vineri, 23 februarie 2024
6.4 C
Buzău

România

6.4 C
Buzău
vineri, 23 februarie 2024
6.4 C
Buzău

Cătălin Toma va fi înmormântat, joi, la Jariştea. Cine...

Trupul neînsufleţit al lui Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, s-a întors acasă, la Jariştea, comuna unde a copilărit edilul. Moartea acestuia a şocat toţi...

Mihai Teodorescu și noua sinecură de partid. Portul Constanța...

Mihai Teodorescu a devenit, vineri, directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38...
Ești aiciDezvăluiriMarea fraudă COVID: Ce secret teribil ascunde China? Informații care răstoarnă tot...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Marea fraudă COVID: Ce secret teribil ascunde China? Informații care răstoarnă tot ce credeam că știm despre pandemia de coronavirus

Informațiile despre existența coronavirusului cu luni de zile înainte de ce știam până acum răstoarnă tot ce credeam că știm despre pandemie.

Un comentariu făcut de Tucker Carlson la Fox News pe care Evenimentul Zilei l-a tradus pentru cititorii săi.

Ați auzit multe despre „frauda electorală”. Însă acum vin informații și mai serioase, despre o fraudă globală care a început cu mult înainte de Ziua Alegerilor și a distrus milioane de vieți, a ucis sute de mii și a afectat grav rezultatul alegerilor noastre prezidențiale.

Vorbim, desigur, despre pandemia de coronavirus. Pe scurt, am fost mințiți.

Ultima dovadă este oferită de eșantioane prelevate cu ocazia donărilor de sânge organizate de Crucea Roșie anul trecut și analizate de Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) într-un studiu publicat luni.

Citește și: Descoperire importantă în lupta cu COVID-19. Modele care ar putea ajuta viitorii cercetători în coronavirus

Cercetătorii au examinat 39 de eșantioane de sânge din California, Washington și Oregon, care au fost prelevate între 13 și 16 decembrie 2019.

La vremea respectivă, nimeni din Statele Unite nu auzise vorbindu-se de COVID-19. Guvernul chinez nici măcar nu a recunoscut existența lui până pe 31 decembrie.

Și totuși fiecare dintre aceste eșantioane a reacționat pozitiv la anticorpii coronavirus. Țineți minte că anticorpii nu se dezvoltă decât la cel puțin o săptămână după expunerea la virus.

Prin urmare, coronavirusul uman se răspândea în rândurile populației americane cu mult mai devreme, posibil cu luni înainte, decât ni s-a spus. Încă nu știm cum s-a petrecut asta, dar știm cu certitudine că s-a petrecut.

CDC a descoperit alte zeci de eșantioane de sânge testate pozitiv, prelevate la sfârșitul lui decembrie, în multe alte părți ale SUA – în Michigan, Iowa și Massachusetts.

Citește și: Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să încasezi lejer prima electorală

Analize ale testelor din alte țări au arătat o răspândire chiar mai timpurie. Oamenii de știință știu acum că virusul s-a răspândit în Italia încă din septembrie 2019, iar în America de Sud, din noiembrie.

Așadar, este limpede că ceea ce ni s-a spus de aproape un an despre originile coronavirusului nu este adevărat. De ce aflăm acest lucru abia acum, la o lună după alegerile prezidențiale? Am avut teste anticorp credibile încă din vară, însă nimănui nu i-a trecut prin cap până acum să testeze eșantioanele de sânge de la Crucea Roșie?

De ce aleșii nu au solicitat o dare de seamă coerentă privind originea acestui virus care a schimbat definitiv istoria americană, cum a ajuns el în Statele Unite și cum s-a răspândit la toată populația?

De ce nu știm încă acest lucru?

Pentru că nimănui nu părea să-i pese. Aleșii noștri erau prea ocupați să profite de noua lor putere. Închideau afacerile mici și interziceau oamenilor să se plimbe cu barca fără mască.

În ianuarie, acum 11 luni, Departamentul de Securitate Internă avertizase că aeroporturile americane ar putea fi punctul zero al unei noi pandemii, dar Congresul a căscat plictisit.

Citește și: Liberalii brăileni au descoperit cheia administrativă a succesului! Au depus un proiect de hotărâre în Consiliul Local Brăila, să fie bine ca să nu fie rău, doar că în propunere scria că facilitățile trebuie să fie acordate în Timișoara

Pe 24 ianuarie, o zi în care, după cum dovedesc eșantioanele de sânge, virusul se răspândise deja pe continentul american, administrația Trump a ținut un briefieng clasificat în legătură cu coronavirusul pentru întreg Senatul SUA, însă doar 14 senatori au participat.

