luni, 22 aprilie 2024
9.6 C
Buzău

România

9.6 C
Buzău
luni, 22 aprilie 2024
9.6 C
Buzău
Ești aiciBuzăuJurnal de grevă. Ziua II
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Jurnal de grevă. Ziua II

Republica Pesedistă Buzău

Astăzi, la CJ Buzău, este ședință publică. Zeci de „ziariști”, firesc, toți sponsorizați de NEAGU ET COMP., au trecut pe lângă mine, prefăcându-se că nu mă văd. Ce să facă băieții? Dacă mișcă în front, li se taie macaroana…

Trăiască Republica Pesedistă Buzău!

…………………………….

Cererile mele sunt extrem de clare:

  1. Desecretizarea contractelor pe care cele două instituții buzoiene (CJ și Primăria) le au cu așa zisa presă buzoiană (contractele nu sunt înregistrate în SEAP, fiind considerate cconfidențiale, așadar SECRETIZATE!);
  2. Publicarea acestor contracte pe site-urile celor două instituții;
  3. Rezilierea acestor contracte;
  4. În cazul în care, din punct de vedere juridic, rezilierea acestor contracte e imposibilă, să se încheie contracte de publicitate, în aceleași condiții, și cu publicațiile, așa cum zic ei, ostile PSD și PNL Buzău.

…………………………………

Buzăul ca o pradă. Consiliul Județean Buzău și clanurile mafiote din filiala locală a PSD

De aproape 33 de ani, clanurile din PSD împărățesc peste județul Buzău prin interpuși precum Marcel Ciolacu, Petre Emanoil Neagu, Constantin Toma etc..

Săptămâna trecută vă promiteam că vom începe un proiect în care sa vă arătăm cum este prăduit județul Buzău și de către cine. Ei bine, am început acest proiect, iar prima instituție despre care vom scrie va fi Consiliul Județean Buzău, ea fiind principala redută a clanurilor din PSD-ul buzoian tutelat de Marcel Ciolacu.

Clanul Ciolacilor. Cum a ajuns Consiliul Județean Buzău o afacere de famiglie a PSD Buzău. 99% dintre angajați sunt rude de gradul 1 sau 2

Deși puterea politică s-a tot transferat de la stânga la dreapta și viceversa, instituția împlinește în curând 17 de ani de când la butoanele aranjamentelor de partid și de stat se află Petre Emanoil Neagu.

Cine a pus laba pe județul Buzău

Analfabet funcțional, lăudăros și lasciv, știut ca un individ uns cu toate alifiile politice (prima oară a fost pus vicepreședinte al CJ Buzău de PNL), de vreo câteva sezoane electorale, Petre Emanoil Neagu a reușit de fiecare dată să dribleze „cu grație” electoratul și așa destul de subțire al partidelor de opoziție din județul Buzău. Cum? V-am zis: cu grație. Glumeam. De fapt, în spatele operațiunii se ascunde truda uneia dintre grupările organizate, transpartinice, care au transformat Buzăul într-un județ de mâna a treia, dar au făcut din el, în același timp, o profitabilă afacere pentru „famiglie”.

Jurnal de grevă. Ziua I

Așadar, Petre Emanoil Neagu este doar excrescența scârboasă a unuia dintre clanurile mafiote transpartinice cunoscut, în cercurile politice din Buzău, drept „clanul ciolacilor”. Clanuri despre care vom scrie pe larg într-un articol viitor.  Așa se face că instituția la care facem referire – în speță, Consiliul Județean Buzău – este condusă, dacă analizăm schema de personal, în proporție de 99%, de oameni care fie sunt soții/soți de președinți, vicepreședinți, primari ori consilieri PSD, fie au rude indivizi cu influență în PSD (vezi aici).

Mafia italiană e pistol cu apă! Să vă arate mafioții lui Ciolacu cum se face.

