luni, 25 septembrie 2023
23.1 C
Buzău

România

23.1 C
Buzău
luni, 25 septembrie 2023
23.1 C
Buzău
Ești aiciBuzăuJurnal de grevă. Ziua III
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Jurnal de grevă. Ziua III

BIȘNIȚARI DE SIMILEASCA

N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu  bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi încă Simileasca are un avantaj: are regulile ei, ștaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decât este. Or sunt zile când, privind de la Primăria Buzău, sau răsfoind ziarele lu’ Toma de la primărie, mi se pare că m-am născut într-o țărișoară incertă, fără legi, fără consistență, fără sens: un fel de șir de căruțe cu coviltir, cu o șleahtă de bulibași care joacă barbut continuu, nemaiștiind când e zi și noapte. Sunt exasperat, sunt scârbit, sunt sătul. Vreau să cred că mai există civilizație, vreau să văd figuri cât de cât oneste şi omenești, vreau să trăiesc într-o atmosferă de bună-cuviință, de respect pentru limba română, de responsabilitate. Vreau măcar un pic de stil, un pic de distincție, un minim de eleganță şi de sportivitate.

Nu mai suport să aud minciunile din țara  și județul meu. Nu mai contează cine minte mai mult. Şi cât! Chiar contează nivelul căcăcios și inadmisibil al disputei, limbajul ei, suficiența grosolană a replicilor? Asist la un turnir al disprețului din partea fiecărui reprezentant al acestei țărișoare, mai ales al acestui giudeț: şi primarul şi președintele Consiliului Județean  Buzău au cultivat voluptatea furtului, a deriziunii, a atacului de cartier.

Mi-e scârbă! Nu mai vreau să fiu reprezentat, guvernat, dăscălit, agresat de armata de netrebnici şi de mediocri aflată acum pe scena județului Buzău. Ca să pună capacul peste fiertură, mai trece, din când în când, prin peisaj şi Ciolacu: când devastator cu clica lui pesedistă, când aliat marital cu liberalii, când (de la o vreme) supărat pe toți: niște clovni, niște circari, niște opresori ai României. Probabil că cineva l-a sfătuit pe sistematizabilul președinte PSD, de când cu dezvăluirile despre cum se trece cu compresorul peste viața bătrânilor noștri, să ia oarecare distanță de politică, să facă pe „pasărea rară” care s-a dat cu poporul. E „pe picioarele lui”, dar n-are picioare. Are „mâinile curate”, dar n-are mâini. Gândește pe cont propriu, dar…

Și ca să nu ne năucim cu totul, declarăm că Ciolacu seamănă cu toți opresorii care s-au perindat la putere în cei 33 de ani de democrație originală, adică, mă-nțelegi, cu cei care mai alaltăieri au fost arestați ori au dosare la DNA! Urmează, apoi, ariergarda: parlamentarii de partid şi de gașcă, vorbind de-a valma prin talk-show-uri, analiștii şi comentatorii de serviciu, ocupați să aibă mereu dreptate, gazetarii nervoși și vânduți, veteranii blazați. Totul arată a orice, numai a viață politică nu. Ni se livrează strict meschinărie, mitocănie, divagație trivială, jeg. Adică, rahat de Simileasca!
Niciodată n-a fost, cred, Românica mai pedepsită ca acum. Județul Buzău ca acum! Niciodată n-am ajuns, cred, ca acum, pe mâna unor neisprăviți încântați de ei înșiși, needucați, fără alte preocupări decât prosperitatea de clan şi trufia măruntei lor cariere.

Mi-e scârbă! Nu mai vreau să fiu reprezentat, dăscălit, agresat de armata de popi şi de mediocri aflată la vârful Bisericii Ortodoxe. Vreau să văd, la vârf, preoți maturi, îngrijorați de soarta concetățenilor lor și nu disperați după ideea de a face averi din nefericirea lor, îngrijorați doar de ideea de a scoate cât mai mulți bani din fundațiile caritabile pe care și le-au tras împreună cu mafioții locali. Știu că nu le pasă de sațietatea mea.

Mi-e scârbă să cred că ne-am degradat până într-atât, încât am pierdut până şi dreptul la speranță, drept redat nouă de însuși Cel despre care ne mint acum că îl reprezintă pe pământul acesta. De popii îmbuibați care trăiesc numai pentru ei, care nu știu să împartă cu alții şi care se gândesc doar la binele propriu, defilând cu credința lor închipuită, în timp ce mint, bârfesc, judecă şi nu știu să ierte! De cei care defilează cu etică și moralitate și își permit să-i judece pe ceilalți, de parcă ar avea vreo autoritate supremă şi de parcă ei ar fi perfecți și ar fi trimișii Domnului pe pământ!

Mi-e scârbă de toată abundența de prostie, răutate, invidie şi prefăcătorie din jurul meu! Mi-e scârbă de ipocriți, de toți cei care poartă măști şi pe care ți-e imposibil să-i cunoști, de toți cei care se zbat să pară altfel decât sunt, care se laudă cu ce nu au şi cu ce nu sunt, de toți cei care râd la comandă, care plâng la comandă, de bufoni patetici.

M-am săturat de cei care vânează greșeli, de cei care abia așteaptă un motiv de ceartă, de cei care strică armonia din jurul lor, de profitori, de oportuniști şi de pupincuriști, de lăudăroși, de infatuați, de snobi şi de grandomani! De cei care în față îmi zâmbesc frumos şi îmi spun ce îmi place să aud, dar prin spate mă dezaprobă și mă vorbesc de rău. De toate bârfele, de toată flecăreală incultă, de toată caterinca ieftină făcută pe seama altora, de conversații banale, stupide şi neconstructive!

