duminică, 26 ianuarie 2025
4 C
Buzău

România

4 C
Buzău
duminică, 26 ianuarie 2025
4 C
Buzău

Petre Emanoil Neagu: Aș putea vorbi mult despre proiectele...

  https://www.facebook.com/watch/?v=584573647454057&t=12 „Despre proiectele de suflet pe care le-am implementat ca președinte al Consiliului Județean Buzău aș vorbi mult. În fiecare proiect am pus suflet. Am ales...
Ești aiciDezvăluiriO flegmă pe obrazul României. „Calitățile” pentru care Viorica Dăncilă și-a câștigat...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

O flegmă pe obrazul României. „Calitățile” pentru care Viorica Dăncilă și-a câștigat funcția la BNR: L-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat și l-a forțat să se retragă pe Darius Vâlcov, autorul „ordonanței lăcomiei”, care a lovit sectorul bancar

O flegmă pe obrazul meritocrației. Viorica Dăncilă, fosta șefă a Guvernului, a devenit consultant și ar trebui să lucreze la strategia de trecere la moneda euro, în subordinea guvernatorului Mugur Isărescu, validat pentru un nou mandat, pe când Viorica Dăncilă era la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă nu a dat concurs, a fost doar la un interviu, însă „a contat experiența sa, care-i va deschide uși în Europa″⁣, susțin oficialii BNR.

Citește și: Culisele afacerilor din România dintre Liviu Dragnea și Elliott Broidy, omul lui Trump. Miza: 10 miliarde de euro, contracte militare / La cât ajungea comisionul lui Cristian Burci

De un an și jumătate de când a pierdut alegerile prezidențiale și toate funcțiile în PSD, Viorica Dăncilă stă acasă și declară că trăiește din banii soțului. Vestea că fosta șefă a social-democraților a revenit într-o funcție la cea mai importantă instituție financiară, Banca Națională, în afara faptului că a fost ca o flegmă pe obrazul meritocrației, a surprins mulți specialiști din domeniu, mai ales că fostul premier lucrează de acum la BNR pe funcția de consultant de strategie în cadrul Biroului de ″sustenabilitate și economie verde″⁣.

Contractul Vioricăi Dăncilă cu BNR a început pe 15 mai, după ce fostul premier a susținut interviul de angajare în urmă cu doua săptămâni. O comisie a analizat experiența Vioricăi Dăncilă și a decis că se poate ocupa de problemele care țin de strategia politică pentru pregătirea intrării României în zona euro. Potrivit BNR, funcția este similară cu cea a unui expert.

„Meritele” pentru care Viorica Dăncilă și-a câștigat funcția la BNR

Viorica Dăncilă a fost premierul care și-a pus semnătura în 2018 pe infama Ordonanță 114, cunoscută sub numele de „ordonanța lăcomiei”, pe care bancherii au numit-o la acea vreme „cea mai mare lovitură pe care a primit-o industria bancară”. OUG 114 a impus o „taxă pe lăcomie” pe activele bancare, legată de nivelul ROBOR, și se solicita ca anual industria bancară să crească cu cel puțin 8% creditarea și să reducă marja dobânzii cu cel puțin 8%. Ordonanța a fost criticată la acea vreme de Banca Națională a României.

Viorica Dăncilă a fost însă printre primii oficiali care a dat totuși semnale că ar putea modifica Ordonanța 114, spunând că „un guvern trebuie să dea dovadă de flexibilitate”. Totuși, atunci, consilierul pe probleme economice Darius Vâlcov, autorul OUG 114, i s-a opus. Ulterior, taxa pe lăcomie a fost eliminată de guvernul liberal, dar după o perioadă în care a fost plătită de către bănci.

În schimb, tot Viorica Dăncilă a fost cea care l-a forțat pe Darius Vâlcov să se retragă. Vâlcov a fost mâna dreaptă a fostului lider PSD Liviu Dragnea și autorul „ordonanței lăcomiei”. Darius Vâlcov a demisionat în data de 3 iunie 2019 din funcția de consilier al premierului, după o discuție care a fost convocată de Viorica Dăncilă, declarau atunci pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Citește și: EXCLUSIV! Dovada că Marcel Ciolacu este un mincinos patologic. Ciolacu nu numai că a susținut ciuntirea legilor, ba chiar a participat la mitingul antijustiție din iunie 2018 / FOTO

Darius Vâlcov a sugerat la acea vreme și că guvernatorul Mugur Isărescu va fi înlocuit de la BNR. „Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”, spunea, în ianuarie 2019, Vâlcov.

