vineri, 23 februarie 2024
10.7 C
Buzău

România

10.7 C
Buzău
vineri, 23 februarie 2024
10.7 C
Buzău

Cătălin Toma va fi înmormântat, joi, la Jariştea. Cine...

Trupul neînsufleţit al lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, s-a întors acasă, la Jariştea, comuna unde a copilărit edilul. Moartea acestuia a şocat toţi...

Mihai Teodorescu și noua sinecură de partid. Portul Constanța...

Mihai Teodorescu a devenit, vineri, directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38...
Ești aiciBuzăuJurnal de grevă. Ziua IV
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Jurnal de grevă. Ziua IV

Rata lui Toma and Neagu de lichidare a presei libere prin contracte de publicitate și atenții – atenție, DNA, procedura asta are un damf mizerabil de dare de mită! -, pusă în context cu nivelul extincției, arată ca meteoritul Tunguska. După datele noastre, NU MAI EXISTĂ NICI O PUBLICAȚIE în Buzău care să nu fie dependentă de pomenile celor doi pesediști.

Între slugile mieroase și tâmpe, liderii PSD de la Buzău au ținut, anii trecuți, să-și planteze și slugi agresive, gata să se repeadă asupra incomozilor și să răspândească groaza în activul de partid. Florin Paraschivescu a fost câinele pe care fostul primar Boșcodeală adora să-l slobozească la nervi și să-l vadă năpustindu-se turbat. Dacă Ciolacu et comp. avea nevoie să dea un telefon ca să fie înjurat dușmanul de clasă, Paraschivescu reprezenta acțiunea directă, care te făcea albie de porci cu pixul lui, fără intermediari și fără amânare.

Nu a ținut prea mult, însă. Paraschivescu cu întreaga echipă de la „atac de Buzău” a ajuns în pușcărie pentru șantaj, așa cum în fapt și de drept ar fi trebuit să ajungă și patronul său Boșcodeală dacă procurorii DNA nu i-ar fi ținut la naftalină dosarele până când faptele s-au prescris.

Constantin Toma, actualul primar al Buzăului, și Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, au însă alt stil de lucru.

Pupincurismul ca artă

Astfel, cei doi aruncă în fiecare an sute de mii de euro la gunoi. La propriu. E un mod de a sugruma libertatea presei într-un moment în care ziariștii adevărați sunt mai amenințați cu dispariția decât mamuții lânoși din Pleistocen.

E drept, cei doi lideri ai PSD Buzău au dus la capăt o operă de distrugere rotundă inițiată de Boșcodeală care a atras de partea lui o anumită parte din presă. Toma și Neagu, însă, n-au arătat milă nici măcar pentru posesorii de pix cu trei cititori la activ, așa cum te-ai fi așteptat. Au aruncat cu bani în dreapta și stânga, făcând să răsară pupincurismul de înaltă calitate, temelia viitorului regim cu Crângul la butonieră.

Pe lângă Tomiță și Miluț, fostul primar Boșcodeală și penalii lui par niște mici răufăcători de la periferie.

Rata lui Toma and Neagu de lichidare a presei libere prin contracte de publicitate și atenții – atenție, DNA, și procedura asta are un damf de dare de mită! -, pusă în context cu nivelul extincției, arată ca meteoritul Tunguska. După datele noastre, NU MAI EXISTĂ NICI O PUBLICAȚIE în Buzău care să nu fie dependentă de pomenile celor doi pesediști.

Problema lui Constantin Toma and Petre Emanoil Neagu este că nu prea au cu ce se lăuda

Așa se face că toată lumea cunoaște adevăratul scop al acestor așa zise contracte de publicitate/sponsorizare: prostirea pe față a buzoienilor cu bun simț, înecându-le neîncrederea în PSD cu o cascadă de fake news-uri și gogoși frumos desenate și prezentate drept bune intenții ale neprețuiților Fake Toma and Neagu. Singura problemă a celor doi, în cazul ăsta, fiind faptul că nu prea au cu ce se lăuda, ținând cont că în toți anii ăștia în care au păstorit Buzăul, nu s-au remarcat cu absolut nimic în oraș și județ, ci doar au risipit banii publici pe sărbători grandomaniace (vezi Zilele Chișinăului la Buzău), drăgăici și eurovisoane, îndesându-i în buzunarele unor apropiați ai lor ori ai PSD Buzău.

În acest context, presa scrisă buzoiană, care le cântă osanalele bine plătite, este folosită, maxim, pentru a curăța cartofii pe ea, iar cea online pentru o informare cât mai exactă a eventualului cititor despre cufureala grandomaniacă a celor mai iubiți pământeni de la Buzău.

