vineri, 22 septembrie 2023
22.6 C
Buzău

România

22.6 C
Buzău
vineri, 22 septembrie 2023
22.6 C
Buzău

Ciolacu tot împărat rămâne

Împăratul din Simileasca, Ion-Marcel Ciolacu I, al tuturor romînilor, trebuie să înțelegeți asta, a cerut zilele astea cu câinele legat de căruță - Câciu,...
Ești aiciConstanțaCiprian Pericleanu Grigore curăță Consiliul Județean Constanța de 500.000 de euro. Fost...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Ciprian Pericleanu Grigore curăță Consiliul Județean Constanța de 500.000 de euro. Fost liberal, acesta a fost găsit, cu mai mulți ani în urmă, incompatibil de ANI

Compania deținută de Ciprian Pericleanu Grigore, fost consilier local de la Primăria Tulcea, găsit, cu mai mulți ani în urmă, incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), a câștigat, la începutul acestei luni, un contract pe doi ani, pentru servicii de curățenie, cu Consiliul Județean Constanța, condus, în prezent, de doi liberali.

În 2012, ANI acuza că firma părinților fostului consilier local încheiase cinci contracte cu Consiliul Local Tulcea, exact în perioada în care fiul ocupa funcția publică. După ce a plecat din administrația locală, Ciprian Pericleanu Grigore a devenit președintele CA al Radionav SA Constanța. Iar numai în ultimii șase  ani societatea sa a derulat contracte cu 20 de instituții publice, printre care câteva ministere, primării, consilii județene sau Curtea de Conturi.

Citește și: Toma, vizat într-un alt dosar penal de fraudă. Municipiul Buzău a rămas fără „marea finanțare” de 18,6 milioane de euro de la UE

Povestea începe în 22 ianuarie 2022, când Consiliul Județean Constanța a scos la licitație un acord-cadru, cu o durată de doi ani, având ca obiect „servicii de curățenie și de întreținere în spațiile” aparținând acestei instituții publice.

Este vorba despre prestarea serviciilor de curățare, întreținere și igienizare a unei suprafețe totale de 11.664,7 metri pătrați, așa cum reiese din documentația de atribuire. Contractul a fost împărțit pe două loturi, primul vizând sediul Consiliului Județean Constanța, din Bulevardul Tomis, nr. 51, dar și un alt sediu al aceleiași instituții, din Aleea Magnoliei, nr. 2, precum și sediul Centrului de Excelență în Turism și Servicii Tomis, din strada Nicolae Titulescu, nr. 32, municipiul Constanța.

Toate aceste sedii au 1.782,7 metri pătrați de suprafețe mochetate, 1.182 de metri pătrați de suprafețe cu gresie și 718 metri pătrați de suprafețe aferente grupurilor sanitare, acoperite cu mozaic, gresie și faianță, ce trebuie curățate, igienizate și întreținute.

Pentru acest lot, Consiliul Județean Constanța a încheiat, la data de 5 mai 2022, contractul nr. 19001/81/149/2022, în valoare de 1.736.899,2 lei fără TVA, respectiv de 2.066.910 lei cu tot cu TVA (421.818,4 euro). Au fost selectate două companii care să presteze aceste servicii, mai exact SC Cip Avantaj SRL, din Tulcea, și SC Bla Shine SRl, din Cluj Napoca.

Lotul al doilea – Pavilionul Expozițional și Teatrul de Vară

Al doilea lot vizează prestarea acelorași tipuri de servicii de curățenie, igienizare și întreținere pentru spațiile Pavilionul Expozițional din Bulevardul Mamaia, nr. 331 A, dar și la Teatrul de Vară „Soveja”, unde sunt 2.406,65 de metri pătrați de suprafețe mochetate, 1.595,7 metri pătrați de parchet, 1.729,25 de metri pătrați de suprafețe cu mozaic și gresie, la care se adaugă 969,3 metri pătrați de suprafețe cu mozaic, faianță și gresie, aferente grupurilor sanitare.

Acest lot a fost atribuit, tot la data de 5 mai 2020, când Consiliul Județean Constanța a încheiat cu SC Cip Avantaj SRL contractul nr. 19002/82/2022, în valoare de 336.000 de lei fără TVA, respectiv de 399.840 de lei cu TVA inclusă (81.600 de euro).

În total, instituția publică va cheltui pe aceste servicii de curățenie suma de 2.466.750 de lei cu TVA (503.418,4 euro).

Ciprian Pericleanu Grigore, liberalul care curăță statul de bani

Compania care apare în ambele loturi atribuite, SC Cip Avantaj SRL, are sediul în Tulcea și este controlată, în calitate de asociat unic și administrator, de un om de afaceri pe nume Ciprian  Pericleanu-Grigore, fost politician de „dreapta”, scos „pe margine” însă de Agenția Națională de Integritate. Acesta este un fost consilier local la Primăria Municipiului Tulcea, din partea PNL. În prezent, Consiliul Județean Tulcea este condus de liberalii Mihai Lupu, în calitate de președinte, respectiv de Stelian Gima, în calitate de vicepreședinte. Al doilea vice este Petre Enciu, de la USR.

Citește și: Petre Emanoil Neagu îi umple buzunarele cu sute de mii de euro antiromânului Ion Ceban, deși Ținutul Buzăului e desculț și cu pantalonii găuriți în cur….