Mi-e scârbă de toți curioșii, care nu pot dormi de grija celorlalți şi a căror preocupare principală  este scormonitul în viețile altora! De consolările patetice cu care încearcă unii să afle detalii despre necazurile altora, de toți ăia care suferă de scenarită și care se hrănesc cu drame. Mi-e scârbă de cei care cred că au dreptul să îmi dea sfaturi, care încearcă să îmi organizeze viața, care cred că știu mai bine decât mine cine sunt, ce pot şi ce am de făcut! De cei care încearcă să mă minimalizeze și care nu îmi respectă personalitatea. De închipuiții care-i privesc pe ceilalți de sus. De vanitoși și de orgolioși.

Mi-e scârbă de intrigile cu care unii încearcă să dezbine relații şi de tot noroiul cu care unii încearcă să murdărească suflete! De cei nerecunoscători, care nu apreciază când le faci un bine şi care trăiesc cu impresia că li se cuvine totul! Mi-e s scârbă de toți cei care stau pe margine şi latră aiurea, criticând cu invidie intențiile şi faptele bune ale altora. De pseudo-intelectuali şi de pseudo-doamne, de cei care au uitat de unde au plecat după ce „s-au ajuns”.

Mi-e scârbă de falsele prietenii, construite pe interese, de cei care doar se folosesc de oameni pentru a-şi atinge scopurile! De atâta râs prostesc, de ironii ieftine, de ăia care țin cu tot dinadinsul să dovedească lumii că sunt altfel, că au mai mult, că știu mai mult! E prea mult!

Mi-e scârbă și sunt trist. Trist pentru că niște bișnițari de Simileasca ne-au învins! Dar ce victorie de căcat!

………………………………………….

Liniște totală. Mafia tace! Nimeni nu mă întreabă nimic; nici presa, nici „aleșii” Buzăului.

În fapt, nu prea au ce să mă întrebe. Desecretizarea contractelor cu așa zisa presă buzoiană și națională ar provoca un scandal monstruos, iar șleahta lui Ciolacu nu este dispusă să fie ținta unui nou scandal, acum, când nici nu s-au stins ecourile dezvăluirilor despre cum PSD și PNL ucid cu sadism bătrânii României.

Practic, e vorba de finanțarea propagandei de către Marcel Ciolacu, cel aflat în centrul caracatiței politico-mediatico-financiare.

Se pompează bani grei într-o presă obedientă, în timp ce construim un metru de autostradă pe an.

Noi, Express Sud-Est, am fost cei care am făcut, printre primii, primele dezvăluiri pe tema banilor pompați de PSD în propagandă.

Acum, am mers cu investigația mai departe şi am descoperit lista completă a celor care s-au „îngrășat” cu milioane de lei, prin voia partidului conducător. Vorbim aici, exclusiv, despre „presa” buzoiană.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Articolul precedent
Articolul următor

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Ciolacu tot împărat rămâne

Împăratul din Simileasca, Ion-Marcel Ciolacu I, al tuturor romînilor, trebuie să înțelegeți asta, a cerut zilele astea cu câinele legat de căruță - Câciu, ce dracu’ bă, nu știe regele euroilor ce face împăratul, ia fă-ți ordine în regat – pe când se afla la cort în Victoriei, niște bănuți pentru supusul său Mihai Cristian Ciolacu, aflat momentan sub formă de împrumut, pentru niște treburi europene. Cică, zice împăratul Ciolacu, nepotul ăsta al lui, unii îi zic patron de draperie, ar vrea s-o pună de niscaiva fotovoltaice, să aibă și gura lor ce să mănâncă după ce iese el la pensie. Şi Marcelică, cu coroană fără frică, nu vorbește aiurea sub coviltir, el vine nene şi-ți pune argumentele pe masă,...

Dezvăluiri

Emil Savin zis Farmazon, turnătorul lui Buzatu. Cum au ajuns cei doi tovarăși de prăduială din Vaslui să se toarne la DNA

Emil Savin zis Farmazon este omul de afaceri care l-a denunțat pe baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă. El a primit calitatea de colaborator cu identitate reală și a fost de acord să poarte tehnică de înregistrare audio-video la întâlnirile cu șeful CJ Vaslui, scrie G4media.ro. Emil Savin zis Farmazon este un regele asfaltului din Vaslui Emil Savin zis Farmazon este un rege local al asfaltului. Controlează firmele Transmir și Soragmin care derulează zeci...
spot_img

REPORTAJ

Cătina, comuna din Buzău...

În urmă cu doi ani, Express Sud-Est scria un articol în care își exprima speranța că această comună extrem de frumoasă, de altfel, își va schimba statutul de localitate săracă abandonată la cheremul unor borfași politici. Articolul a făcut vâlvă pe rețelele sociale, cu toate că nu era o surpriză. De câțiva ani de zile mai toate știrile care ies din Cătina sunt despre relația primarului cu comunitatea. Știu pentru că am fost acolo de mai multe ori în ultimii ani - inițial să scriu despre scandalurile care parcă...

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul...

Anchete

Dumitru Buzatu, stăpânul sărăciei din Vaslui, a fost reținut de DNA pentru o șpagă de peste 1,2 milioane de lei

Dumitru Buzatu, stăpânul sărăciei din Vaslui, a fost prins vineri seară în flagrant de DNA. Președintele Consiliului Județean Vaslui a ajuns în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție după ce a fost prins primind o șpagă de peste 1,2 milioane de lei. Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean Vaslui, a fost prins aseară când primea o mită uriaşă pentru atribuirea unui contract. Au urmat percheziţii la vila sa şi apoi audieri nocturne la DNA Iaşi, care s-au încheiat cu reţinerea liderului pesedist...

- A word from our sponsor -

spot_img