30.6 C
Buzău
joi, 24 iunie, 2021
joi, 24 iunie, 2021
30.6 C
Buzău
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Peste un miliard și jumătate de euro în 30 de ani ori despre cum întreține Republica România o armată de „revoluționari” fabricată în laboratoarele loviturii de stat a lui Ion Iliescu

ești aiciȘTIRI SUD-ESTBuzăuPeste un miliard și jumătate de euro în 30 de ani ori despre cum întreține Republica România o armată de „revoluționari” fabricată în laboratoarele loviturii de stat a lui Ion Iliescu
spot_img

„Puțini am fost, mulți am rămas“, spuneau cândva, plini de năduf, bătrânii ilegaliști PCR, puși față în față cu avalanșa de pretinși vechi comuniști care se înghesuiau să primească avantajele oferite de acest statut. Exact la fel se petrec lucrurile și acum, cu singura deosebire că locul „ilegaliștilor“ a fost luat de revoluționari.

Nu este exclus ca ceea ce s-a întâmplat în România, legat de evenimentele din Decembrie 1989 să constituie cea mai mare dezinformare și minciună din istoria României și nu numai. Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, afirma în urmă cu un an negru pe alb că „pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după 22.12.1989, a determinat uciderea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui mare număr de persoane….”. Adică altfel spus, că în România a avut loc o LOVITURĂ MILITARA DE STAT. Pentru a ascunde și acoperi această operațiune a fost lansată teoria unei revolte populare, spontane, iar ca urmare a acestui fapt unii dintre participanții la aceste acțiuni, așa zișii „revoluționari”, au fost răsplătiți cu fel de fel de titluri și beneficii materiale fără a avea nici un merit.

Revoluție falsă, revoluționari falși şi bani publici cheltuiți cu nemiluita

Decembrie 1989: sătui de „Epoca de Aur“, câteva zeci de mii de români au iești pe străzi, demonstrând atât contra comunismului, cât și împotriva regimului Ceaușescu. Atunci, reacția fostelor autorități a fost cumplită: 162 de oameni au murit, iar 1.107 au fost răniți. Apoi, în după-amiaza de 22 decembrie, când nu se mai trăgea pe nicăieri, iar românii se bucurau de fuga Ceaușeștilor, pe micile ecrane a apărut generalul Nicolae Militaru, care a început să zbiere bezmetic: „Opriți măcelul, vă ordon, opriți măcelul!“.

Decembrie 1989: multi revoluționari, dar şi mai multi falși revoluționari care s-au cocoțat pe umerii victimelor de acum trei decenii

La scurt timp după el, a apărut și Ion Iliescu, cel care a vorbit despre „teroriști super-instruiți care trag din orice poziție“. La scurt timp după apariția televizată a celor doi, în toată țara s-a declanșat o isterie generalizată, în care, crezând că se luptă cu „teroriștii“, toată lumea s-a războit cu toată lumea. Până la urmă nu a fost capturat nici picior de „terorist“, iar asta, pentru că, după cum s-a dovedit ulterior, „teroriștii“ invocați de Militaru și Iliescu n-au existat niciodată. În ciuda acestui fapt demonstrat ulterior, în zilele următoare au murit 902 oameni și alți 2.245 au fost răniți.

Citește și: PSD ȘI LIVIU DRAGNEA, ÎN CORZI! Ședința Camerei Deputaților ÎNCHISĂ, ca să nu se voteze revocarea lui Liviu Dragnea. „Să mă bată Dumnezeu dacă știu ce se întâmplă”, a declarat liderul deputaților PSD

Așadar, Revoluția a ucis, în total, 1.064 de oameni și a rănit 3.352. Un lucru este absolut sigur: atunci, în acele zile și nopți cumplite, niciunul dintre oamenii care au ieșit pe străzi și au demonstrat contra comuniștilor și a lui Ceaușescu n-a făcut-o pentru cine știe ce beneficii materiale. Din păcate, ulterior, lucrurile au luat-o razna: regimul politic nou-instalat a emis o lege specială pentru participanții la „loviluție”, pe baza căreia a început să ofere tot soiul de certificate de revoluționari care le confereau acestora unele avantaje celor care, într-un fel sau altul, demonstrau că au participat la Revoluție.

