Primul caz de infectare cu COVID-19 înregistrat în ultimele două săptămâni la Brăila a fost confirmat vineri. Este vorba despre un bărbat care lucrează la CFR. Pacientul a fost internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Brăila.
Angajatul companiei feroviare s-a simțit rău şi s-a prezentat la spitalul din Făurei. După ce au venit rezultatele testului, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean din Brăila. El este primul pacient infectat cu COVID-19, din ultimele două săptămâni, al Secției de Boli Infecțioase.
Citește și: Înmormântarea nepotului unui bulibașă din Focșani, cu lăutari și tot tacâmul obiceiurilor țigănești, a adunat sute de persoane, cortegiul funerar blocând circulația pe străzile orașului. Ce au făcut jandarmii / Video
„Avem un pacient în spital, primește tratament. Este singurul pacient pe care îl avem în momentul de faţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Brăila, Delia Râşnoveanu.
Județul Brăila a fost primul din ţară care săptămâna trecută a raportat zero cazuri de infectare cu COVID-19
Încă de sâmbăta trecută, pe 9 mai, prefectul județului Brăila anunța mândru că în județ nu mai există nicio persoană infectat cu coronavirus. De la început, județul a raportat un număr foarte mic de persoane infectate și, de aproximativ o săptămână, nu s-a mai înregistrat niciun caz.
Este cel puțin uimitor, dacă stai să te gândești că Brăila e la granița cu regiunea Moldovei, una puternic afectată de pandemie. Iar la nivel național, numărul cazurilor a trecut bine de 16.000.
Cel mai recent bilanț, prezentat pe 14 mai, arăta că județul Brăila a raportat, de la începutul pandemiei, doar 19 cazuri de infectare cu coronavirus.
Spuneam că prefectul județului, Cătălin Boboc, anunța încă din 9 mai că nu mai există nicio persoană infectată. Spunea că acest lucru se datorează personalului medical, care și-ar fi făcut foarte bine treaba.
Citește și: Glumă macabră a guvernului Orban? Marius Ghineț, patronul unei firme de pompe funebre, noul manager al Spitalului Județean Piatra-Neamț, al treilea spital din țară devenit focar de COVID-19
Ultimii trei pacienți vindecați sunt o asistentă medicală și două infirmiere de la un centru pentru persoane cu handicap. „Avem cele mai bune cadre medicale”, aprecia prefectul județului.
Primarul orașului, Marian Dragomir, arăta recent că autoritățile s-au mobilizat foarte bine și au reușit să țină sub control epidemia.
„Am avut şi un dram de noroc, dar am făcut lucrurile bine, am respectat regulile. De când s-a aflat de existența virusului, noi am interzis în căminele de bătrâni toate vizitele aparținătorilor. Săptămâna trecută s-au îmbolnăvit doar trei persoane, săptămâna asta nici una”, a declarat atunci primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.
Declarațiile oficialilor brăileni, puse sub semnul întrebării
Există însă comentarii negative la adresa celor declarate oficial. Mulți oameni din oraș au comentat pe Facebook faptul că numărul testelor a fost extrem de mic. Cu alte cuvinte, nu prea s-au făcut teste mai deloc. Numărul analizelor, potrivit primarului, se ridică la aproximativ 1.000. Totuși, județul are undeva la 400.000 de locuitori.
„La Brăila s-au făcut absolut toate testele necesare, este răspunsul pe care-l dau de fiecare dată când sunt întrebat. Am făcut în jur de o mie de teste. Unii spun că sunt puține, dar unde sunt bolnavii? Toți cei care au solicitat ajutorul medicilor l-au primit”, a precizat pentru cârcotași prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.