sâmbătă, 14 septembrie 2024
16.5 C
Buzău

România

16.5 C
Buzău
sâmbătă, 14 septembrie 2024
16.5 C
Buzău
Ești aiciConstanțaCa pesedistul nu-i niciunul! Tudor Nădrag, fostul șef al Agenției pentru Protecția...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Ca pesedistul nu-i niciunul! Tudor Nădrag, fostul șef al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, a absolvit două facultăți LA ZI, în timp ce era primar la Hârșova

Am scris de nenumărate ori despre „deșteptăciunea” care i-a trăznit și i-a adunat pe ștabii ridicați peste noapte în și din PSD. Vai de mama lor! Absolvenți a câte trei, patru facultăți în același timp, la universități care abia se înființau ori tocmai în anul terminării studiilor susnumiților se desființau. Însă, deșteptăciune mai mare ca a fostului primar de la Hârșova, Tudor Nădrag, rar întâlnești!

La sfârșitul lui 2018, la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța a fost instalat pentru o perioadă de 60 de zile, prin detașare, Tudor Nădrag. Noul director executiv era fostul primar al orașului Hârșova.

Tudor Nădrag, de la taxe și impozite în comuna Ciobanu, la fotoliul de director la Protecția Mediului în Constanța

Ca să fie numit șef al Agenției, Tudor Nădrag trebuia, printre altele, să fie funcționar public. Or, statutul acesta l-a obținut la primăria comunei Ciobanu, unde a fost angajat la Serviciul de Taxe și Impozite Locale.

Citește și: Pro România lu’ PSD ori traseismul politic dus la rang de artă. Doi deputați PSD plecați din Pro România se întorc iar în partidul lui Ponta

Publicațiile constănțene au scris mereu despre haosul existent tocmai la acest serviciu din primăria Ciobanu, unde locuitorii sunt somați să achite taxe pe care le-au plătit deja în urmă cu mai mulți ani. Serviciul de taxe și impozite locale nu are nicio evidență clară, nicio bază de date actualizată, astfel încât oamenii se văd nevoiți să facă ei dovada plății taxelor din anii anteriori.

Stupefacție mare, însă, când s-a aflat că în ultima vreme Tudorel Nădrag a condus acest serviciu de la Ciobanu, aflat în subordinea primarului Tudorel Gurgu.

DOUĂ FACULTĂȚI FĂCUTE ÎN PARALEL, LA ZI, ÎN TIMP CE ERA PRIMAR

Tudor Nădrag, născut în anul 1954, a absolvit în 1973 Liceul de Cultură Generală Hârșova, apoi a fost strungar și tehnician la Fabrica Energia Hârșova (Flamura). În perioada 1993-1997 a fost director al SC Gospodăria Comunală SA Hârșova.

Primăria Hârșova

Studiile universitare le-a făcut mai târziu, adică în timpul mandatului de primar al orașului Hârșova (2008-2012). Tudor Nădrag a absolvit două Facultăți din cadrul unor Universități mai puțin cunoscute, autorizate să funcționeze la acea vreme, iar examenele de licență a fost nevoit să le susțină la Facultăți acreditate din țară.

Citește și: Ionel Banu lu’ Hașdeu și procesul intentat de Andrei Alexandru Voicu, elevul care a primit nota doi la purtare pentru îndrăzneala de a o critica pe cântăreața libidinoasă a liceului. Ori despre cum o sentință a Tribunalului Buzău a scos de sub preșul Ministerului Învățământului un munte de gunoi cu damfuri pesediste

Impresionant este că Tudor Nădrag, la 56 de ani, a fost capabil să facă două facultăți la zi (una în București și una în Constanța) și să conducă și Primăria Hârșova. Astfel, în perioada 2008-2011, Tudor Nădrag frecventează la zi cursurile Fundației Gaudeamus-Universitatea Tomis din Constanța, unde studiază administrarea afacerilor și cursurile Fundației pentru Promovarea Învățământului European – Universitatea Wales București, unde studiază managementul.

Ambele facultăți sunt absolvite, după 3 ani de studii la zi, în anul 2011, iar examenele de licență le susține la Universitatea Craiova, respectiv Universitatea Constantin Brâncoveanu – Pitești (sesiunea februarie 2012).

Tudor Nădrag, implicat în distrugerea ariilor protejate 

În timpul mandatului de primar al lui Tudor Nădrag, în canaralele de la Hârșova, arie protejată, s-a ridicat ilegal o mănăstire. Primarul, persoana care trebuia să vegheze la legalitatea ridicării construcției, era nelipsit de la slujbele ținute în această arie protejată de călugări, în frunte cu IPS Teodosie.

Citește și: Sevil Shhaideh nu a recunoscut, la termenul de azi, acuzațiile în dosarul “Belina”: Nici până astăzi nu înțeleg ce faptă am săvârșit. Nou termen al procesului, în 10 septembrie

Deși acolo există mai multe construcții (biserică, chilii) realizate în urmă cu câțiva ani, călugării au catadicsit abia în luna martie 2017 să ceară de la APM Constanța un aviz pentru eliberarea Deciziei Etapei de încadrare nr. 6354 Rp/13.03.2017 pentru planul: ,,Întocmire PUZ în scopul construirii unei mănăstiri cu hramul Icoana Maici Domnului Prodromița de la Muntele Athos; anexe cu dotări aferente; fântână; foișor; împrejmuire, parcare; racord la utilități: energie electrică, apă, canalizare, amplasat în oraș Hârșova, parcela A248/1, tarlaua 53, beneficiar Mandache Gheorghe, reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului”.

Așadar, uitând că minciuna este un păcat, călugărul Mandache Gheorghe/Teofan solicită aviz de la APM în anul 2017, pentru a construi ceea ce este deja construit de 4-5 ani! Din informațiile pe care le avem, Primăria Hârșova nu a acordat nicio autorizație pentru aceste lucrări, mai mult, actuala conducere a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova.

În urma articolelor apărute în presa constănțeană, Garda de Mediu a amendat, la rândul ei, mănăstirea cu suma de 60.000 de lei pentru ilegalitățile petrecute acolo.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure!

Când suntem tineri, viața noastră e atât de puternică și bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Iar pofta de viață și speranța unor visuri împlinite sunt mult mai puternice decât realitatea înconjurătoare. Totuși, ce se întâmplă în exterior – în cazul nostru orașul Buzău, comunele, județul Buzău – ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viață, în viața aia reală, de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care, acuma, pac, ne lovesc frontal. Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure! Chiar dacă azi nu te gândești că vei avea nevoie de...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...