În anii următori, revoluționarii, adevărați sau doar închipuiți, s-au adunat în diverse asociații, federații, grupuri, ligi și Dumnezeu mai știe ce. În plus, s-a înființat și un secretariat de stat, care are, desigur, un întreg sistem birocratic menit să se ocupe tot de problemele revoluționarilor. Iar de aici până la apariția unor veritabile „fabrici“ de certificate de revoluționar nu a mai fost decât un singur pas.

Trambulină spre pușcărie

Adrian Sanda, fostul secretar de stat în Secretariatul pentru problemele revoluționarilor, unul dintre cei care au pus pe roate filiera certificatelor false de revoluționari

Încă de la înființarea sa, funcția de secretar de stat care avea sarcina de a se ocupa de problemele revoluționarilor a fost o veritabilă „trambulină“ spre pușcărie: majoritatea celor care au ocupat funcția respectivă s-au apucat de prostii concretizate în afaceri cu certificate de revoluționar. Motiv pentru care, până la urmă, majoritatea au ajuns la pușcărie. Ultima găselniță a politicienilor noștri a fost OUG 95/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 341/2004, „a recunoștinței față de eroii martiri și luptători care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989, precum și față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987“.

Acolo s-a introdus și rangul de „revoluționari remarcați pentru merite deosebite“, care, ulterior, a fost acordat unor persoane care, practic, nu au avut niciun fel de rol în Revoluție. Totul a fost bine și frumos până în momentul când și această lege a mai dat un secretar de stat pe mâna justiției. Iar asta, pentru că în această „piață“ ciudată a apărut un nou „jucător“: DNA, care s-a implicat după cum a crezut de cuviință.

Beneficiile obținute de revoluționari

La un moment dat în România erau 22.000 de persoane care dețineau certificat de revoluționari, 2.300 de urmași ai eroilor martiri, undeva la 2.600 de răniți, 800 de arestați şi circa 16.000 de luptători cu ,,merite deosebite”, iar mai nou cu ”rol determinant”.

Ca urmare a deținerii acestor calități, unele persoane, prin fals și uz de fals, au încasat de la statul român îndemnizații bănești, transport gratuit, scutiri de impozit, plus o a doua îndemnizație acordată pe viață, ca supliment și cumulată la pensia pentru limită de vârstă, împroprietărirea cu spații comerciale și suprafețe de terenuri.

Citește și: Senatorul PSD Ștefan Mihu, atac la ALDE Constanța. Poluarea orașului de la malul mării s-ar datora și proastei funcționări a instituțiilor conduse de oamenii lui Tăriceanu

Mai mult, acești profitori au avut prioritate la primirea unei case sociale, cu plata celei mai mici chirii prevăzute în lege. Au putut cumpăra sau închiria cu prioritate, fără licitație, un spațiu comercial cu o suprafață de până la 100 de metri pătrați și au mai primit 10.000 de metri pătrați de teren în extravilan și 500 de metri pătrați în intravilan. Transportul în comun, urban, este gratuit și tot gratuit pot face 12 călătorii dus-întors cu trenul, anual. Sunt scutiți de la plata taxelor și impozitelor pentru o locuință și terenul aferent acesteia și se pot pensiona cu cinci ani înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare.

Facem precizarea că nu vorbim de urmașii celor morți, de răniți, de cei reținuți sau care au suferit în mod real în acele evenimente sângeroase și învăluite încă în mister. Statul român în orice situație trebuie să le acorde acelor persoane compensații. Vorbim aici, de profitori, de o mână de escroci care au speculat în interes propriu evenimentele în cauză și care prin fals și uz de fals, și-au măsluit dosarele și au primit de la statul român beneficii pe care nu le meritau.

În Buzău, două unități militare s-au „împușcat” reciproc

Situația din județul Buzău, din Buzău, loc unde două unități militare s-au „împușcat” reciproc, este un exemplu concret în care un grup de escroci au profitat de evenimentele respective, iar procurorii de la Parchetul General au intuit corect și au demarat ancheta.

