luni, 28 aprilie 2025
17.7 C
Buzău

România

17.7 C
Buzău
luni, 28 aprilie 2025
17.7 C
Buzău
Ești aiciGalațiDrumul de centură al municipiului Galați va fi modernizat. Ce se va...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Drumul de centură al municipiului Galați va fi modernizat. Ce se va întâmpla cu expropriații

Drumul de centură al municipiului Galați va fi modernizat. Consiliul Județean Galați a lansat proiectul „Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați”, în valoare de peste 132 milioane lei, bani obținuți în cadrul apelului SUERD, al Programului Operațional Regional, a declarat miercuri preşedintele instituției, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, investiția privind drumul de centură al municipiului Galați este rodul unui parteneriat între CJ Galați şi Primăria municipiului reședință, fiind cel mai amplu proiect de infrastructură rutieră din județ. Bugetul total al proiectului este de 135,2 milioane lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 132,5 milioane de lei, iar cofinanțarea asigurată de CJ Galați este de 2,7 milioane de lei.

Citește și: Virgil Pîrvulescu, șeful de la Antifraudă, a fost demis. Cine i-a luat locul?

Noul drum de centură va avea aproape 11 kilometri, patru benzi de circulație, cinci sensuri giratorii, elemente de siguranță rutieră, trotuare, piste pentru bicicliști.

‘A fost lansat oficial proiectul de extindere şi modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galați, un proiect cu bani europeni de aproximativ 30 de milioane de euro. Vom extinde la patru benzi drumul de centură. Este un proiect vital pentru dezvoltarea Galați-ului, care va îmbunătăți condițiile de trafic, va crește siguranța circulației şi viteza de deplasare, iar pe durata de implementare va duce la crearea de locuri de muncă’, a spus Costel Fotea.

Elementul surpriză al acestui proiect este construirea unui pod hobanat (suspendat) care, potrivit președintelui CJ Galați, va rezolva mai multe probleme de trafic.

Citește și: ALERTĂ METEO! ANM ANUNȚĂ PLOI VIOLENTE! ÎN VRANCEA S-AU SEMNALAT CĂDERI DE GHEAȚĂ

„Una dintre cele mai importante probleme rezolvate prin construcția podului este că nu mai intră traficul greu în oraș, astfel că va fi direct, se reduce distanța centurii ocolitoare cu 2,4 kilometri – iarăși, un avantaj foarte mare pentru cei care vor circula pe centură. În afară de faptul că ea va fi la patru benzi şi traficul fluidizat, va fi şi o distanță mai mică pe care o vor parcurge”, a precizat Costel Fotea.

Președintele CJ Galați a mai precizat că pentru derularea tuturor lucrărilor la drumul de centură al municipiului Galați se vor efectua şi 56 de exproprieri de case şi afaceri, printre care şi trei benzinării.

În total, este vorba despre 11.000 de metri pătrați de teren şi 6.000 de metri pătrați de construcții, existând un buget inițial de 7 milioane lei, alocat pentru despăgubirea celor ce urmează să fie expropriați, informează Agerpres.

Citește și: TRISTEȚI DE APRILIE, CU CEAȚĂ, CU PLOAIE, DAR, MAI ALES, CU GARDIAN LA UȘĂ

Conform proiectului european, despăgubirile sunt asigurate de la UE (cheltuieli nerambursabile), în valoare maximă de 3 milioane de euro (10% din valoarea proiectului), însă dacă valoarea despăgubirilor va fi mai mare, diferența de bani va fi asigurată din bugetul CJ Galați.

„Chiar şi în cazul în care proprietarii nu vor accepta oferta de despăgubire a CJ-ului şi vor contesta în instanţă, aceștia tot vor expropriați, astfel încât proiectul să nu fie întârziat, urmând ca instanța să decidă, ulterior, despăgubirile finale”, a spus Fotea.

Potrivit calendarului stabilit, proiectarea ar trebui să fie executată în maxim șase luni, perioadă după care ar putea fi demarate lucrările propriu-zise, programate a se finaliza cel târziu la 31 mai 2022.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

EXPRESS SUD-EST

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Republica de la Ploiești

O zi. Atât le-a luat magistraților să dea replica la votul Parlamentului cu pensionarea la 65 de ani. Un pulică al sistemului este scos în față și declară Republica de la Ploiești. Astfel, judecătorul Alexandru Vasile (foto) de la Curtea de Apel Ploiești, cică, anulează decizia CCR și le dă sugeraniștilor Turul 2 ânapoi! Nu avea nicio competență individul ăsta fătat judecător la apelul bocancilor. Dar cine să-l împiedice să facă legea cum vrea el? Mâine poate să te condamne la 10 de pușcărie. Fără să aibă procesul legătură cu tine. Republica de la Ploiești Altfel, în România de azi se desfășoară ceva consternant. Deoarece, aici nu e despre reluarea vreunui tur sau anularea altuia care vine. E despre un joc politic care...

Dezvăluiri

Alexandru Vasile, judecătorul cu anularea deciziei CCR, a fost detașat la Ministerul Justiției în mandatele a cinci miniștri și voia să revină în minister...

Alexandru Vasile, judecătorul care a dat sentința bizară de suspendare a deciziei Curții Constituționale privind anularea alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2024, este magistrat în cadrul Curții de Apel Ploiești. Dosarul a fost deschis de o femeie, Gheorghița Popescu, înregistrat în 10 aprilie și soluționat două săptămâni mai târziu. Decizia lui Alexandru Vasile nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, citește mai multe detalii pe G4Media. Printr-o adresă din 23 decembrie 2020, Ministerul Justiției a cerut...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Ținutul Buzăului. Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul!

Avem o țară frumoasă, cu minunății pe care nu știm cum să le arătăm străinilor, la care ajungem greu, pentru că nu construim autostrăzi. Nici măcar nu ne asfaltăm drumurile… Fără strategii, fără promovare, doar cu planuri care rămân pe hârtie și bani cheltuiți fără rost, România rămâne o comoară îngropată adânc în nepăsarea celor care o conduc. Astăzi, EXPRESS SUD-EST vă arată provocările prin care trece un turist care vrea să vadă minunile din Ținutul Buzăului despre care...

- A word from our sponsor -

EXPRESS SUD-EST

Filip Andrei Ciolacu a ajuns medic la București, în departamentul lui Rafila, deși a luat notă mică la rezidențiat și fusese repartizat în Tg....

La examenul de rezidențiat, fiul lui Ciolacu a ocupat locul 4.503 din 6.243 de candidați. Punctajul lui: 579. Punctajul minim de trecere: 562. Cu toate astea, Filip Andrei Ciolacu a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sub coordonarea ministrului Alexandru Rafila, dezvăluie snoop.ro. Filip Andrei Ciolacu a fost repartizat, conform punctajului, la Târgu Mureș. Apoi, medicul s-a detașat în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Potrivit listei oficiale a UMF, în spitalul Balș, singurul coordonator de...