Blocul Poppa din municipiul Constanța este scos la vânzare de Artmark
Historical Estate pentru suma de 2,5 milioane de euro, redus de la 2,8 milioane de euro.
Citește și: Ce am ales și ce am cules? Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu, acuzat de fraudă cu fonduri europene și amic al lui Liviu Dragnea, consultant al Guvernului Orban pe fonduri europene. Explicația de rahat a lui Ludovic Orban
Blocul Poppa dispune, în afară de apartamente, și de spații comerciale și garaje, care prezintă elemente din Art Deco, specifice perioadei interbelice în care a fost ridicat, scrie ct100.ro.
Clădirea veche se află la 350 de metri de Plaja Modern și are o suprafață generoasă, cu 9 apartamente, din care două la mansardă ce se pot transforma într-un spectaculos penthouse, două spații comerciale la parter şi garaj cu 30 locuri de parcare.
Blocul Poppa se distinge prin fațada simetrică, marcată de un joc armonios de plinuri şi goluri. Silueta expresivă se datorează terminației superioare, cu retrageri de nivel – terase şi pergole acoperite de olane, specifice caselor tradiționale din Dobrogea. Regula de trei specifică Art Deco-ului se regăsește în feroneriile decorative ale ușii de la intrare.
Istoria blocului este redată de constantafinanciara.ro: „După Primul Război Mondial, Gheorghe Poppa s-a stabilit pe uscat și a fost comandant al Portului Constanța timp de doi ani.
Citește și: Brăila, județul fără Covid-19, dar plin de covizi politici. Pesediștii brăileni jubilează refuzând internarea în spitalele „lor” a bolnavilor din alte județe, liberalii cer demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Brăila
În anii ’20, se lansează în afaceri de comerț și industrie. A deținut fabrici de cărămidă, cherestea și s-a ocupat de exportul grânelor.
Datorită prosperității dobândite în urma carierei maritime și în afaceri, Gheorghe Poppa ia inițiativa investițiilor imobiliare, din care face parte și Blocul Poppa, cu elemente Art Deco, ce-i poartă numele, din Ștefan cel Mare nr. 17”.