Visul oricărui român este de a lucra pentru o companie de renume mondial. Visul buzoianului Ion Nicolae s-a îndeplinit în anii din urmă, într-un alt fel însă. Absolvent al Facultății de Drept, dar și al Politehnicii București, în cadrul facultății de Inginerie Industriala și Robotică, a fost acceptat să lucreze în UK în domeniul securității. Pentru asta, el a trebuit să urmeze cursuri speciale, obținând treptat mai multe licențe în domeniile Close Protection, Enforcement Imigrari Ilegale, Cyber Security.
Devenind ofițer britanic, Ion Nicolae a participat și coordonat o serie de evenimente guvernamentale. Având și acreditari ONU, sub coordonarea acestei instituții a asigurat, alături de echipa delegată de Guvernul Britanic, paza și protecția a peste 150 de șefi de stat și guvern la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26), Glasgow, Regatul Unit, dar și a participanților la acest summit. Pentru o perioadă de timp, a lucrat și în centrele de imigranți. A fost TSM (Terminal Security Manager) la terminalele 2 și 5 ale Heathrow Airport, cel mai mare aeroport din Londra.
„Am plecat din țară în 2020, în plină epidemie Covid. Inițial, voiam doar să-mi promovez și manageriez o companie de IT deschisă în Londra, dar cum toate activitățile erau restrânse, iar o companie nouă în acest context nu avea cum să aibă profit, am fost nevoit să-mi îndrept atenția către o activitate care să-mi asigure cheltuielile zilnice. Aveam câțiva prieteni care lucrau în UK în domeniul securității și mi-am îndreptat atenția către acest domeniu. Am constatat ulterior că este un domeniu profitabil și cu prima ocazie am urmat și o serie de cursuri de specializare”, ne spune Ion Nicolae.
Ion Nicolae, un admirator al monarhiei
Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a marcat 70 de ani de monarhie a Reginei Elisabeta a II-a. Au fost patru zile de sărbătoare în Marea Britanie. La acest fastuos eveniment, Ion Nicolae a fost coordonator de dispozitiv pe toată perioada pregătirii și desfășurării lui.

„Iubesc ideea de monarhie. Ea m-a fascinat şi mă va fascina totdeauna prin disciplina organizatorică, dar mai ales prin neutralitatea pe care o manifestă în plan politic. Însă, pentru noi, cei care am asigurat într-un anume fel evenimentul, a fost extrem de obositor”, ne mai spune buzoianul Ion Nicolae.
La curtea șeicului din Abu Dhabi
Curiozitatea, provocările zilnice ale noii sale ocupații și seriozitatea cu care rezolvă problemele ivite clipă de clipă, l-au făcut pe Nicolae să capete experiența necesară pentru a fi cooptat în misiuni care implicau mult mai mult risc. Astfel, unele dintre aceste misiuni au fost preluarea familiei președintelui Emiratelor Arabe Unite și însoțirea acesteia în mai multe deplasări private și neoficiale în UK, dar și în alte state ale lumii.

„După finalizarea a circa 30 de misiuni de acest fel, am fost invitat de însuși șeful de cabinet al șeicului Mohamed bin Zayed Al Nahyan să vizitez Abu Dhabi pentru a pune la punct anumite aspecte ce țin strict de deplasările private ale președintelui și familiei acestuia, dar și de consiliere în materie de securitate cibernetică și comunicare electronică pe perioadele deplasărilor”, ne-a declarat buzoianul nostru.
Ion Nicolae nu s-a decis încă să părăsească UK, aflându-se sub contract pentru finalizarea unor stagii în legătură cu condițiile post licențiere.
Marele vis al lui Ion Nicolae
Pentru că nu a uitat de unde a plecat, buzoianul Ion Nicolae mai visează ca într-o zi să se întoarcă în țară și să participe activ la reînvierea încrederii românilor într-o schimbare reală a clasei politice românești.
“E un mai vechi vis al meu. Am discutat lucrurile astea cu românii din diaspora și am înțeles că e un vis realizabil. Totul ține de seriozitate, sinceritate și încredere a oamenilor în ei înșiși”, a afirmat buzoianul Ion Nicolae.