duminică, 3 decembrie 2023
11.4 C
Buzău

România

11.4 C
Buzău
duminică, 3 decembrie 2023
11.4 C
Buzău
Ești aiciȘTIRI SUD-ESTPrimăria Cîrligele din Vrancea își face, pe modelul celor de la Ciorăști,...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Primăria Cîrligele din Vrancea își face, pe modelul celor de la Ciorăști, propria firmă de construcții. Câte locuri de muncă vor fi create şi când încep recrutările

Primăria Cîrligele își dorește să nu mai irosească bani de la buget pe firme intermediare, ci să realizeze lucrări de investiții de calitate cu proprii angajați, la cele mai mici costuri.

Cîrligele este comuna care a atras cele mai multe fonduri europene din județ şi vrea să fie eficientă şi în ce privește cheltuirea banului public, considerând că prin acest lucru va scăpa de birocrația licitațiilor.

Citește și: Dosarul Țăndărei. Misterul achitărilor din cel mai monstruos caz privind traficul de copii: Procurorul DIICOT a cerut, cot la cot cu inculpații, schimbarea încadrării în fapte mai ușoare, care erau prescrise! Judecătorul le-a restituit romilor aurul, puștile şi pistoalele, mai puțin mitralierele

Astfel, primăria comunei Cîrligele are în vedere, imediat după aprobarea bugetului și pe modelul celor de la Ciorăști și Răstoaca, înființarea unei firme care să aibă ca acționar unic consiliul local, prin intermediul căreia să se deruleze în localitate toate lucrările edilitar gospodărești. Mai mult, primăria va oferi şi 20 de locuri de muncă localnicilor, care au fost chemați deja la recrutare.

Comuna Cîrligele din Vrancea, localitate cu peste 3000 de locuitori,  poate face parte cu succes din categoria comunităților cu adevărat europene din țara noastră şi un exemplu de bună practică în ceea ce privește accesarea şi derularea fondurilor europene precum şi a beneficiilor obținute din implementarea acestor proiecte.

La nivelul județului Vrancea, comuna Cîrligele a accesat cei mai mulți bani pentru dezvoltare, respectiv peste 2,5 milioane de euro, bani europeni obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, iar acest lucru se vede. Toate străzile și ulițele comunei sunt astăzi asfaltate, există alimentare cu apă şi canalizare peste tot în comună.

Ciorăști, comuna care i-a inspirat pe edilii din Cîrligele

Ciorăști
Drumurile din comuna Ciorăști sunt asfaltate de salariații firmei primăriei

În urmă cu patru ani, autoritățile locale dintr-o altă comună vrânceană, Ciorăști, au luat taurul de coarne și au înființat o firmă pentru a realiza prin intermediul ei lucrările de interes utilitar din comunitate. Edilii au gândit că beneficiind de o firmă proprie, pe care au denumit-o SC Prestări Servicii, investițiile pe care le vor realiza vor fi mult mai rentabile din punct de vedere economic, dar vor rezolva şi problema unor locuri de muncă pentru șomerii din sat.

Citește și: Agresorul de la mitingul PSD din Brașov identificat de Poliție: Are 75 de ani și va fi cercetat penal

Și nu s-au înșelat deloc, pentru că astăzi Primăria se poate lăuda cu lucrări de investiții de calitate făcute cu proprii angajați, la cele mai mici costuri.

Prin intermediul societății primăriei, s-au reabilitat căminul cultural, cabinetul medical, s-au construit o piață agroalimentară şi un stadion, au fost asfaltate şi pavate drumurile, se realizează salubritatea localității, gama de lucrări fiind variată.

Imediat după isprava celor de la Ciorăști, şi Primăria Răstoaca a înființat o societate de construcții în subordinea Consiliului Local, care de anul trecut derulează investiții de interes utilitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Cislău, mica Românie a PSD Buzău. De ce n-am scris până azi despre Cislău, comuna mea natală, pe EXPRESS SUD-EST

De ce nu am scris de prea multe ori despre Cislău pe EXPRESS SUD-EST, deși mi s-a cerut, ba chiar mi s-a reproșat acest lucru? Pentru că n-am putut moral să mă motivez. Pentru că toate scandalurile din ultimii doi ani din țara asta, dar și de la Cislău, m-au aruncat într-o depresie profesională. Stați liniștiți, cu capul sunt foarte bine, dar la capitolul motivație profesională sunt muci. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în țara asta m-a schimonosit la suflet. Mi-ați scris mulți dintre Voi: „De ce nu scrii despre Cislău? Ne e dor de ideile tale, de felul tău de a vedea lucrurile…” Mi-e rușine că nu am scris și sper să mă iertați pentru asta. N-am vrut să particip...

Dezvăluiri

Cherecheș și-a pregătit cu minuțiozitate fuga din țară. Povestea seifului cu bani din Germania

Cătălin Cherecheș și-a pregătit cu minuțiozitate fuga din țară, dovadă fiind și faptul că a transferat pe numele mamei sale, fostă deputat PNL, toate casele și terenurile pe care le mai deținea, încă de la finalul anului trecut. În afară de condamnarea pe care primarul municipiului Baia Mare a primit-o vineri, Cherecheș mai are un litigiu greu în care Agenția Națională pentru Integritate cere confiscarea sumei de 600.000 de euro, pe care acesta nu o poate justifica. Primarul din Baia...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...

- A word from our sponsor -

spot_img

Dumitru Buzatu, stăpânul sărăciei din Vaslui, a fost reținut de DNA pentru o șpagă de peste 1,2 milioane de lei

Dumitru Buzatu, stăpânul sărăciei din Vaslui, a fost prins vineri seară în flagrant de DNA. Președintele Consiliului Județean Vaslui a ajuns în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție după ce a fost prins primind o șpagă de peste 1,2 milioane de lei. Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean Vaslui, a fost prins aseară când primea o mită uriaşă pentru atribuirea unui contract. Au urmat percheziţii la vila sa şi apoi audieri nocturne la DNA Iaşi, care s-au încheiat cu reţinerea liderului pesedist...