luni, 10 martie 2025
18.6 C
Buzău

România

18.6 C
Buzău
luni, 10 martie 2025
18.6 C
Buzău

Revoltă la Focșani. Cristi Misăilă a pus taxă pe...

O taxă specială introdusă de primarul Cristi Misăilă la Focșani a creat revoltă în rândul localnicilor: impozitul pe iluminatul public. Mulți locuitori consideră taxa abuzivă,...
Ești aiciBuzăuEmanuel Ungureanu și famiglia. Cum și-a aranjat deputatul „buzoian”, după o luptă...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Emanuel Ungureanu și famiglia. Cum și-a aranjat deputatul „buzoian”, după o luptă cu bâlbe seculare, nevasta și fratele în sistemul sanitar de stat

Pentru familia deputatului USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, o lege pe care nimeni nu o încalcă este o lege inutilă! Indiferent cât de mult te-ai bâlbâi la citirea și aplicarea ei! Așa se face că, după multe și bâlbâite citiri ale legislației actuale cu privire la sistemul sanitar, fratele și soția deputatului au fost angajați în spitale de stat în anul 2021Neavând la dispoziție altceva, de acest aforism s-au folosit și cei din conducerea Spitalului Clinic CF din Cluj-Napoca pentru angajarea ca asistent medical a operatorului bancar Cornel Ungureanu, dezvăluie Gazeta de Cluj.

Asistentul medical generalist Cornel Ungureanu este un fost operator bancar, cu experiență ZERO în sistemul medical, cu toate că în anunțul de angajare se cerea clar ca viitorul ocupant al postului să aibă cel puțin 5 ani vechime în specialitate. Fără experiență, cum spuneam, dar cu un frate smardoi! Ani de zile, Emanuel Ungureanu i-a tot tras pumni în barbă sistemului sanitar! După cum se vede, cu folos…

Astfel că_comitetul director al Spitalului Clinic CF din Cluj-Napoca a analizat oportunitatea angajării și a decis aprobarea încheierii unui contract de colaborare de tip PFA pentru servicii de asistență medicală, apoi angajarea pe perioadă determinată, la data de 23 decembrie 2021, în Ajunul Crăciunului, a asistentului medical generalist Cornel Ungureanu.

Anul 2021 a fost un an foarte bun pentru familia deputatului USR Emanuel Ungureanu

Citește și: Consiliul Județean Buzău spoiește „proiectele” primarului pro-rus din Chișinău cu o jumătate de milion de euro

Mai mult decât atât, putem spune că anul 2021 a fost un an foarte bun pentru familia deputatului USR Emanuel Ungureanu, pentru ca nu doar fratele deputatului, fost operator bancar cu experiență ZERO în sectorul sanitar a fost angajat cu PFA, pe pile la Spitalul clinic CF din Cluj-Napoca, în sectorul bugetar sanitar a mai fost angajată și soția deputatului, medicul Loredana Ungureanu care a fost angajată cu integrare clinică, fără concurs, pe pile de conducerea USR-istă de la Spitalul Clinic Județean de Urgentă din Cluj-Napoca, după o așteptare de opt ani în care a tot încercat să se angajeze în sistemul public de sănătate, pe un post inexistent.

Emanuel Ungureanu a făcut tot ce i-a stat în putință să o integreze pe soția sa în sistemul public de sănătate. L-a angajat pe șeful corpului de control, Constantin Dina, ca și consilier la cabinetul său de parlamentar. Dina a fost cel care a coordonat Corpul de Control, care a propus ca Petru Șușcă să fie demis din funcție. Între fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și deputat au existat mai multe conflicte, iar la un moment dat, Petru Șușcă a dezvăluit că tot ce face Emanuel Ungureanu împotriva lui este de fapt o „vendetă personală” pentru că nu a angajat-o pe soția acestuia la Spitalul Judeţean, mai spune sursa citată.

Cruciada împotriva sistemului de sănătate

În luna februarie a anului trecut, „Newsweek România” scria că soția deputatului USR de Buzău Emanuel Ungureanu, medicul dermatolog Loredana Ungureanu, cadru universitar la Cluj, încerca de opt ani să se angajeze în sistemul public de sănătate. Probabil deloc întâmplător, prima decizie de înlocuire a conducerii unui spital făcută de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost cea a Spitalului de Urgență Cluj Napoca. Astfel, în primele zile ale lui ianuarie 2021, Petru Șușcă, fostul director al spitalului, împreună cu membrii Consiliului de Administrație, erau schimbați prin revocarea unui ordin de ministru.

