Casa de Pensii din Tulcea nu are din anul 2014 un medic expert pentru evaluarea persoanelor în vederea încadrării în diferite grade de invaliditate şi a persoanelor care s-au recuperat medical, a declarat, joia trecută, în timpul ședinței Comisiei de Dialog Social, directoarea instituției, Mihaela Stănciulescu.
Vreme îndelungată Casa de Pensii din Tulcea a apelat la experții din alte județe, apoi anul trecut pentru o scurtă perioadă a fost angajat un medic care a renunțat la activitate, astfel că acum CJP a rămas din nou fără expert.
Citește și: Biserica din Parcul Casei de Cultură din Constanța, „demolată” de instanță, la acțiunea unei asociații civice. Ce va face primăria
„Ca problemă majoră ne confruntăm cu lipsa medicului de la Compartimentul de expertiză medicală. Anul trecut, reușisem să aducem o domnișoară care a demisionat după de câteva luni, din motive personale” a afirmat directoarea CJP.
Casa de Pensii din Tulcea, ignorată vreme de cinci ani
”Postul este vacant din anul 2014. Am fost primul județ din ţară care a rămas fără medic, iar acum problema este la nivel național”, a mai spus directoarea CJP. Stănciulescu susține că în județ sunt circa 2.000 de pensionari cu grad de deficiență revizuibil care periodic trebuie să fie consultați de un expert pe care Casa de Pensii din Tulcea nu-l are.
Citește și: Municipiul Focșani a rămas fără căldură pentru iarnă. ENET SA, societatea de termoficare din Focșani, aflată în subordinea Consiliului Local Municipal, a intrat în insolvență. Se anunță probleme și la Tulcea
„Pe lângă acești 2.000 de pensionari, sunt şi cazuri noi care apar şi pe care nu reușim să le acoperim. Acum, ne ajută un medic de la Institutul Național de Expertiză Medicală, în sensul că vine un medic de acolo delegat câteva zile pe lună şi face şi dumnealui cât poate”, a mai spus directoarea Stănciulescu.
În timpul ședinței Comisiei de dialog social, directoarea CJP a prezentat un material privind modificările legislative apărute în sistemul public începând cu data de 1 septembrie 2019. Potrivit sursei, în județul Tulcea, valoarea punctului de pensie s-a majorat de la 1.100 de lei la 1.256 de lei pentru 48.572 de dosare, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari s-a majorat de la 640 de lei la 704 lei, iar indemnizația pentru însoțitor în cazul pensionarilor de invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate s-a majorat de la 880 de lei la 1.012 lei pentru 129 de pensionari. Numărul total al pensionarilor din județ este de 52.385, informează Agerpres.
Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.