De ce? Pentru că 24 ianuarie a fost ultima zi a declarațiilor de deschidere ale Democraților în Senat în procesul de impeachment împotriva lui Donald Trump.

Așa că cei însărcinați cu protejarea țării nu și-au făcut griji de coronavirus, ci stăteau în fața oglinzilor, repetând pentru momentul în care se puteau confrunta cu Alan Dershowitz despre îngrozitoarea convorbire telefonică cu Zelenski.

Acum, ei susțin că pandemia i-a luat complet prin surprindere. Cum pot să scape cu această explicație? Scapă, pentru că sistemul nostru de sănătate publică îi acoperă, așa cum a făcut-o tot anul.

Cu două zile înainte de acest briefing clasificat pentru Senat, la care au participat numai 14 senatori, dr. Anthony Fauci a mers la Fox News pentru a-i reasigura pe americani că pot avea încredere în guvenul chinez.

Citește și: Gerhardt Daniel Țuchel, fostul primar al Tecuciului, achitat în dosarul de corupție de la APIA Galați, judecătorii ridicând toate sechestrele din acest dosar. DNA a declarat deja apel

Fauci: „Din ce pot să văd până acum, sunt mult, mult mai transparenți decât au fost în timpul epidemiei SARS, când au ascuns informații un anumit timp. Era jenant pentru ei. Acum sunt cu adevărat transparenți. Au pus imediat secvența virusului în baza de date publice. Deci, din punctul acesta de vedere, au fost transparenți.”

Într-o țară care funcționează bine, o asemenea afirmație ar face să nu mai lucrezi niciodată în serviciile publice.

China a fost cu adevărat necinstită în legătură cu acest virus. Responsabilii de la Beijing afirmă acum că virusul a venit în țara lor din altă parte, că a ajuns prin intermediul unor alimente congelate, poate sub forma unei arme biologice puse la punct de armata americană.

Nu spun asta în secret. O spun pe rețelele sociale. Până acum, Twitter nu și-a dat osteneala de a verifica informația. Asemenea lui Fauci, Silicon Valley acordă mai multă încredere Chinei decât vă acordă dumneavoastră.

Citește și: Liberalii brăileni au descoperit cheia administrativă a succesului! Au depus un proiect de hotărâre în Consiliul Local Brăila, să fie bine ca să nu fie rău, doar că în propunere scria că facilitățile trebuie să fie acordate în Timișoara

Ron Klain, alesul lui Joe Biden pentru a-i fi șef de cabinet la Casa Albă, a declarat pentru Axios, pe 27 ianuarie, despre China că este „mult mai transparentă și mai cinstită decât a fost cu ocazia epidemiilor precedente”.

De ce crede Ron Klain asta? Pentru că Organizația Mondială a Sănătății i-a spus-o.

Pe 8 ianuarie, OMS – finanțată, evident, de guvernul chinez – a dat publicității un mesaj similar:

„Identificarea preliminară a unui nou virus într-un scurt interval de timp reprezintă o realizare notabilă și demonstrează capacitatea crescută a Chinei de a gestiona noile epidemii.”

Cu alte cuvinte, ar trebui să mulțumim cu toții guvenului chinez pentru binecuvântarea COVID-19. O săptămână mai târziu, OMS revenea cu o propagandă încă și mai mincinoasă, provenită direct de la șefii săi de la Beijing.

„Investigațiile preliminare efectuate de autoritățile chineze nu au descoperit nici o dovadă clară a transmisiei de la om la om a noului coronavirus (2019-nCov) identificat la Wuhan, China.”

Era încă o minciună periculoasă, care costa incontestabil vieți de americani, dar Twitter nici de data aceasta nu a verificat-o.

Citește și: Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, infectat cu noul coronavirus. El susține că s-a autoizolat la domiciliu

În schimb, presa americană a preluat și transmis cuminte mesajul. Ne-a spus că oricine sugerează că acest virus a venit din China era indubitabil rasist.

Pana de curent privind originile chinezești ale acestui virus a fost atât de totală încât, dacă doreai să afli cu adevărat ce se întâmplă, trebuia să te uiți la televiziunea australiană.

