joi, 17 aprilie 2025
22.6 C
Buzău

România

22.6 C
Buzău
joi, 17 aprilie 2025
22.6 C
Buzău
Ești aiciConstanțaDNA Constanța mai are 4 dosare noi care-l așteaptă pe Radu Mazăre!...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

DNA Constanța mai are 4 dosare noi care-l așteaptă pe Radu Mazăre! Ce-l mai așteaptă pe fostul primar al Constanței în România și cât ne costă extrădarea lui

Venirea lui Radu Mazăre în România este o chestiune de zile, după cum au declarat autoritățile din Madagascar și de la București. După ce va fi adus în țară, Mazăre va fi încarcerat imediat într-o închisoare cu regim închis. Fostul primar va ajunge, cel mai probabil, în penitenciarul din Tulcea, scrie Info Sud Est.

Când va ajunge în România, fostul primar al Constanței va fi încarcerat imediat și va fi trimis într-un penitenciar. Radu Mazăre nu va ajunge la Poarta Albă, un penitenciar cunoscut pentru condițiile de lux de care beneficiază deținuții-vedetă, pentru că regimul detenției este semi-deschis. Or, fostul primar are o condamnare definitivă de 9 ani, care îl plasează direct în detenție cu regim închis.

Radu Mazăre va ajunge la penitenciarul din Tulcea

Surse din penitenciarul Poarta Albă susțin că, cel mai probabil, fostul primar va ajunge la Tulcea, într-una dintre cele mai dure închisori din țară. Penitenciarul de maximă siguranță are regim închis și, spre deosebire de cel din Poarta Albă, este construit pe înălțime și nu pe suprafață întinsă. Tocmai acest lucru face foarte greu de suportat condițiile de detenție.

Citește și: Ionel Banu, directorul cu portofel pesedist al Colegiului „B.P. Hașdeu” din Buzău, exmatriculează un elev pentru „nesimțirea” de a critica_cântăreața colegiului, dar „fraternizează” cu un profesor condamnat pentru pornografie infantilă

Cei care își ispășesc pedepsele în Tulcea se pot plimba doar într-o curte interioară, fără spații verzi, flori sau copaci, sunt înconjurați doar de zidurile închisorii și pot vedea cerul doar prin plasa care acoperă clădirea. În schimb, la penitenciarul din Poarta Albă, deținuții se plimbă într-o curte largă, amenajată cu spații verzi și copaci și nu resimt presiunea clădirii.

Tocmai de aceea, penitenciarul Poarta Albă este locul preferat de mai mulți condamnați care și-au schimbat actele de identitate preventiv, cu puțin timp înainte de sentinețle definitive, pentru a putea beneficia de condițiile penitenciarului din județul Constanța. La Poarta Albă și-au ispășit pedepsele de lux Miron Mitrea, verii Becali, Cristian Borcea și alții.

Conform Legii 254 din 19 iulie 2013, referitoare la executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, regimurile de executare a pedepselor sunt cel de maximă siguranță, închis, semideschis și deschis. Conform aceleiași legi, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate se diferențiază în ordinea descrescătoare a pedepselor.

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională a Penitenciarelor, regimul deschis se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an, cel semideschis se aplică celor condamnați la pedepse mai mari de un an, dar care nu depășesc 3 ani și regimul închis se aplică deținuților cu pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 13 ani. Condamnaților cu pedepse mai mari de 13 ani li se aplică regimul de maximă siguranță. De notat este că, în unele situații, stabilirea regimului de detenție se face și în funcție de alte criterii, dar acestea reprezintă excepții.

Citește și: PNL Buzău și groparul la serviciu. Cristinel Romanescu, alias Sebastian, liderul liberalilor buzoieni, a făcut ping-pong cu Securitatea. Ori despre cum un turnător de ieri continuă să strige prezent în viitorul politic al României

Pe lângă sentința definitivă de 9 ani, din dosarul ”Retrocedărilor”, la întoarcerea în România, pe Radu Mazăre îl mai așteaptă sentințele în alte trei dosare aflate pe rol. Toate trei au trecut de prima instanță.

Extrădarea lui Radu Mazăre ne costă 350 de milioane de lei vechi

Costul repatrierii lui Radu Mazăre se ridică la 7.648 de euro, sumă alocată din bugetul statului. În lei, este vorba despre aproximativ 35.000 de lei, adică 350 de milioane de lei vechi. Mazăre va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta vreme de 20 de zile în carantină, spun surse apropiate dosarului de extrădare întocmit de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

Ieri a apărut în spațiul public un zvon fals cum că primarul Constanței ar fi evadat din închisoarea din Madagascar, însă fratele primarului a infirmat știrea dată de România TV, asta după ce și Poliția Română a fost nevoită să spună că nu are date oficiale despre evadare. În cele din urmă, și autoritățile malgașe au reacționat spunând că fostul primar e în custodia lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

GARGARAGII

Ei sunt gargaragii acestei țări. Îi doare-n cur de ce se întâmplă cu viețile voastre, dar vă plâng pe umeri, în campanie, că așa și pe dincolo. Gargaragii George Simion fără politică ar fi nevoit să vândă petarde căci în rest nu are niciun fel de experiență pe piața muncii. Nici măcar un gargaragiu talentat nu e și, aici, oricum, competiția e mult prea mare. Eu nu l-aș lăsa pe Simion nici să aibă grijă de pisicile mele la ce experiență managerială are. Simion fără politică ar fi indiscutabil un om care s-ar zbate la limita sărăciei. Unul care nu știe să facă nimic. La fel și Ponta care ar trebui să intre în pământ pentru banii primiți de la tot...

Dezvăluiri

Răzvan Leu, din Buzău, și țeapa justițiarului Călin Georgescu

Iese la iveală încrengătura din spatele lui Călin Georgescu. Candidatul la Cotroceni, care a raportat „zero costuri" pentru promovare, s-a ales cu plângere penală la DIICOT, pentru înșelăciune. Concret, un om de afaceri din Buzău îi acuză pe Călin Georgescu și pe un apropiat al acestuia, Ionel Rusen, că l-au escrocat cu suma de 1,1 milioane de euro și că banii ar fi fost folosiți pentru a finanța campania electorală a lui Georgescu. Răzvan Leu a depus, la începutul anului,...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Ținutul Buzăului, gardul și leopardul

Avem o țară frumoasă, cu minunății pe care nu știm cum să le arătăm străinilor, la care ajungem greu, pentru că nu construim autostrăzi. Nici măcar nu ne asfaltăm drumurile… Fără strategii, fără promovare, doar cu planuri care rămân pe hârtie și bani cheltuiți fără rost, România rămâne o comoară îngropată adânc în nepăsarea celor care o conduc. Astăzi, EXPRESS SUD-EST vă arată provocările prin care trece un turist care vrea să vadă minunile din Ținutul Buzăului despre care...

- A word from our sponsor -

spot_img

Filip Andrei Ciolacu a ajuns medic la București, în departamentul lui Rafila, deși a luat notă mică la rezidențiat și fusese repartizat în Tg....

La examenul de rezidențiat, fiul lui Ciolacu a ocupat locul 4.503 din 6.243 de candidați. Punctajul lui: 579. Punctajul minim de trecere: 562. Cu toate astea, Filip Andrei Ciolacu a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sub coordonarea ministrului Alexandru Rafila, dezvăluie snoop.ro. Filip Andrei Ciolacu a fost repartizat, conform punctajului, la Târgu Mureș. Apoi, medicul s-a detașat în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Potrivit listei oficiale a UMF, în spitalul Balș, singurul coordonator de...