O serie de nume controversate din Vrancea deschid lista pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. Milițieni, penali, oportuniști, baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, parveniți, presupuse ziarizde – lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru vrânceni. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii – pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul.
Mic îndrumar pentru alegătorii vrânceni abandonați pe centura politicii românești, ca hahalerele care sunt la putere să NU mai joace alba-neagra cu voturile lor
În Vrancea, partidele și-au făcut listele împreună
În Vrancea, interesant este că partidele, exceptând PNL, şi-au făcut, parcă, listele împreună, propunându-le vrâncenilor, pe locurile eligibile, aceleași tipologii de candidați: ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde – lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, foști miniștri ori candidați la diferite ministere etc., toți având PSD-ul la bază.
Vrancea, pe cale să devină din nou un județ „roșu” PSD
O serie de nume controversate din Vrancea deschid lista pentru alegerile parlamentare din decembrie. Primul loc la Camera Deputaților va fi ocupat de actualul senator și ministru al Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. Pe la sfârșitul anului 2022, numele senatorului Tîlvăr a înroșit titlurile presei naționale și locale. Jurnaliștii de investigație au constatat că teza de doctorat a ministrului Apărării ridică suspiciuni legate de modul în care a fost realizată. Documentele Arhivelor Naționale – secția Vrancea, consultate de G4Media, arată că numele lui Angel Tîlvăr nu apare în registrul de cercetare a documentelor citate în teză.
În schimb, apare numele actualului șef al Secției Istorie a Muzeului Vrancea, Ionuț Iliescu. Tot atunci, Ionuț Iliescu a declarat pentru jurnaliștii de la G4Media că a făcut cercetarea în Arhivele Naționale Vrancea pentru teza de doctorat “Relații româno – israeliene în perioada comunistă” a lui Angel Tîlvăr și spune că „era sarcină de serviciu trasată de conducerea instituției”, în speță fostul director, Horia Dumitrescu.
Cel de-al doilea loc pe lista pentru Camera Deputaților va fi ocupat de Monica Raluca Aniței, medic veterinar, consilier la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea.
Pe locul al treilea se află Gabriel Petrea, fost președinte al TSD. Lista pentru Camera Deputaților este completată de Marius Mocanu, Bogdan Matișan, Nelu Bucur și Silviu Balaban.
La Senat, medicul stomatolog Cătălin Graur este primul nume de pe lista PSD Vrancea. Pe post de iepuraș, traseistul Graur îi va asigura accederea în Senat lui Florin Lixandru, omul de casă al Gabrielei Firea, secretar de stat în Ministerul Educației, lista fiind completată de Claudia Ostafie și Ionel Antimirescu.
Candidații PNL în Vrancea: Locurile 1 și 2 la Camera Deputaților, ocupate de liderul filialei județene, Dragoș Ciobotaru și fostul administrator public al județului, Adrian Crețu / La Senat, prima poziție este ocupată de senatorul Raluca Ioan
PNL Vrancea vine în fața alegătorilor vrânceni cu liste de candidați 100% vrânceni. În vreme ce celelalte partide au pe liste și oameni impuși de București, PNL a identificat în propriul județ oameni curați de care este nevoie pentru a avea legi bune, care să îi reprezinte pe vrânceni în Parlament.
„Candidații aflați pe listele PNL Vrancea acoperă toate domeniile de interes: economia, sănătatea, administrația, educația, antreprenoriatul etc. Suntem oameni simpli, facem politică în interesul cetățenilor și ne dorim să ducem în Parlament problemele transmise de vrânceni. Dorim să le fim alături în următorii 4 ani și la dispoziția lor, pentru orice problemă”, a declarat președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, nr. 1 pe lista pentru Camera deputaților.
La rândul ei, medicul Raluca Ioan, în prezent senator în funcție, locul 1 pe lista pentru Senatul României, a transmis liberalilor prezenți un mesaj de unitate, spunând că lucrurile bune pentru comunitate se fac prin implicare, muncă în folosul oamenilor şi inițiative care presupun seriozitate.