Citește și: Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea: Podul de la Vadu Roșca s-a prăbușit din cauza unei erori umane. Vom rezilia contractul cu constructorul”

Deputatul Ungureanu, una din vocile critice ale sistemului public de sănătate, declara, însă, că decizia a venit ca urmare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut în urma sesizărilor sale. Și, coincidență!, Constantin Dina, șeful corpului de control, a fost angajat cu jumătate de normă la cabinetul parlamentar al, ați ghicit!, deputatului Emanuel Ungureanu.

Conform sursei citate, soția acestuia, Loredana Ungureanu, medic primar dermatolog, încerca, de mai bine de opt ani, să se angajeze la stat, chiar la secția de profil a Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca. Nu era singurul medic în această situație. A dat spitalul în judecată, dar a pierdut în Justiție. Emanuel Ungureanu a afirmat pentru „DiscoverProject” că nu și-ar fi ajutat niciodată soția în cariera profesională. Șirul coincidențelor continuă însă prin faptul că noua conducere a Spitalului de Urgență clujean a părut din start favorabilă găsirii unei soluții, căutând activ, chiar la prima ședință, posturi noi la secția de dermatologie a spitalului.

„Conflictul dintre soții Ungureanu și conducerea spitalului s-a purtat pe toate fronturile, cu toate armele și în toate formele. În Justiție, în mass-media, în Parlament, în Guvern la vedere și pe culoarele acestuia, pe plan personal și profesional.
S-au folosit cuvinte grele și s-au adus acuze și mai grele croșetate în jurul incompetenței și a corupției. Astfel de conflicte sunt emblematice pentru spitalele publice românești sugrumate de lipsa cronică de finanțare, de risipa banului public și de corupția endemică”,
 mai scria „Newsweek România”.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Bolojan și „mănăstiruțele” din PNL

Eram convins că toate reformele începute de Ilie Bolojan atât în PNL, dar şi la locul de muncă din Senat, nu vor fi primite cu aplauze nici măcar în propriul partid. Mă aşteptam însă ca, o perioadă de timp, cârcotelile să aibă loc pe la colţuri, prin birturi conspirative sau prin vreo toaletă frumos mirositoare din Bruxelles. Fiindcă PNL-iştii au mare nevoie de Bolojan, măcar la nivel de imagine, fostul primar al Oradiei scoţându-i pur şi simplu din gunoi, după calamitatea de la alegerile prezidenţiale. Iată, însă că deja o voce s-a ridicat public împotriva lui Bolojan, şi încă pe un ton foarte vehement, ca să nu spun mitocănesc. Mă refer la Silviu Mănăstire, fost secretar general adjunct al PNL...

Dezvăluiri

Răzvan Leu, din Buzău, și țeapa justițiarului Călin Georgescu

Iese la iveală încrengătura din spatele lui Călin Georgescu. Candidatul la Cotroceni, care a raportat „zero costuri" pentru promovare, s-a ales cu plângere penală la DIICOT, pentru înșelăciune. Concret, un om de afaceri din Buzău îi acuză pe Călin Georgescu și pe un apropiat al acestuia, Ionel Rusen, că l-au escrocat cu suma de 1,1 milioane de euro și că banii ar fi fost folosiți pentru a finanța campania electorală a lui Georgescu. Răzvan Leu a depus, la începutul anului,...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Dumitru Mitroiu, fostul primar din Cislău, la un pas de pușcărie. Ce acuzații i se mai aduc

Dumitru Mitroiu, fostul primar din Cislău, a fost trimis în judecată, alături de un consilier PSD al comunei, după ce din fondurile primăriei ar fi fost achitată contravaloarea energiei electrice consumate de o societate economică aparținând consilierului local, în cuantum de peste 66.000 lei. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Dumitru Mitroiu și respectivul consilier PSD al comunei Cislău au fost trimiși în judecată pentru infracțiunile de delapidare şi complicitate la delapidare. Dumitru Mitroiu a plătit facturile unui asociat în...

- A word from our sponsor -

spot_img

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...