Consiliul Județean Buzău, DNA Ploiești și batista pe țambal

Trecem peste acuzațiile de prăduire a bugetului public (și așa, vai de mama lui în județul Buzău), căci nu este în competența noastră să stabilim vinovățiile, ci doar să vă arătăm cum stau lucrurile. Cu siguranță, odată și odată, stabilirea acestor vinovății o vor face instituțiile statului. Căci au fost deja sesizate. De fapt, sunt sesizate de mulți ani, dar până acum au tot pus batista pe țambal (prietenii știu de ce). Totuși, anul trecut, Curtea de Conturi a îndrăznit și a dat cu crucea peste tataie Toma HaliMoș, haiducul pe dos din fruntea Primăriei Buzău. Și armonia s-a spart brusc acolo, rahatul a început să pută.

Plăți pentru prestațiile efectuate la prețiosul dos al primarului Toma de către așa zisa presă buzoiană

Așadar, anul trecut, Curtea de Conturi a cerut șefului din Primăria Buzău, Constantin Toma, să rezolve mai multe „neconformități”. Prima dintre ele este că trebuie să returneze suma de 333.880 lei, sumă pe care primarele pesedist a folosit-o pentru a plăti prestațiile efectuate la prețiosul său dos de așa zisa presă buzoiană.

Balele pupincurismului practicat de către jurnalizdele de casă ale PSD Buzău nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public general

Astfel, Curtea de Conturi a constatat că pupincurismul practicat de către jurnalizdele de casă ale pesedistului nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public general, astfel cum sunt acestea definite în Legea nr. 544/2001. Adică se confirmă ceea ce EXPRESS SUD-EST scrie de ceva ani, anume că „realizărili” lui Ciolacu, Neagu ori Toma nu sunt deloc în teren, dar pe hârtia igienică scribălită de presarii ăștia sunt, zici că-s vii.

Sub lupa DNA

Sursele noastre din zona judiciară indică faptul că la DNA Ploiești există în lucru mai multe dosare de corupție extrem de stufoase legate de situația din Buzău, dar care, din păcate, cam stagnează. Le vom urmări, totuși, deoarece cu siguranță merită. Vă vom ține la curent și, în același timp, vă vom dezvălui aici, în EXPRESS SUD-EST, cum stau lucrurile cu aceste clanuri PSD cu damf de Simileasca care par veșnice, se schimbă, se rotesc, controlează la milimetru tot ce mișcă, miliardele din bugetul statului fiind dirijate spre anumite firme, în spatele cărora se ascund tot ei, mafioții de la butoane. Doar nu credeați că miliardele cu care crește bugetul județului în fiecare an sunt cheltuite pentru noi. Nu, merg spre anumite proiecte și, apoi, direct în conturile unor mafioți.

……………………………………………….

BUZĂU – EXCREMENTELE DIN PRESA BUZOIANĂ

Zilele astea vă vom prezenta numele tuturor ziarizdelor buzoiene (printre care se numără și penala Gloria Stroilescu) care au contracte aiurea cu primăriile buzoiene, precum și numele edililor care au susținut, din bani publici, activitatea unor astfel de ziarizde.

Jurnal de grevă. Ziua II
Penala Gloria Stroilescu

Ziarizda analfabetă Stroilescu Gloria Daniela, proprietara publicației online Buzău Media, are 64 de contracte cu primăriile din județul Buzău, adică câștigă aproximativ 50 de mii de lei pe lună, în 2023!

Culmea e că publicația asta nu are decât 3 (trei) cititori pentru fiecare articol, probabil gloria mundi and family…

Jurnal de grevă. Ziua II

Altfel, ziarizda asta  a fost condamnată, în cadrul sentinței penale nr 1087/2003 a Tribunalului București, la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru că, în calitatea sa de referent de specialitate și membru al Comitetului de Credite în cadrul bănci C.E.C, sucursala Buzău, a pretins și primit, în perioada august – septembrie 2003, de la denunțătorul Porumbiță Romeo suma totală de 4000 de euro, în scopul acordării unui credit ipotecar de 1.300.000 lei, prin avizarea favorabilă a fișei de scoring de bonitate a clientului.

