vineri, 24 ianuarie 2025
9.2 C
Buzău

România

9.2 C
Buzău
vineri, 24 ianuarie 2025
9.2 C
Buzău

Petre Emanoil Neagu: Aș putea vorbi mult despre proiectele...

  https://www.facebook.com/watch/?v=584573647454057&t=12 „Despre proiectele de suflet pe care le-am implementat ca președinte al Consiliului Județean Buzău aș vorbi mult. În fiecare proiect am pus suflet. Am ales...
Ești aiciBuzăuDrumul spre Vulcanii Noroioși, coșmarul turiștilor care mai trec prin zonă, va...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Drumul spre Vulcanii Noroioși, coșmarul turiștilor care mai trec prin zonă, va fi asfaltat. Cât costă și când se va face reabilitarea

După ani de zile de câcâială, iată că există speranță pentru drumul spre Vulcanii Noroioși, principala atracție turistică a Buzăului. Finanțarea a fost asigurată și CJ Buzău intenționează să înceapă lucrările de asfaltare a drumului în primăvara anului viitor. În practică, însă, nu se știe. Autoritățile spun că au avut nevoie de timp să găsească soluțiile tehnice și sursele de finanțare. Între timp, șoseaua plină de gropi și de petice le dă bătăi de cap turiștilor care se încumetă să viziteze acest monument unic în România.

Drumul spre Vulcanii Noroioși va fi asfaltat. O veste extraordinară pentru turiștii din toată țara și de peste hotare care vor în sezonul concediilor să evadeze în peisajul selenar de la Vulcanii Noroioși din județul Buzău. Acolo unde pământul fierbe continuu și ai impresia că ești pe lună.

Drumul spre Vulcanii Noroioși, coșmarul șoferilor

Vulcanii Noroioși se află la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de municipiul Buzău, iar mai bine de jumătate din drum se parcurge în condiții bune, pe DN 10.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară sub „supravegherea atentă” a Controlului Judiciar! Unde s-ar putea ascunde primarul din Baia Mare

Au trecut mai bine de 15 ani de la asfaltarea completă a tronsonului de drum județean care pornește din Berca și se oprește în gardul rezervației naturale. Nu după mult timp, din cauza terenului instabil și a soluțiilor folosite la deszăpezire, au început să apară cratere pe care muncitorii de la drumuri trebuie să le astupe în fiecare primăvară.

„Am venit cu mașina bună și după două săptămâni aici totul bate pe ea. Toți dau mărunt din buze când trec pe aici și mulți evită să treacă din cauza asta. Am prieteni care nu vin. Mai ales motocicliștii, dau prin stații și zic că drumul e atât de prost încât evită să vină în zona asta”, spune un localnic din Policiori, sat aflat pe traseul către Vulcanii Noroioși.

Autoritățile au anunțat că drumul va fi modernizat

În primăvară, autoritățile buzoiene au anunțat că drumul de circa 14 kilometri până la Vulcanii Noroioși va fi modernizat. Investiția se ridică la 287 de milioane de lei, realizată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, dar și cu o contribuție a Consiliului Județean Buzău de 147 milioane lei.

Drumul spre Vulcanii Noroioși
Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, bătând palma pentru drumul spre Vulcanii Noroioși cu Alexandru Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

„Am semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul pentru «Modernizare drumuri județene pentru acces la Vulcanii noroioși DJ 102F și DJ 220A». Suntem în etapa de pregătire a documentației pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției acestui obiectiv de o importanță aparte pentru județul Buzău, având în vedere că este drumul spre cel mai cunoscut obiectiv turistic din județ și unul dintre cele importante din România. Știu că este un proiect mult așteptat de buzoieni, mă bucur că am reușit să obținem o finanțare certă și că am semnat acest proiect alături de un buzoian, Alexandru Stoica, secretar de stat în MDLPA“, a anunțat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, după semnarea contractului de finanțare.

Cât costă reabilitarea drumului spre Vulcanii Noroioși

Drumul spre Vulcanii Noroioși are o lungime de 14,5 kilometri. Un calcul simplu arată că, în medie, un kilometru reabilitat, potrivit proiectului, va costa peste trei milioane de euro.

„Lucrurile merg un pic mai anevoios, dar vom găsi resurse, cu siguranță. Așa cum am trecut anumite drumuri pe fonduri europene, același lucru l-am făcut și cu acest drum. Nu trebuie să venim cu acești bani într-o zi, ci pe o perioadă de trei ani. Sunt resursele proprii ale Consiliului Județean, se pot face împrumuturi, deși un nu aș merge pe împrumuturi, ci pe atragerea de fonduri europene”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Pădurea Crâng, în pericol de a fi scoasă din lista ariilor protejate. CJ Buzău merge pe mâna mafiei imobiliare

Cât despre procedurile de licitare Neagu apreciază că tergiversarea are legătură cu numărul companiilor care au solicitat caietul de sarcini şi s-au înscris la concursul de oferte. Președintele CJ Buzău spune că la licitația pentru „Drumul Vulcanilor Noroioși” s-ar fi înscris nu mai puțin de 16 companii şi asocieri, iar din experiența Consiliului Județean în materie de implementare proiecte de mare anvergură, inclusiv prin prisma costurilor, se apreciază că o astfel de licitație nu ar putea fi „rezolvată” în mai puțin de șase luni, ceea ce ar însemna că despre etapa atribuirii contractului de execuție s-ar putea vorbi abia la sfârșitul primăverii viitoare. Şi în cazul acestei investiții de interes public, este vorba de sume importante, care depășesc 95 de milioane de euro.

Peisajul selenar din Pâclele Mari și Pâclele Mici este unic în țară și foarte rar în lume: cratere în miniatură, cu emanații de gaze, într-un teren argilos. Din sol erupe, la intervale neregulate, o pastă cenușie și vâscoasă. Noroiul care iese la suprafață se usucă în contact cu aerul și formeaza niște structuri conice, asemanatoare craterelor vulcanice. Noroiul rece vine de la mari adâncimi. Dacă te apropii de un asemenea vulcan, poți auzi cum bolborosește în adâncuri. Vulcanii noroioși se întind pe circa 30 ha. Te va impresiona nu numai peisajul din această arie protejată, dar și plantele deosebite, care s-au adaptat salinității din jur. În această vegetație de sărături găsești plante adaptate acestui climat și sol, între care și o  plantă întalnită numai în sudul Siberiei și în Australia. Vulcanii noroioși fac parte din Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României

O serie de nume controversate din sud-estul României deschid listele pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, milițieni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde - lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru sud-estul României. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii - pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul. Rubrica „Alegeri 2024” a fost gândită de redactorii EXPRESS SUD-EST ca un fel de „Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României” abandonați pe centura politicii românești, pentru ca hahalerele...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...