Revoluționari protestând la Guvern față de obligativitatea obținerii de noi certificate

La puțin timp după ce Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, a spus aproape explicit că în Decembrie 1989 nu a fost o revoluție, fie ea spontană sau populară, ci o lovitură de stat militară executată ca la carte, procurori din cadrul aceluiași parchet general detonează bomba. Într-o mega-anchetă aflată în curs de derulare, se investighează modul în care unii din acești așa-ziși revoluționari și-au falsificat dosarele pentru a obține foloase necuvenite. Printre județele vizate este și Buzăul, unde două unități militare s-au „împușcat” reciproc, rolurile fiind jucate de militari dezorientați și aflați sub influența alcoolului, speriați de câte o pisică plimbăreață aflată în călduri, și unde nu a fost nici o persoană reținută de către forțele de ordine.

Intoxicări, dezinformări şi… omuleți verzi

Evenimentele din Decembrie 1989, complet atipice, au avut mai multe faze distincte dintr-un plan unic, prin care s-a urmărit schimbarea familiei Ceaușescu de la conducerea țării. Pentru prima dată în istorie, două alianțe politice care dominau lumea la momentul respectiv, cu scopuri diametral opuse, NATO și Tratatul de la Varșovia, plus unii actori statali, vecini, cu interese în schimbarea conducerii României, au alcătuit o alianță ad-hoc pentru realizarea scopului propus, în care au fost cooptați o serie de colaboraționiști recrutați de serviciile secrete implicate din interior.

Primele faze ale operațiunii, prin folosirea unor tactici hibride (ulterior acest de tactici au fost folosite pentru preluarea peninsulei Crimeea), au început să fie aplicate începând cu primăvara, au continuat cu vara și toamna anului 1989, totul culminând cu a doua parte a lunii decembrie, când începând cu data de 22.12.1989 a avut loc lovitura militară de stat.

Citește și: Încă patru deputați au anunțat că părăsesc PSD și se înscriu în partidul lui Ponta, Pro România / Coaliția pierde majoritatea în Camera Deputaților

Așa-zișii „omuleți verzi”, predecesorii celor care vor acționa câțiva ani mai târziu în Crimeea, au fost văzuți pe străzile din Bistrița, Cluj-Napoca, Timișoara, dar și în alte localități importante din România. Rolul lor, în planul mai amplu al loviturii militare de stat, a fost de a provoca populația să iasă în stradă, de a determina în același timp forțele de ordine, Miliția şi Trupele de securitate să acționeze cu violență împotriva oamenilor și a genera un conflict fratricid cu armata.

Atât securitatea, partea ei informativ-operativă, dar și trupele de securitate, organele de miliție, au dejucat acest scenariu anticipând mersul evenimentelor, și-au adus efectivele în sedii, iar armamentul și muniția fost retrasă și sigilată. Ieșirea masivă a românilor în stradă a dat peste cap planul, de prezervare a regimului sub o mască mai umană. Din ordinul celor care au preluat puterea, prin derularea loviturii de stat militare de stat, s-a dat ordin de intervenție a armatei și a fost declanșat scenariul cu teroriștii.

Și, totuși, „teroriștii” chiar au existat

În realitate, acest inamic nu a fost chiar unul imaginar, „teroriștii” chiar au existat, erau cei intrați pe diferite căi în țară și avuseseră la început rolul de a scoate lumea în stradă, dar și persoane civile care au primit arme și au executat foc la întâmplare, din cauza panicii și fricii instaurate deliberat prin mijloacele mass-media, a unor dispozitive care simulau electronic că țara este atacată din aer, imitau zgomotele specifice câmpului de luptă, explozii, focuri de armă, plus dispozitive care la o anumită frecvență induceau oamenilor o stare de dezorientare și frică. O parte din aceste dispozitive erau în dotarea armatei, la eșaloane înalte fiind destinate ducerii războiului electronic.

Ordinele primite de cei însărcinați cu dezinformarea au fost de a determina și induce o stare de teroare, de panică și nesiguranță și a obliga oamenii să stea ascunși în case, pentru ca preluarea puterii să se desfășoare fără implicarea celor ieșiți inițial în stradă. Imediat după evenimentele respective, a circulat o glumă care conținea un mare adevăr, care spunea că ”teroriștii au fost flacăra care a întreținut revoluția”.