Aceeași inculpată, care în prezent se declară jurnalizdă și care omite să le spună primarilor cu care încheie contract de condamnarea sa penală a mai pretins, în luna noiembrie 2003 suma de 15.000.000 lei (ROL) din care a primit suma de 10.000.000 lei (ROL) de la denunțătoarea Stănilă Simona, în schimbul promisiuni că o va ajuta să obțină un credit în sumă de 249.000.000 lei (ROL) de la C.E.C, sucursala Buzău, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra persoanelor responsabile din conducerea C.E.C de la acea vreme.

Curtea de Apel Ploiești, prin decizia nr.507 din 22 noiembrie 2004 a respins apelul inculpatei Stroilescu Gloria, iar Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia nr. 386 din 19 ianuarie 2005 a respins, la rândul său, recursul acesteia.

Concret, inculpata Stroilescu Gloria a fost condamnată la 6 ani și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolele 254 alin. (1) din C. pen., cu aplicarea articolului 41, alin. (2) din C. Pen., și art. 257 alin. (1) din C. pen. raportat la articolul 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea articolului 33, lit. a) din C. pen.

………………………………………………..

O zi ciudată. Zic ciudată deoarece este pentru prima oară când doi români – în fapt, două românce – mă întreabă dacă mă pot ajuta cu ceva.

Jurnal de grevă. Ziua II
„Paznicii” mei personali. Culmea, zic asta pentru că nu mă așteptam, foarte amabili și respectuoși!

Una dintre ele, o doamnă pe nume Lavinia și care mi-a cerut amiciția ieri pe Facebook, mi-a trimis în cont o sută de lei.

Cealaltă, o doamnă frumoasă, cu un oarecare stil, m-a abordat în fața Consiliului Județean Buzău, întrebându-mă dacă mă poate ajuta cu ceva. I-am răspuns că nu, a insistat, dar încăpățânarea mea în a susține că nu, a convins-o și a plecat.

Vorba lui Marin Sorescu: se duce lumea de râpă, bă!

Altfel, de ce ar mai fi apărut DOAMNELE astea? Ca să ce? Să demonstreze că pe lumea asta mai există OAMENI?

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Ion Chiaburu din Cislău, despre alegeri

Ion Chiaburu, așa-l știa lumea în Cislău, ca pe unul din neamul lui Chiaburu, cu toate că ăștia n-au avut de niciunele niciodată, cum sunt cei din neamul lui Gică Boieru la care ei au tot fost slugi mai toată viața, chiar dacă numele de familie era Chiaburu… Trag mai mereu câte o fugă pe la Cislău, locul nașterii mele. Odată, parcă în urmă cu vreo trei-patru ani, abia coborât din tren, am dat nas în nas cu Ion Chiaburu. Cu o sacoșă în mână, având îndesate în ea pijamaua și alte mărunțișuri, fostul meu vecin, Ion Chiaburu, așa-l știa satul, ca unul din neamul lui Chiaburu, cu toate că ăștia n-au avut de niciunele niciodată, cum sunt cei din neamul...

Dezvăluiri

Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele, prins cu pantalonii-n vrie, în plină primărie

La Buzău, ANI, ca și DNA de altfel, se face că plouă. Dacă o dată la câțiva ani mai cade câte un penal din greii județului, este pentru că, din când în când, ANI ori DNA trebuie să se facă_că lucrează, vorba aia celebră de la loviluția din 89. Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele, umblă cu pantalonii incompatibilității în vine prin primărie, dar conform legilor PSD în baza cărora funcționează instituțiile amintite mai sus, nimeni nu vede, nimeni nu...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...

- A word from our sponsor -

spot_img

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...