26 C
Buzău
duminică, 25 iulie, 2021
duminică, 25 iulie, 2021
26 C
Buzău
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Popa Mădălin Iscru din Tulcea și „minunile” PSD! Popa face bani grei din proiectele de dezvoltare ale primăriilor din județele Românicăi. Rețeta este de-a dreptul fabuloasă, cu conectare directă la penalii cocoțați în vârful partidului condus de Liviu Dragnea

ești aiciSPECIALDezvăluiriPopa Mădălin Iscru din Tulcea și „minunile” PSD! Popa face bani grei din proiectele de dezvoltare ale primăriilor din județele Românicăi. Rețeta este de-a dreptul fabuloasă, cu conectare directă la penalii cocoțați în vârful partidului condus de Liviu Dragnea

Dumnezeul achizițiilor

spot_img

Un fost butic, fără angajați și fără cifră de afaceri, a fost transformat, în doar câteva luni,  într-unul dintre cei mai importanți prestatori de servicii de proiectare și construcții pentru cei interesați să obțină fonduri bugetare. Firma are sediul în județul Tulcea și este patronată de un preot, Mădălin Iscru, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării pe vremea ministrului Paul Stănescu. Hercinic SRL a încheiat asemenea contracte cu zeci, poate sute de primării din țară.

Misterioase sunt căile Domnului! Un preot din județul Tulcea, ajuns consilier personal al unui secretar de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, face bani grei din proiectele de dezvoltare ale primăriilor din județele Dobrogei. Rețeta este de-a dreptul fabuloasă, iar slujitorul Domnului se numește Mădălin Iscru.

Minunile sfântului Siluan

Casa preotului Mădălin Iscru e tot o minune…

În anul 2016, acesta a înființat o firmă de construcții cu nume de sfânt. Vorbim de SC Siluan Proiect SRL din comuna Dăeni, județul Tulcea. Potrivit Doxologia.Ro, cuviosul Siluan Athonitul a fost un călugăr rus de la Muntele Athos, care a avut viziunea lui Isus Hristos, a trăit în asceză și luptă spirituală împotriva demonilor. O mare viziune a avut și popa Mădălin Iscru, luptând mai departe cu ochiul dracului: banul.

Harul popii Iscru, recunoscut de 7 arhierei, în frunte cu mitropolitul Ardealului și cu Teodosie al Tomisului

Înainte de a vorbi de afacerile firmei cu nume de sfânt, trebuie să spunem că Mădălin Iscru s-a născut în anul 1978, la Brăila. Din puținele informații disponibile pe internet, aflăm că acesta a fost preot paroh în satul Luminița din comuna tulceană Topolog (instalat pe 6 martie 2010), apoi inspector pentru monumente și construcții bisericești în Episcopia Vrancei și Buzăului (2013) și preot paroh la Rușețu din județul Buzău (instalat în 2014). În 2017, îl găsim pe popa Iscru paroh la biserica din satul Sâmbăta Nouă din comuna tulceană Topolog. Această biserică a avut parte, tot în 2017, de o slujbă de resfințire, oficiată de 7 arhierei cu greutate ai Bisericii Ortodoxe Române: mitropolitul Ardealului, arhiepiscopii Tomisului, Dunării de Jos și Râmnicului, episcopii Hușilor, Harghitei și Tulcii. O întreagă elită bisericească a venit atunci într-un sat obscur din județul sărac al Dobrogei, de dragul popii Iscru.

Citește și: Sfârșitul unui mafiot. După ce s-a făcut de caca şi la Madrid, iar ALDE merge separat la europarlamentare, magistrații și strada îi vor lămuri definitiv pe colegii penali ai lui Dragnea că acesta nu este în stare să-i scape de justiție

Ce i-o fi atras pe înalții prelați? O ipoteză ar fi harul părintelui Iscru. Trebuie să știți că pe Youtube sunt postate zeci de clipuri cu muzică bisericească de mare vibrație cântată de un cor de bărbați, din care face parte și părintele Iscru. Filmările sunt de la Rușețu și de la Sâmbăta Nouă, din bisericile închinate Sfântului Ioan Rusul, în care popa Iscru a fost paroh. Vorbim de momente înălțătoare.

În sfârșit, în 2018, numele lui Mădălin Iscru apare pe o declarație de avere. Aflăm din aceasta că slujitorul Domnului a ajuns consilier personal al unui secretar de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale.

4 milioane de euro, în 2 ani de activitate

Revenim la Siluan Proiect SRL, firma înființată de Iscru în anul 2016, în comuna tulceană Dăeni. Potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial al României, la data înființării firmei, Mădălin Iscru avea domiciliul în comuna Zăvoaia, satul Dudescu, din județul Brăila.  Rețineți acest amănunt, vom reveni la el mai jos.

Citește și: The PSD Effect. Dezastru total la un banal concurs pentru ocuparea unui loc de muncă la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Încă din primul an de activitate, firma cu nume de sfânt și 25 de salariați învârte afaceri de 7.272.653 de lei. Un an mai târziu, Siluan Proiect ajunge la 30 de angajați și afaceri de 11.793.469 de lei. Încasările pe doi ani sar de 4 milioane de euro. Comenzile atât de grase nu vin din zona privată a economiei. Vin din zona publică, mai exact de la primării abonate la Programul Național de Dezvoltare Locală gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Printre clienții Siluan, la loc de cinste: Primăria Hârșova.