Administratorul public al județului Vrancea, Adrian Crețu, va candida pentru Camera deputaților, de pe poziția a 2-a.
Vrancea, „turistată” și de bucureștenii din USR
În ultimii doi ani, USR ne-a obișnuit cu politica testiculului: particip, dar nu mă bag. Treaba USR nu este să salveze România. Adică, nu să guverneze, nu să găsească și să aplice soluții. Ci doar să facă zgomot, circotecă, și să arate mizeriile, de care, de altfel, cu toții suntem conștienți. Absolut, e mai simplu așa, decât să fii responsabil, să ai o răspundere și să devii ținta „cuvintelor frumoase” din partea electoratului, lucru inevitabil pentru orice om politic sau formațiune politică aflată la guvernare.
USR Vrancea face ce știe mai bine. Execută ordinele de la centru. Așa se face că turista numită Corina Atanasiu, căreia primarul Misăilă i-a aprins o lumânare la vii după câștigarea Primăriei Focșani în urmă cu 4 ani, a fost instalată pe locul 1 la Camera Deputaților.
La Senat, USR Vrancea o propune pe profesoara Alexandra Tătaru, viceprimar al municipiului Focșani, cu două doctorate făcute pe bune. În rest, Dumnezeu cu mila, atâta timp cât USR e un PSD mai mic. În Vrancea, se aduc politicieni gen Atanasiu, Tîlvăr sau Lixandru care stau prin București mare parte din timp, în loc să se bazeze pe politicienii autohtoni, care locuiesc în Vrancea și care, de bine de rău, iau contact mai des cu cetățenii și pot fi abordați față în față pentru diverse probleme.
AUR Vrancea, partidul lui Lache
Locul eligibil al AUR Vrancea este ocupat – se putea altfel? – de colonelul în rezervă George Badiu, unchiul lui Giorgică Simion, actual deputat AUR de Vrancea.
Unchiul Badiu este totodată și soțul doamnei Mandica Badiu, care la rândul ei este judecător la Tribunalul Vrancea. Presa vrânceană zice că doamna judecător a devenit în 2012, fericita beneficiară a unui apartament din Blocul Turn L1-L2 din Focșani, pentru modica sumă de doar 12500 de euro. Totul s-ar fi petrecut cu sprijinul baronului local de Vrancea, pesedistul Marian Oprișan.
Sora lui George Simion este de asemenea parte a sistemului de justiție, fiind de fapt procuror. Așadar, rezultă că familia lui Simion este una bine ancorată în structurile justiției și securității din Vrancea, și nu cum acesta s-a prezentat mereu, împotriva celor din sistem. Vă aduceți aminte cum blama el sistemul și pe toată lumea, că toți sunt în cârdășie, conectați între ei, că alea, că hoți…
Declarație halucinantă din Parlamentul României: Ce a spus Badiu despre refugiații ucraineni – De ce a șters mesajul
Deunăzi, unchiul George Badiu a declarat că toți ucrainenii de peste 18 ani din România ar trebui să fie „urcați în dube” și trimiși înapoi în țara lor.
Declarația scandaloasă a fost făcută într-o postare pe Facebook, unde deputatul AUR a dat de înțeles că ucrainenii ar fi o povară pentru România și că ar „încasa ilegal” bani de la stat.
Mai mult, acesta sugerează că poporul ucrainean ar fi „inamicul” românilor.
„Ni s-a acrit de bogătanii de la Kiev care au dat șpagă să fugă din țară în loc să fie încorporați, iar acum încasează ilegal bani de la statul român!”, scrie politicianul.
Postarea a stârnit un val de reacții, motiv pentru care deputatul a șters postarea, după care a dezactivat și profilul.
Înainte de a ajunge deputat de Vrancea, Badiu a fost polițist timp de 11 ani, iar acum primește o pensie specială de aproximativ 9 mii de lei pe lună, cu toate că AUR militează pentru desființarea acestor privilegii.