Am scris de nenumărate ori despre „deșteptăciunea” care i-a trăznit și i-a adunat pe ștabii ridicați peste noapte în și din PSD. Vai de mama lor! Absolvenți a câte trei, patru facultăți în același timp, la universități care abia se înființau ori tocmai în anul terminării studiilor susnumiților se desființau. Însă, deșteptăciune mai mare ca a fostului primar de la Hârșova, Tudor Nădrag, rar întâlnești!
La sfârșitul lui 2018, la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța a fost instalat pentru o perioadă de 60 de zile, prin detașare, Tudor Nădrag. Noul director executiv era fostul primar al orașului Hârșova.
Tudor Nădrag, de la taxe și impozite în comuna Ciobanu, la fotoliul de director la Protecția Mediului în Constanța
Ca să fie numit șef al Agenției, Tudor Nădrag trebuia, printre altele, să fie funcționar public. Or, statutul acesta l-a obținut la primăria comunei Ciobanu, unde a fost angajat la Serviciul de Taxe și Impozite Locale.
Citește și: Pro România lu’ PSD ori traseismul politic dus la rang de artă. Doi deputați PSD plecați din Pro România se întorc iar în partidul lui Ponta
Publicațiile constănțene au scris mereu despre haosul existent tocmai la acest serviciu din primăria Ciobanu, unde locuitorii sunt somați să achite taxe pe care le-au plătit deja în urmă cu mai mulți ani. Serviciul de taxe și impozite locale nu are nicio evidență clară, nicio bază de date actualizată, astfel încât oamenii se văd nevoiți să facă ei dovada plății taxelor din anii anteriori.
Stupefacție mare, însă, când s-a aflat că în ultima vreme Tudorel Nădrag a condus acest serviciu de la Ciobanu, aflat în subordinea primarului Tudorel Gurgu.
DOUĂ FACULTĂȚI FĂCUTE ÎN PARALEL, LA ZI, ÎN TIMP CE ERA PRIMAR
Tudor Nădrag, născut în anul 1954, a absolvit în 1973 Liceul de Cultură Generală Hârșova, apoi a fost strungar și tehnician la Fabrica Energia Hârșova (Flamura). În perioada 1993-1997 a fost director al SC Gospodăria Comunală SA Hârșova.
Studiile universitare le-a făcut mai târziu, adică în timpul mandatului de primar al orașului Hârșova (2008-2012). Tudor Nădrag a absolvit două Facultăți din cadrul unor Universități mai puțin cunoscute, autorizate să funcționeze la acea vreme, iar examenele de licență a fost nevoit să le susțină la Facultăți acreditate din țară.
Citește și: Ionel Banu lu’ Hașdeu și procesul intentat de Andrei Alexandru Voicu, elevul care a primit nota doi la purtare pentru îndrăzneala de a o critica pe cântăreața libidinoasă a liceului. Ori despre cum o sentință a Tribunalului Buzău a scos de sub preșul Ministerului Învățământului un munte de gunoi cu damfuri pesediste
Impresionant este că Tudor Nădrag, la 56 de ani, a fost capabil să facă două facultăți la zi (una în București și una în Constanța) și să conducă și Primăria Hârșova. Astfel, în perioada 2008-2011, Tudor Nădrag frecventează la zi cursurile Fundației Gaudeamus-Universitatea Tomis din Constanța, unde studiază administrarea afacerilor și cursurile Fundației pentru Promovarea Învățământului European – Universitatea Wales București, unde studiază managementul.
Ambele facultăți sunt absolvite, după 3 ani de studii la zi, în anul 2011, iar examenele de licență le susține la Universitatea Craiova, respectiv Universitatea Constantin Brâncoveanu – Pitești (sesiunea februarie 2012).
Tudor Nădrag, implicat în distrugerea ariilor protejate
În timpul mandatului de primar al lui Tudor Nădrag, în canaralele de la Hârșova, arie protejată, s-a ridicat ilegal o mănăstire. Primarul, persoana care trebuia să vegheze la legalitatea ridicării construcției, era nelipsit de la slujbele ținute în această arie protejată de călugări, în frunte cu IPS Teodosie.
Citește și: Sevil Shhaideh nu a recunoscut, la termenul de azi, acuzațiile în dosarul “Belina”: Nici până astăzi nu înțeleg ce faptă am săvârșit. Nou termen al procesului, în 10 septembrie
Deși acolo există mai multe construcții (biserică, chilii) realizate în urmă cu câțiva ani, călugării au catadicsit abia în luna martie 2017 să ceară de la APM Constanța un aviz pentru eliberarea Deciziei Etapei de încadrare nr. 6354 Rp/13.03.2017 pentru planul: ,,Întocmire PUZ în scopul construirii unei mănăstiri cu hramul Icoana Maici Domnului Prodromița de la Muntele Athos; anexe cu dotări aferente; fântână; foișor; împrejmuire, parcare; racord la utilități: energie electrică, apă, canalizare, amplasat în oraș Hârșova, parcela A248/1, tarlaua 53, beneficiar Mandache Gheorghe, reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului”.
Așadar, uitând că minciuna este un păcat, călugărul Mandache Gheorghe/Teofan solicită aviz de la APM în anul 2017, pentru a construi ceea ce este deja construit de 4-5 ani! Din informațiile pe care le avem, Primăria Hârșova nu a acordat nicio autorizație pentru aceste lucrări, mai mult, actuala conducere a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova.
În urma articolelor apărute în presa constănțeană, Garda de Mediu a amendat, la rândul ei, mănăstirea cu suma de 60.000 de lei pentru ilegalitățile petrecute acolo.