Mandatul de guvernator al lui Mugur Isărescu expira la începutul lunii octombrie 2019. Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală.

În acel an, PSD a venit cu mai multe variante de posibil guvernator. De exemplu, partidul o susținea atunci pe economista Aura Socol, profesor la ASE București și membru în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Aura Socol este soția lui Cristian Socol, unul dintre autorii programului de guvernare al PSD și considerat unul dintre ideologii partidului în privința politicilor economice.

Cu toate acestea, Viorica Dăncilă a convins coaliția PSD-ALDE să îl susțină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la conducerea BNR, în condițiile în care anterior social-democrații îl criticau pentru tot ce nu merge bine în economie.

De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur, tot în contextul schimbării guvernatorului BNR, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a transmis un punct de vedere în care semnala că orice modificare care privește statutul Băncii Naționale a României – ceea ce era cazul cu legea inițiată de Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae – presupune, în mod obligatoriu, consultarea Băncii Centrale Europene.

Context

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al BNR.

Fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Națională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Viorica Dăncilă era șomeră, după ce nu a fost nici măcar inclusă pe lista de candidați pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Dacă vă plac materialele publicate, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

8 COMENTARII

  1. as indrazni sa spun ca o flegma spalata nu lasa urme, e dureroasa, dar timpul o rezolva, dar aceasta bataie de joc, ramine, costa, este un afront pe obrazul Romanilor, injoseste una din cea mai reprezentanta ,…sau ar trebui sa fie,..institutie a Romaniei, una care ar trebui sa fie fara compromisuri, coloana vertebrala a tarii. gretos!

  2. Să-și vândă casă și ce-i rămâne să-și cumpere o garsonieră și de restul trăiește foarte bine!!! Avem pensionari vai de capul lor și pensionari de lux,avem asistați sociali și acum asistați sociali de lux!!! Rușine clasei politice din România !!! Îmi vine să vomit

  3. Bolșevici înrăiți numai pt ei și clientela lor rusine cu asemenea specimente toxice să place acasă toti pensionari din bancă și să se facă concurs pt ocuparea porturilor cu persoane experte în domeniu bancar.

  4. Dacă o întrebi pe toantă ce-i aia energie verde, habar n-are… Cât despre cuvântul ” sustenabilitate”…., deja limba i s-a înnodat! 🤕🙄. Ca și Imunoglobulina, care la ea era Imunoglobină 🙄😬. Numirea toantei în funcția asta chiar că este o flegmă pe obrazul oricui. 😣🤮Jocuri politice mizerabile, corupție la nivel înalt și dispreț total pt cei care ar merita o șansă în țara asta. Nu spun că tuta nu ar merita o șansă, dar să se ducă acolo unde este cât de cât pregătită. Ce treabă are țițeiul cu banca???? Rușine! Dar CUI să-i spui să – i fie rușine.? Că la nivel de conducere TOȚI sunt niște gherțoi nesimțiți !!! 🤮🤮🤮🤮😠😠😠😠

  5. O rușine! Mă tot întreb cum a reușit această femeie să termine un liceu și o facultate?
    Nu știe nimic,dar a ajuns în cele mai importante funcții! Cei merituoși în școli și facultăți pot numai să viseze la asemenea funcții!
    O bătaie de joc la adresa tuturor celor care au învățat din greu să termine o facultate în mod cinstit!
    Impostorii și agramații au ajuns să fie bogați iar cei cinstiți continuă să trăiască modest!
    Trista realitate din România de azi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României

O serie de nume controversate din sud-estul României deschid listele pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, milițieni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde - lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru sud-estul României. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii - pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul. Rubrica „Alegeri 2024” a fost gândită de redactorii EXPRESS SUD-EST ca un fel de „Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României” abandonați pe centura politicii românești, pentru ca hahalerele...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...