În municipiul Constanţa, carnea de miel se comercializează în interiorul celor două hale de lactate din Piața Griviței şi Piață Tomis 3.
Prețurile sunt stabilite de către producători şi variază între 25 şi 30 de lei/kilogram”, spun cei de la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” (RAEDPP) Constanţa.
Iată câteva motive pentru care este recomandat să cumpărați carnea de miel din piețele agroalimentare:
Citește și: Un tulcean aflat în izolare la domiciliu a plecat de acasă să se tundă și a fost amendat de un echipaj de jandarmi. Află cât costă o biată tunsoare în vremuri de pandemie
- Carnea provine de la ferme din județele Constanţa şi Tulcea, iar vânzarea se face cu respectarea legislației în vigoare, astfel că puteți fi siguri că de Sărbătorile Pascale veți consuma produse proaspete, de calitate şi naturale;
- Loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare autorizate;
- Astfel puteți sprijini producătorii locali în această perioadă de criză.
Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa asigură toate condițiile de igienă şi siguranță alimentară în halele unde se comercializează carne de miel. Producătorii trebuie să poarte obligatoriu mască şi mănuși de protecție, să se spele şi dezinfecteze pe mâini înainte de a începe munca şi ori de câte ori va fi nevoie, iar echipamentele şi ustensilele trebuie curățate şi dezinfectate ori de câte ori va fi necesar, utilizând produse ce asigură realizarea unei igienizări şi dezinfecții corespunzătoare.
La intrare există dispensare pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor şi se va face dezinfecție zilnică, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta regulile privind distanțarea socială şi de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația. Personalul pieței supraveghează şi direcționează fluxul de persoane, astfel încât să fie respectată distanța socială.