N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi...
Consiliul Județean a acordat ieri premii speciale elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale, dar au fost răsplătiți și profesorii coordonatori. În...
Consiliul Judeţean Buzău este implicat într-un proces administrativ pentru identificarea a două locaţii/imobile, eliberate de sarcini administrative, care ar putea face obiectul reorganizării structurale...
Instituţia Consiliului Judeţean a lansat în dezbatere publică, în conformitate cu cerinţele legislaţiei în vigoare, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentului strategic Master...
New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?” The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.” Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”
Formația Azur a lansat recent o piesă intitulată „Podul lui Tudose de la Brăila”. Melodia a fost prezentată în premieră la un festival pescăresc organizat în orașul Brăila, iar ulterior a fost încărcată pe platforma YouTube.
Videoclipul muzical al formației Azur este însoțit de o scurtă explicație care subliniază importanța și realizarea Podului de la Brăila, evidențiind curajul, determinarea și asumarea riscului de către fostul premier Mihai Tudose. Acest proiect a adus prestigiu orașului Brăila și va rămâne înregistrat în paginile istoriei.
Refrenul melodiei este dedicat europarlamentarului originar din Brăila, care a ocupat funcția de Prim Ministru al României în momentul lansării proiectului referitor la construcția podului peste Dunăre la Brăila.
AZUR: La podul lui Tudose să venim / Haideți să facem poze, să zâmbim
Formația Azur aduce un omagiu podului de la Brăila în versurile melodiei lor: „La podul lui Tudose să venim / Haideți să facem poze, să zâmbim / Să ai o amintire în viața ta cu podul de la Brăila”, transmit membrii trupei.
În plus, cântecul dedică o parte din versuri actualului europarlamentar, evidențiindu-i curajul: „Curajos peste măsură / Doar cu o simplă semnătură / A semnat ca un bărbat și avem podul cel mai înalt”.
Piesa încurajează românii să viziteze podul peste Dunăre de la Brăila și conține versuri precum: „S-a deschis podul la Brăila / Mă duc să îmi iau mașina / Să o iau pe nevastă mea și să trecem Dunărea (…) Prieteni din toată țara / Din Brașov sau Timișoara / Sus pe pod când vă aflați / Brăila să n-o uitați”.
Azur este o formație muzicală fondată de Nelu Vlad acum 46 de ani și este originară din Brăila. Trupa a cântat inițial muzică de petrecere și este cunoscută pentru abordarea manelelor lăutărești într-un stil pop, fiind pionieră în acest gen muzical în România.
Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse.
Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează prin Transfer Bancar
CONTURI BANCARE: IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro
Deschise la Banca Transilvania
Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?
EXPRESS SUD-EST se confruntă cu cenzura cloacăi politice pe multe rețele sociale
Ne poți urmări investigațiile și reportajele și aici. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse.
Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.
N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi încă Simileasca are un avantaj: are regulile ei, ștaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decât este. Or sunt zile când, privind de la Primăria Buzău, sau răsfoind ziarele lu’ Toma de la primărie ori ale lui Neagu de la CJ, mi se pare că m-am născut într-o țărișoară incertă, fără legi, fără consistență, fără sens: un fel de șir de căruțe cu coviltir, cu o șleahtă de bulibași care joacă barbut continuu, nemaiștiind când e zi și noapte.
Mi-e scârbă și sunt trist. Trist pentru că niște bișnițari de Simileasca...
Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ.
Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean.
În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
Ieșim din Buzău și intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...
Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman.
Potrivit...
Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...
Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...