joi, 12 decembrie 2024
2.8 C
Buzău
spot_img
spot_img
spot_img

România

2.8 C
Buzău
joi, 12 decembrie 2024
2.8 C
Buzău
spot_img
spot_img
spot_img

Petre Emanoil Neagu: Aș putea vorbi mult despre proiectele...

  https://www.facebook.com/watch/?v=584573647454057&t=12 „Despre proiectele de suflet pe care le-am implementat ca președinte al Consiliului Județean Buzău aș vorbi mult. În fiecare proiect am pus suflet. Am ales...
Ești aiciBrăilaMihai Ruse, senator ALDE de Brăila, dublă condamnare din partea Înaltei Curți:...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, dublă condamnare din partea Înaltei Curți: Un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru că, prins băut la volan, a fugit de poliţişti şi s-a ascuns într-o curte / Condamnarea anterioară, pentru conflict de interese și fals intelectual

Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație şi Justiție la un an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, după ce a fost prins băut la volan, însă a reușit să fugă de polițiști şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă, transmite Agerpres.

Instanța supremă l-a condamnat pe senatorul Mihai Ruse la un an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Citește și: Gabriel Ioan Avrămescu a descălecat pe cai mari și politici la Galați, ca prefect al județului. Ce hotărâre a luat, imediat după învestire, noul prefect de Galați

Mihai Ruse mai are o condamnare definitivă de 6 luni închisoare cu suspendare, primită în anul 2018 într-un alt dosar, în care a fost acuzat de conflict de interese şi fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, el primind în final 1 an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Instanța a mai stabilit ca senatorul să stea 3 ani sub supraveghere, perioadă în care este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Administrația Lacuri, Parcuri şi Agrement București sau Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecție a Copilului Sector 5 București.

Senatorul Mihai Ruse a fost de acord cu această condamnare, el încheind în acest sens cu procurorii de la Parchetul General un acord de recunoaștere a vinovăției.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchet, pe data de 29 octombrie 2016, în jurul orelor 18,15, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe DN 23, în comuna Măxineni, județul Brăila, un autovehicul Dacia Logan, condus de Mihai Ruse. De menționat că Mihai Ruse a fost primar al comunei Măxineni în perioada 1996 – 2012.

Citește și: Salvați Copiii trage un semnal de alarmă: Rata mortalității infantile e de cinci ori mai mare în Tulcea decât în București. Ce cauzează clivajul / COMUNICAT DE PRESĂ

Polițiștii l-au dat jos pe șofer din mașină şi l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Agenții i-au cerut lui Mihai Ruse să asigure mașina şi meargă cu ei la postul de poliție din comună, ulterior urmând să se deplaseze la spitalul din Brăila pentru a i se preleva probe biologice. În timp ce polițiștii erau ocupați cu întocmirea procesului verbal, senatorul s-a prefăcut că asigură mașina, însă a demarat în viteză şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest. În urma testării, a rezultat că inculpatul avea, la ora 18,21, o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat. Conducătorului auto i s-a solicitat să se deplaseze cu organele de poliție la Spitalul Județean de Urgenţă Brăila pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest sens, i s-a solicitat inculpatului să asigure autoturismul şi apoi să însoțească organele de poliție la Postul de Poliție Măxineni, în vederea întocmirii actelor de constatare.

Citește și: Gheorghiță Berbece, fost consilier la cabinetul parlamentar al deputatului Ion Ştefan, este noul prefect al județului Vrancea. Ce funcții publice a mai deținut acesta

În timp ce lucrătorii de poliție începuseră operațiunea de imprimare pe suport de hârtie a rezultatului obținut în urma testării, inculpatul s-a urcat în autoturismul pe care-l condusese, însă, în loc să-l asigure, a demarat în viteză şi s-a deplasat până la locuința sa, unde a oprit şi s-a ascuns în curtea imobilului, fără a mai răspunde la solicitările lucrătorilor de poliție care plecaseră în urmărirea sa”, spun procurorii.

În aceeași zi, în jurul orelor 21,20, Mihai Ruse s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier Brăila şi s-a pus la dispoziția polițiștilor, care l-au condus la Spitalul Județean de Urgenţă Brăila, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge.

Conform buletinului de analiză toxicologică, s-a stabilit că, la ora 21,52, Mihai Ruse avea o alcoolemie de 0,30 gr.%0 (proba I), iar la ora 22,52 avea o alcoolemie de 0,20 gr.%0 (proba II).

Pus sub urmărire penală, senatorul Mihai Ruse şi-a recunoscut vinovăția şi a negociat cu procurorii să primească o pedeapsă cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani.

Mihai Ruse, condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

În noiembrie anul trecut, Ruse a fost condamnat de Înalta Curte de Casație şi Justiție (ÎCCJ) la 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conflict de interese şi fals intelectual, pentru fapte comise în perioada 1996 – iunie 2012, când a deținut funcţia de primar al comunei brăilene Măxineni.

ÎCCJ i-a aplicat lui Mihai Ruse două pedepse, șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese şi patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Citește și: Buzăul VREA să rămână ROȘU! Primarii PNL Buzău – memoriu către Ministrul Marcel Vela pentru păstrarea în funcție a Prefectului susținut de PSD! Pesedista Carmen Ichim se și bătuse în cuie pe scaunul de prefect al județului Buzău

„În baza art. 33 lit. a şi art. 34 lit. b Cod penal din 1969, aplică inculpatului Ruse Mihai pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare. În baza art. 71 Cod penal din 1969, interzice inculpatului Ruse Mihai exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza I şi lit. b Cod penal din 1969 pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 274 al. 1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 750 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație şi Justiție.

Potrivit rechizitoriului, Mihai Ruse este acuzat că s-a împroprietărit ilegal cu 35 de hectare teren agricol de la fostul IAS Măxineni şi a luat în arendă 40 de hectare de la primărie, pentru care nu ar fi achitat redevența. El şi-ar fi asigurat foloase patrimoniale, fiind vorba despre subvenții din partea Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Brăila. Fostul primar de Măxineni a fost reclamat de o persoană care a formulat plângere adresată direct președintelui României.

Citește și: Dacă USL nu e, nimic nu e! Deputatul Cristina Burciu devine al treilea parlamentar PSD care a ales să treacă la liberali în ultimele zile. Ea și-a anunțat, miercuri, afilierea la grupul parlamentar al PNL. Cine e Cristina Burciu

În perioada martie 2009 – mai 2011, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluții infracționale, în calitate de primar al comunei Măxineni, județul Brăila, inculpatul a încheiat trei contracte de arendare a unor terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unității administrativ-teritoriale.

În februarie 2012, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila s-a înregistrat procesul verbal de sesizare din oficiu întocmit de lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, faptă comisă de Mihai Ruse în calitate de primar al comunei Măxineni.

S-a dispus declinarea competenței în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, dar după alegerile din 2016, când Mihai Ruse a fost ales senator de Brăila, competența a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, mai arată sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României

O serie de nume controversate din sud-estul României deschid listele pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, milițieni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde - lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru sud-estul României. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii - pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul. Rubrica „Alegeri 2024” a fost gândită de redactorii EXPRESS SUD-EST ca un fel de „Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României” abandonați pe centura politicii românești, pentru ca hahalerele...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...