Studiu de caz: Hârșova

În acest caz particular, vorbim de 13 contracte încheiate de Primăria Hârșova cu Siluan Proiect SRL în anul 2017 și de un al 14-lea încheiat în luna mai 2018. În total, administrația acestei localități a plătit 2.060.000 de lei către Siluan Proiect SRL, din fonduri atrase de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin PNDL. Toate contractele au fost încheiate prin procedura atribuirii directe. Firma popii a făcut studii de fezabilitate, proiecte tehnice și execuție de lucrări. Toate contractele au valori rotunde, cu 3 zerouri în coadă, standardizate parcă după un plan de încasări, iar nu după volumul de lucrări, variabil de la caz la caz.

Popa Mădălin Iscru ajunge consilier personal al unui secretar de stat…

Pe 30 august 2018, Mădălin Adrian Iscru depune o declarație de avere în calitate de consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării pe vremea ministrului Paul Stănescu. Vorbim aici de ministerul care gestionează Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările executate de firma lui Iscru, precum cele de la Hârșova, au fost finanțate prin acest program.

Siluan Proiect, trasă pe linie moartă

Mai departe, pe 19 octombrie 2018, Siluan Proiect SRL depune la Registrul Comerțului Tulcea un act constitutiv actualizat, care consemnează ieșirea lui Iscru din firmă și preluarea acesteia de către alte două persoane. Așadar, din 19 octombrie 2018, Iscru nu mai are oficial nicio legătură cu această firmă. Tot oficial, firma a fost preluată atunci de Lenuța Moise, născută în comuna Zăvoaia, din județul Brăila, și de Dumitru Marinescu, născut în Brăila. Așa cum am arătat mai sus, în comuna Zăvoaia locuia și popa Iscru, la momentul înființării firmei. Lenuța Moise este funcționar la Primăria Zăvoaia. Sub noua conducere, Siluan Proiect mai face câteva încercări de a prinde contracte la diverse primării, însă ofertele depuse în SEAP nu mai sunt acceptate de nimeni.

Intră în scenă Hercinic SRL

În timp ce firma cu nume de sfânt intra într-un con de umbră, o altă firmă a popii Iscru, Hercinic SRL Măcin, ajungea să rupă toate topurile. Vorbim aici de o firmă înființată în anul 1992, în domeniul comerțului cu amănuntul de produse alimentare și tutun. Pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice sunt disponibile raportările Hercinic SRL în perioada 2012 – 2017, atunci când firma a avut zero angajați, zero bani încasați, figurând cu activitatea suspendată. Reluarea de activitate a avut loc, potrivit aceleiași surse, la finele anului 2017. Iar potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, popa Iscru a devenit administrator la Hercinic, acolo unde este și asociat unic, pe 21 septembrie 2018.

În 3 luni de la înființare, contracte de 3,6 milioane de euro

Apoi, între 5 octombrie și 21 decembrie 2018, firma popii, Hercinic SRL Măcin, a aplicat la 144 de proceduri de achiziție directă inițiate de diverse primării din județele Constanța, Tulcea, Galați, Buzău, Vrancea și Suceava. Primăriile constănțene: Hârșova, Gârliciu, Horia, Topalu, Fântânele și Saligny.

18 oferte, din cele 144 depuse, au fost respinse, fie pentru că nu au fost acceptate în termen, fie pentru că autoritatea contractantă respectivă a considerat condițiile neacceptabile. Însă, Hercinic a ajuns să semneze 126 de contracte. Cumva, pe bandă rulantă.

Valoarea totală a contractelor semnate în decurs de mai puțin de 3 luni: 16.284.024,95 de lei. Aproximativ 3,6 milioane de euro. 124 de contracte au valori rotunde, terminate cu 3 zerouri. Doar două contracte, din care unul semnat cu Primăria Hârșova, au ultimele 3 cifre diferite, conținând chiar și zecimale. Contractul de la Hârșova se referă la execuția lucrărilor de construire a unui heliport în curtea Spitalului din localitate.

Altân Tepe (Tulcea)

Un sat sărac lipit pământului, în care oamenii trăiesc în blocuri care stau să cadă şi sparg lemne în sufrageriile dezafectate. Primarul Nicolae Gioga a încheiat în 2018 un contract de 100.000 de euro pentru iluminat public inteligent. Câștigătoare? Firma preotului Mădălin Iscru, Hercinic SRL, o societate cu zero cifră de afaceri, zero angajați şi zero experiență în construcții. Ministerul Dezvoltării a alocat banii, iar firma lui Iscru a montat 46 de becuri, adică o singură lampă a costat 2.173 de euro! Trebuie spus că un asemenea dispozitiv costă, pe piața liberă, în jur de 50 de euro. Stere Tănase, viceprimarul comunei Stejaru, de care aparține cătunul Altân Tepe, s-a fofilat: “Sunt bolnav, de-abia stau pe picioare”.

