Primăria Cîrligele își dorește să nu mai irosească bani de la buget pe firme intermediare, ci să realizeze lucrări de investiții de calitate cu proprii angajați, la cele mai mici costuri.
Cîrligele este comuna care a atras cele mai multe fonduri europene din județ şi vrea să fie eficientă şi în ce privește cheltuirea banului public, considerând că prin acest lucru va scăpa de birocrația licitațiilor.
Citește și: Dosarul Țăndărei. Misterul achitărilor din cel mai monstruos caz privind traficul de copii: Procurorul DIICOT a cerut, cot la cot cu inculpații, schimbarea încadrării în fapte mai ușoare, care erau prescrise! Judecătorul le-a restituit romilor aurul, puștile şi pistoalele, mai puțin mitralierele
Astfel, primăria comunei Cîrligele are în vedere, imediat după aprobarea bugetului și pe modelul celor de la Ciorăști și Răstoaca, înființarea unei firme care să aibă ca acționar unic consiliul local, prin intermediul căreia să se deruleze în localitate toate lucrările edilitar gospodărești. Mai mult, primăria va oferi şi 20 de locuri de muncă localnicilor, care au fost chemați deja la recrutare.
Comuna Cîrligele din Vrancea, localitate cu peste 3000 de locuitori, poate face parte cu succes din categoria comunităților cu adevărat europene din țara noastră şi un exemplu de bună practică în ceea ce privește accesarea şi derularea fondurilor europene precum şi a beneficiilor obținute din implementarea acestor proiecte.
La nivelul județului Vrancea, comuna Cîrligele a accesat cei mai mulți bani pentru dezvoltare, respectiv peste 2,5 milioane de euro, bani europeni obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, iar acest lucru se vede. Toate străzile și ulițele comunei sunt astăzi asfaltate, există alimentare cu apă şi canalizare peste tot în comună.
Ciorăști, comuna care i-a inspirat pe edilii din Cîrligele
În urmă cu patru ani, autoritățile locale dintr-o altă comună vrânceană, Ciorăști, au luat taurul de coarne și au înființat o firmă pentru a realiza prin intermediul ei lucrările de interes utilitar din comunitate. Edilii au gândit că beneficiind de o firmă proprie, pe care au denumit-o SC Prestări Servicii, investițiile pe care le vor realiza vor fi mult mai rentabile din punct de vedere economic, dar vor rezolva şi problema unor locuri de muncă pentru șomerii din sat.
Citește și: Agresorul de la mitingul PSD din Brașov identificat de Poliție: Are 75 de ani și va fi cercetat penal
Și nu s-au înșelat deloc, pentru că astăzi Primăria se poate lăuda cu lucrări de investiții de calitate făcute cu proprii angajați, la cele mai mici costuri.
Prin intermediul societății primăriei, s-au reabilitat căminul cultural, cabinetul medical, s-au construit o piață agroalimentară şi un stadion, au fost asfaltate şi pavate drumurile, se realizează salubritatea localității, gama de lucrări fiind variată.
Imediat după isprava celor de la Ciorăști, şi Primăria Răstoaca a înființat o societate de construcții în subordinea Consiliului Local, care de anul trecut derulează investiții de interes utilitar.