respectivul consilier PSD al comunei Cislău au fost trimiși în judecată pentru infracțiunile de delapidare şi complicitate la delapidare. Dumitru Mitroiu a plătit facturile unui asociat în...

- A word from our sponsor -

spot_img

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...