În noiembrie 2012, ANI constata încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Ciprian Pericleanu Grigore, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Tulcea, întrucât, pe perioada exercitării mandatului de consilier local, SC Periclestar SRL, societate în cadrul căreia părinții acestuia dețineau calitatea de asociați și administratori, a încheiat nu mai puțin de cinci contracte de execuție de lucrări cu Consiliul Local al Municipiului Tulcea. Valoarea acestor cinci contracte s-a ridicat la 2.424.630,86 de lei, adică aproximativ 534.059,66 de euro, fiind, astfel, încălcate prevederile Legii nr. 161/2003.

Ciprian Pericleanu Grigore a îndeplinit funcția de consilier local între 1 iunie 2008 și 27 ianuarie 2011, iar tatăl său, Ion Pericleanu-Grigore, avea, încă din anul 1996, calitatea de asociat și administrator al SC Periclestar SRL, societatea care a derulat cu Consiliul Local Tulcea cele cinci contracte. Mama fostului consilier, Maria Pericleanu-Grigore, îndeplinea, conform ANI, încă din anul 1998, calitatea de asociat în cadrul aceleiași companii.

Presa constănțeană a dezvăluit că, după ce liberalul a părăsit administrația publică locală, a devenit președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Radiocomunicații Radionav Constanța, perioadă în care firma sa, SC Cip Avantaj SRL, a încheiat mai multe contracte cu AFPP, ASFS, DSV și alte instituții din Tulcea.

26 de contracte cu 20 de instituții publice, pentru 32,4 milioane de lei

Din 2016 până în prezent, SC CIP Avantaj SRL figurează, în portalul SICAP, cu 26 de contracte încheiate cu 20 de instituții ale statului, în valoare totală de 32.455.854,5 lei cu TVA inclusă.

Cele două contracte încheiate cu Ministerul Dezvoltării, în datele de 24 februarie 2020, respectiv 10 decembrie 2020, se ridică la 4.050.176,16 lei cu TVA.

Una dintre instituțiile centrale care au derulat contracte cu această societate este Curtea de Conturi a României. Prima dată a fost parafat un contract în data de 25 iunie 2018, vizând prestarea de servicii de curățenie la sediul Autorității de Audit, în valoare de 66.132,7 lei cu TVA. Ulterior, a mai fost încheiat un contract, la data de 25 aprilie 2019, în valoare de 94.364,3 lei cu TVA.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Ciolacu tot împărat rămâne

Împăratul din Simileasca, Ion-Marcel Ciolacu I, al tuturor romînilor, trebuie să înțelegeți asta, a cerut zilele astea cu câinele legat de căruță - Câciu, ce dracu’ bă, nu știe regele euroilor ce face împăratul, ia fă-ți ordine în regat – pe când se afla la cort în Victoriei, niște bănuți pentru supusul său Mihai Cristian Ciolacu, aflat momentan sub formă de împrumut, pentru niște treburi europene. Cică, zice împăratul Ciolacu, nepotul ăsta al lui, unii îi zic patron de draperie, ar vrea s-o pună de niscaiva fotovoltaice, să aibă și gura lor ce să mănâncă după ce iese el la pensie. Şi Marcelică, cu coroană fără frică, nu vorbește aiurea sub coviltir, el vine nene şi-ți pune argumentele pe masă,...

Dezvăluiri

Pas cu pas, Ciolacu pune laba pe toate farmaciile din țară

♦ Firma Marcos Provit, care deţine farmaciile Evofarm, este controlată de Marius Gabriel Neagu, Andrei Isac şi Andrei Robert Tănase, potrivit platformei termene.ro ♦ Aceeaşi firmă, Marcos Provit, este şi acţionar majoritar al Evo Nuclear, firmă înfiinţată în 2022, unde acţionar este și Mihai Cristian Ciolacu, nepotul premierului Marcel Ciolacuși interfața acestuia în mafia medicamentelor. Lanţul de farmacii Evofarm, cu 126 de unităţi în mai multe judeţe din ţară, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul instituţiei, preia 22 de far­ma­cii...
spot_img

REPORTAJ

Cătina, comuna din Buzău...

În urmă cu doi ani, Express Sud-Est scria un articol în care își exprima speranța că această comună extrem de frumoasă, de altfel, își va schimba statutul de localitate săracă abandonată la cheremul unor borfași politici. Articolul a făcut vâlvă pe rețelele sociale, cu toate că nu era o surpriză. De câțiva ani de zile mai toate știrile care ies din Cătina sunt despre relația primarului cu comunitatea. Știu pentru că am fost acolo de mai multe ori în ultimii ani - inițial să scriu despre scandalurile care parcă...

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul...

Anchete

Cătina, comuna din Buzău în care pesediștii distrug tot ce nu au reușit să distrugă liberalii

În urmă cu doi ani, Express Sud-Est scria un articol în care își exprima speranța că această comună extrem de frumoasă, de altfel, își va schimba statutul de localitate săracă abandonată la cheremul unor borfași politici. Articolul a făcut vâlvă pe rețelele sociale, cu toate că nu era o surpriză. De câțiva ani de zile mai toate știrile care ies din Cătina sunt despre relația primarului cu comunitatea. Știu pentru că am fost acolo de mai multe ori în...

- A word from our sponsor -

spot_img