AFACERE PROFITABILĂ! Răzvan Avram, un crescător de animale din Bordeasca Veche, Vrancea, spune că nu ar crește niciodată vaci sau oi pentru că piața este saturată. Prețul unui kilogram de carne din animalele pe care le crește costă între 100 și 150 de euro, iar mușchiulețul poate ajunge și la 300 de euro pe kilogram. Cu ce animale vrea să dea lovitura crescătorul?
Citește și: Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, turist pe cheltuiala concetățenilor. Primare, banii înapoi!
Economist de profesie, Răzvan Avram, un tânăr fermier de 35 de ani din Vrancea, este pasionat de creșterea animalelor. Împreună cu familia sa lucrează aproximativ 500 de hectare de teren în satul Bordeasca Veche, din comuna Tătăranu.
“Am vrut să merg pe o anumită nişă la animale. Niciodată nu aş creşte oi, vaci, pentru că deja este suprasaturată piaţa. Nu este piaţă de desfacere, sunt probleme cu forţa de muncă şi am încercat să mă duc spre lucruri care îmi plac. În general fac doar lucruri care îmi plac. Şi atunci am găsit bizonii”, a declarat Răzvan Avram pentru adevărul. ro
Un kilogram de carne de bizon se vinde cu prețuri de la 100 de euro la 150 de euro pe kilogram, iar mușchiulețul cu 300 de euro pe kilogram. Ferma vrânceanului Răzvan Avram se întinde pe 24 de hectare de pășune atribuite de primăria comunei. Suprafața este împrejmuită cu gard electric.
Citește și: Ca pesedistul nu-i niciunul! Tudor Nădrag, fostul șef al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, a absolvit două facultăți LA ZI, în timp ce era primar la Hârșova
Carnea de bizon este una specială, extrem de sănătoasă, cu caracteristici aparte, cu un colesterol mic şi conținut de fier de 10 ori mai mare decât la pește, are cu 75% mai puțină grăsime şi cu 40% mai multe proteine decât carnea de vită.
Un bizon poate ajunge până la o greutate de 1.300 de kilograme şi trăiește chiar şi 40 de ani.
Facultatii de LA DISTANTA… Cit costa DIPLOMA?