Acum câteva săptămâni, „Tucker Carlson Tonight” a intervievat un virolog chinez, dr. Li-Meng Yan, care a fugit din țara sa cu acest mesaj pentru noi:

Acest virus provine dintr-un laborator guvernamental din China. Ea spune că știa că în țara ei ar fi fost pedepsită, chiar ucisă, pentru că a spus acest lucru. A venit așadar aici, în țara libertăților. Ce a găsit aici? A găsit că vorbele sale au fost cenzurate de companiile tehnologice americane care lucrează în tandem cu tiranii de care a fugit.

Documente interne dovedesc acum că responsabilii chinezi știau că se confruntă cu o pandemie de coronavirus – ceva nemaivăzut – dar au ascuns această informație de restul lumii și i-au arestat pe cei care au încercat să o facă publică.

Citește și: Cine are curajul să spargă ICR, buboiul culturii române? Cum s-a întregit Marea Famiglie social democrată de la Institutul Cultural Român cu Andreea Ciolacu, nepoata Ciolacului Național. Ori despre cum se confirmă încă o dată că la PSD există cu adevărat câini cu ciolaci în coadă

Mai grav, încă, milioane de persoane au continuat să traverseze orașul Wuhan, în centrul Chinei, epicentrul pandemiei.

Apoi, peste un milion de cetățeni au zburat spre Statele Unite.

Abia pe 20 ianuarie, președintele chinez Xi Jinping a recunoscut în cele din urmă că virusul poate fi contagios.

În cel mai bun caz, este vorba de o neglijență criminală. În cel mai rău, este un fel de crimă în masă.

Dar nu, a spus OMS. În realitate, există dovezi că Partidul Comunist Chinez face o treabă extraordinară în gestionarea pandemiei.

Dr. Bruce Aylward, consilier principal al Directorului General al OMS, 25 martie:

„La ora actuală, există foarte, foarte puține țări care au reușit să inverseze epidemia și să aducă numărul de cazuri la un nivel foarte scăzut. De fapt, singura țară care a făcut asta este China. Este vorba de pasiunea, de atenția, de sentimentul responsabilității, de seriozitatea chinezilor obișnuiți – și vreau să folosesc acest termen cu mare atenție, pentru că nu au fost obișnuiți. Au fost oameni extraordinari, conduși de un simț de responsabilitate colectivă.”

Ați înțeles? Chinezii sunt „conduși de un simț de responsabilitate colectivă”. Spre deosebire de noi, grașii, puturoșii americani votanți ai lui Trump. Care cerem să mergem la biserică duminica, sau să ieșim la cină cu familiile din când în când, apoi, pe bună dreptate, ne îmbolnăvim și murim.

Nu și Xi Jinping și națiunea ascultătoare pe care o conduce. Ei au găsit un mijloc mai bun.

Acesta este mesajul presei, al sistemului nostru de sănătate, al aleșilor noștri, de un an încoace. Dar nu asta este povestea întreagă. Acum știm asta.

Nu suntem nici pe departe pe punctul de a ști ce s-a întâmplat cu adevărat. Asta trebuie să aflăm.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News Sud-Est

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

De doi bani speranță. Vine primăvara, trăiască ștevia!

Vine primăvara, alegerile stau să cadă pe noi, trăiască ștevia! Fe-Martie ne pândește cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișipatru de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim - pentru voturile noastre - de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Iarna stă se pupe cu primăvara, membrii guvernului liberalo-pesedist se pupă cu membrii viitorului cabinet pesedisto-liberal, iar noi nu pupăm nimic, nici măcar de doi bani speranță. https://expresssud-est.ro/editorial/polul-de-doi-bani-de-la-buzau/ Stăm şi așteptăm alegerile, să se apuce odată de treabă vechiul...

Dezvăluiri

Mihai Teodorescu și noua sinecură de partid. Portul Constanța intră și mai rău la apă!

Mihai Teodorescu a devenit, vineri, directorul general al Portului Constanța, după ce Florin Vizan și-a dat demisia intempestiv în ședința Consiliului de Administrație. Teodorescu are 38 de ani și în momentul preluării conducerii Portului era directorul executiv al instituției, conform g4media.ro. Fără studii în domeniul maritim sau portuar, cu soția cadru militar în SRI, Mihai Teodorescu a deținut mai multe funcții în instituții publice: director executiv în Primăria București, în Consiliul de Administrație Metrorex, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Eco Igienizare...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...

- A word from our sponsor -

spot_img

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...