Gârliciu (Constanţa)

O comună în care oameni, cai şi căruțe înoată prin noroaie. Firma Hercinic a primit, de la Primărie, mai multe contracte în valoare totală de 300.000 de euro. Pentru a evita licitațiile, autoritățile locale au spart contractele în bucăți de câte 100.000 de euro. Chestionat asupra acestei proceduri, primarul Constantin Cinpoiașu găsește greu explicații. În cele din urmă, conchide: “Ce-am avut de spus am spus”.

Ciochina (Ialomița)

Primăria comunei a primit 400.000 de euro de la Ministerul Dezvoltării pentru a reabilita trei grădinițe. Banii au fost înghițiți tot de preotul Mădălin Iscru, consilier al ministrului Paul Stănescu, printr-o altă firmă decât Hercinic. Rezultatul? Una dintre grădinițe arată, după trei luni, jalnic: faianță pusă de mântuială, gresie spartă, robinete ruginite, calorifere scorojite. Vasile Câmpulungeanu, edilul comunei, promite anemic: “Reparăm la primăvară”.

Prețurile facturate de firma lui Iscru la manoperă sunt şi de nouă ori mai mari decât media pieței. La montarea parchetului, societatea preotului bate orice record: 117 lei metrul pătrat, față de 14 lei media din piață. Deci cu 800% mai mult! Cu greu, primarul recunoaște că n-a avut de ales şi că a fost nevoit să semneze cu firma lui Iscru, în urma unor telefoane “de la centru”. Adică de la partidul de guvernământ. Adică PSD-ul lui Liviu Dragnea şi al lui Paul Stănescu. Sub protecția anonimatului, un primar de comună a povestit că, la un moment dat, a izbucnit la adresa lui Iscru şi a celor din Ministerul Dezvoltării: “Ați furat bani cu mâna noastră, cu semnătura noastră!”

Sâmbăta Nouă (Tulcea)

Reporterii merg la liturghia oficiată de preotul Mădălin Iscru, slujitorul Domnului şi al intereselor de partid. După slujbă, preotul se eschivează. “Cum este posibil să preluați o firmă-fantomă şi imediat să câștigați contract după contract cu autoritățile publice?”. Părintele se eschivează: “Este părerea dumneavoastră, nu avem ce să…”. Reporterii insistă: “E o minune?”. Sfidător, înainte să tragă după el ușa parohiei, preotul trâmbițează: “Dumnezeu face minuni. De aia slujim Lui, că ne iubește şi face minuni”.

La fel de arogant e şi fostul vicepremier Paul Stănescu, de sub pulpana căruia s-a ițit, ca iepurele din joben, “omul de afaceri” Mădălin Iscru. Care a omis, din declarația de interese, calitatea de administrator la firma sa, în timp ce ministerul îi umplea conturile. Recorder.ro l-a interpelat pe Paul Stănescu, fostul vicepremier: “De ce l-ați adus în minister pe domnul Mădălin Iscru?”. Replica? “Aduc pe cine cred eu că trebuie să aduc”, șuieră Stănescu, în timp ce urcă pe locul din spate al limuzinei luxoase. Un răspuns care grăbește probabil momentul în care națiunea se va trezi şi va alunga ticăloșia şi impostura de la vârful României.

Popa Mădălin Iscru și „minunile” PSD

Astfel, Popii Mădălin Iscru i-a reușit minunea de a încheia 130 de contracte în patru luni şi de a face din nimic milioane de euro! Cifre halucinante, care conturează doar un mic tablou al corupției de sub umbrela PSD. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), inițiat de liderul Liviu Dragnea, au fost alocați 10 miliarde de euro pentru a scoate satele din noroaie.

Miliarde care au oferite cu generozitate către sute de firme de casă deținute de persoane anonime, dar bine conectate la culisele PSD. Și nimeni nu poate controla această operațiune monstruoasă de evaporare a banilor publici pe întreg teritoriul României, o țară controlată şi sufocată de partidul lui Liviu Dragnea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

- Reclama ta poate fi aici! -

spot_img

ATENȚIONARE

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buzăul cu Țintești în frunte. Cum vrea liberalul Bolojan să se unească cu pesedistul Toma San

Proiectul „Buzăul cu Țintești în frunte” prinde viață. Liberalul Bolojan vine la Buzău (fieful PSD și al lui Ciolacu) să se unească cu pesedistul Toma San. Buzăul cu Țintești în...

EDITORIAL

Buzăul cu Țintești în frunte. Cum vrea liberalul Bolojan să se unească cu pesedistul Toma San

Proiectul „Buzăul cu Țintești în frunte” prinde viață. Liberalul Bolojan vine la Buzău (fieful PSD și al lui Ciolacu) să se unească cu pesedistul Toma San. Buzăul cu Țintești în frunte După modelul „Ciolacu a făcut pentru Buzău ce n-a făcut nimeni”, un eșec major al baronului Ciolacu povestit pentru fraieri drept o mare victorie, și la nivelul municipiului Buzău primarul...

ULTIMA ORĂ