Astfel, în cel mai sulfuros oraș din sud-est al PSD, consiliul județean și primăria aruncă în fiecare an sute de mii de euro la gunoi pentru a se publica chestiuni subiective pe care nu le poate proba nimeni.

Bani cu care poți asfalta drumurile județene care sunt vai mama lor, vopsi băncile, poți cârpi trotuarele, poți cumpăra alimente pentru centrele sociale din oraș sau orice alt lucru de care cetățenii chiar ar putea să profite. Să nu mai spunem că fără aceste câteva sute de mii de euro s-ar face o deratizare reală în focarul de infecții al presei buzoiene, ținută în lesă de cele două lepre.

Tereacă, Telaudă și Teminte

Dacă n-ar fi apărut pe firmament democrația originală, populată cu tot soiul de ciolaci și jeguri de oameni, Auraș Tereacă ar fi ajuns un strungar mediocru și arțăgos, gata să bălăcărească pe oricine din orice. Dar ciolacii au apărut și i-au deschis larg brațele, așa cum le-au deschis atâtor brute și imbecili. Prin 2014, pentru câteva sute de lei primiți de la unii asemenea lui, mai puțin pupincurismul lui proverbial, a pus trei otrepe să mă împroaște cu noroi într-o emisiune televizată și aranjată, în direct, doar-doar, o să anihileze impactul gestului meu disperat, de atunci, asupra opiniei publice.

I-a și găsit! Un escroc – Fane Avramescu, zis Mucea – care anii trecuți apărea într-o știre despre cum furați voi voturile populației, ca fiind colonel, deși n-a terminat decât șapte clase, și chiar și alea la fără frecvență ori prin penitenciarele patriei, o informatoare notorie, nevastă de colonel ceaușist – Mariana Radu – care-și spiona colegele din spitalul județean Buzău chiar și pe veceu, să nu care cumva să scape o pârțâială contra regimului, atunci mamă de viceprimar penelist-pedelist-pesedist și penal – despre care am multe de scris, și un ”poiet” – Ștefan Dima – care, ca să mai vadă și el o sponsorizare pentru maculatura pe care o mâzgălește, ar împroșca-o cu noroi și pe mă-sa!

În fapt, sunt convins că cei trei doar au „desemnat” cu limbuța comentariile dejectate în emisiunea respectivă. Deoarece, proști ca noaptea, după cum îi știu, și neștiind decât cum să frece pixul, nu să și scrie, nu văd cum ar fi putut să închege coerent cele câteva propoziții care le alcătuiesc vocabularul.

Fără studii, doar trecând prin niște școli PSD cu un grad ridicat de analfabetism, Tereacă ajunge repede portavocea primarului Constantin Toma și a președintelui CJ Buzău Petre Emanoil Neagu. Pe durata furtunoasei sale „avansări” e pus să îndeplinească acte de „cruzime” împotriva fundulețelor rozalii ale indivizilor de mai sus.

Astfel, Tereacă și-a construit reputația unei „bestii” pupincuriste capabile de orice. Minte, laudă și linge cururile ștabilor PSD în draci, încât lumea începe să nu-i mai citească porcăriile. Numele „Tereacă“ i se potrivește ca un blazon pentru obrazul gros, transplantat parcă de pe curul unei gorile…

CONTINUARE MÂINE, ÎN EXPRESS…

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News Sud-Est

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

De doi bani speranță. Vine primăvara, trăiască ștevia!

Vine primăvara, alegerile stau să cadă pe noi, trăiască ștevia! Fe-Martie ne pândește cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișipatru de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim - pentru voturile noastre - de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Iarna stă se pupe cu primăvara, membrii guvernului liberalo-pesedist se pupă cu membrii viitorului cabinet pesedisto-liberal, iar noi nu pupăm nimic, nici măcar de doi bani speranță. https://expresssud-est.ro/editorial/polul-de-doi-bani-de-la-buzau/ Stăm şi așteptăm alegerile, să se apuce odată de treabă vechiul...

Dezvăluiri

Mihai Teodorescu și noua sinecură de partid. Portul Constanța intră și mai rău la apă!

Mihai Teodorescu a devenit, vineri, directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38 de ani și în momentul preluării conducerii Portului era directorul executiv al instituției, conform g4media.ro. Fără studii în domeniul maritim sau portuar, cu soția cadru militar în SRI, Mihai Teodorescu a deținut mai multe funcții în instituții publice: director executiv în Primăria București, în Consiliul de Administrație Metrorex, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Eco Igienizare...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...

- A word from our sponsor -

spot_img

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...