Citește și: Darius Vâlcov, consilierul penal al premierului, dă vina pe UE că nu avem infrastructură: Există țări care nu vor ca România să aibă autostrăzi

Regimul nou instaurat, ca urmare a loviturii militare de stat, nu a reușit, sau mai bine spus nu a avut nici un interes să aducă în fața legii vreun așa-zis „terorist”. Aceștia s-au evaporat de parcă nu ar fi existat și asupra întregului fenomen sa instaurat tăcerea. Condamnările pronunțate au fost mai mult de fațadă, iar unele din acestea s-au dovedit grave erori judiciare.

Ulterior a fost lansată și dezvoltată teza cu revolta populară, spontană, pentru a acoperi lovitura militară de stat și crimele contra umanității comise împotriva propriului popor. S-a creat în același scop categoria numită revoluționari, iar șmecherii și escrocii au speculat din plin de această facilitate și țara s-a umplut de acești așa-ziși revoluționari care timp de 26 de ani au încasat în mod nelegal beneficii nemeritate. 

Bani duși pe Apa Sâmbetei

Conform datelor de mai sus, afacerile ilegale cu certificate de revoluționari puse în mișcare ­imediat după intrarea în vigoare a Legii Nr. 341/2004 au adus o pagubă imensă în bugetul de stat. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 250.000.000 lei, sumă rezultată din acordarea unui număr de peste 1.500 de certificate unor persoane care nu au deținut niciun fel de certificat anterior apariției acestei legi, iar în cazul acestora, prejudiciul înregistrat fiind de circa 150.000 lei de persoană. Din schimbarea calității unui număr peste 300 de persoane, în aceste cazuri prejudiciul înregistrat anual a fost de circa 150.000-200.000 lei pentru fiecare fals revoluționar „miluit“ de stat prin intermediul acestei legi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Reclama ta poate fi aici! -

spot_img

ATENȚIONARE

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TOPUL DE AZI

EDITORIAL

DE ACELAȘI AUTOR

ULTIMA ORĂ

Satul lui Dumnezeu. Sfântu Gheorghe, Tulcea, una din cele mai frumoase destinații din Dobrogea. Locuri de vizitat

Sfântu Gheorghe are o frumusețe stranie, aparte, cu ulițe pline de praf fin, gălbui, cu casele sale micuţe, dar cu grădini bogate în preajmă, cu oamenii bătuți de soare şi vânt, pe care îi vezi cu treabă tot timpul,...

Activistul buzoian, circul de două parale și incompetența Poliției buzoiene. Cine este „luptătorul cu mafia” din Buzău și ce vrea mușchii lui

Un bărbat, autointitulat „Activistul buzoian”, a fost bătut pe o șosea din județul Buzău chiar sub ochii oamenilor legii. Incidentul, destul de grav de altfel, demonstrează încă o dată că prezența polițiștilor pe șosele este ineficientă și nu asigură...

Cum au dispărut celebrele izolete și milioanele de euro date degeaba pentru ele. Pandemia, nenorocire pentru unii, tunuri de milioane pentru băieți deștepți

Guvernanții încearcă să dreagă busuiocul, venind cu o explicație științifică. Eu vă spun ceea ce niciun manager de spital nu va recunoaște public: celebrele izolete au fost un jaf medical fără precedent! Un tun dat de niște băieți deștepți,...

Consiliul Județean Constanța vrea să scape județul de eticheta „pol al rușinii”. Gică Hagi, prezent la lansarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța,...

Consiliul Județean Constanța a lansat miercuri dezbaterea publică a Strategiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Constanța. La lansarea acestui proiect ambițios, care se vrea un fel de aspirator de fonduri europene pentru dezvoltarea județului Constanța, a fost prezent, printre...
Într-o zonă controlată la sânge de PSD, o presă independentă nu poate supraviețui decât cu sprijinul dumneavoastră. Pentru cine dorește să susțină acest proiect, un "LIKE" nu credem că o să coste prea mult. ARĂTAȚI LUMII CĂ VĂ PASĂ!