luni, 21 aprilie 2025
14.6 C
Buzău

România

14.6 C
Buzău
luni, 21 aprilie 2025
14.6 C
Buzău
Ești aiciDezvăluiriMafia magistraților care au pus umărul la eliberarea din penitenciar a fostului...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Mafia magistraților care au pus umărul la eliberarea din penitenciar a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Istoria unei eliberări ale cărei încrengături duc până la Tel Drum

Mafia magistraților din jurul lui Liviu Dragnea e uriașă, cu încrengături și oameni de care știe foarte puțină lume. Ceea ce se cunoaște și se scrie în presă e doar o mică parte din imperiul din jurul jupânului. Pe lângă Savonea, Netejoru și alți oameni de paie cunoscuți, mai sunt alții de care încă nu se știu prea multe, însă fac parte din caracatița lui Dragnea. Adriana Pencea (fostă Filip) și Oița Ghiță sunt judecătoarele care au decis eliberarea fostului lider PSD, dar ele sunt doar vârful aisbergului.

Adriana Pencea (fostă Filip) este chiar preşedintele Tribunalului Giurgiu. Ea a fost numită de Secția pentru judecători a CSM în 2018 pentru un mandat de 3 ani, începând cu 1 ianuarie 2019 până pe 1 ianuarie 2022. Comisiile de examinare pentru funcțiile de conducere au fost desemnate de Secția pentru judecători a CSM.

Citește și: Gabriela Otilia Romașcanu, nevasta senatorului chiloților, a luat bani de la stat în calitate de consilier la Parlament, MApN, Guvern, CA Teletrans și Adm. Porturi. Românii au luat, vorba soțului doamnei, o p… în kur!

Secția pentru judecători a CSM este dominată de gruparea judecătoarei Lia Savonea, fostă șefă a CSM în 2019. În 2018, anul numirii Adrianei Pencea la șefia Tribunalului Giurgiu, șefă a CSM era judecătoarea Simona Marcu, soţia avocatului Gil Vasile despre care Riseproject.ro a dezvăluit în cadrul celebrei anchete de presă „Valiza” că a fost pe ștatul de plată al Tel Drum – compania despre care procurorii DNA susțin că este controlată de Liviu Dragnea – cu suma de 15.200 de lei.

Numele judecătoarei Adriana Pencea se află pe lista șefilor de instanțe care, în martie 2019, au condamnat protestele magistraților împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției.

În noiembrie 2012, judecătoarea Adriana Filip (actuală Pencea) l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru. În urma unui denunț potrivit căruia ar fi primit suma de 100.000 de euro pentru eliberarea interlopului, judecătoarea a fost anchetată de DNA, însă investigația nu a confirmat suspiciunile. Potrivit declarațiilor sale de avere, soțul judecătoarei este director de alimentație publică la firma Amon SRL, care operează restaurantul Perla de pe faleza Dunării din Giurgiu.

Judecătoarea Oița Ghiță a fost delegată de Secția pentru judecători a CSM în funcţia de preşedinte interimar al Secției Penale a Tribunalului Giurgiu timp de 6 luni, din 24 decembrie 2020 până la data de 24 iunie 2021, potrivit portalului CSM. Ea a condus Secția penală a Tribunalului Giurgiu încă din decembrie 2018, prin delegări succesive acordate de către Secția pentru judecători a CSM. Judecătoarea Oița Ghiță este cercetată disciplinar de Inspecția judiciară condusă de judecătorul Lucian Netejoru pentru că ar fi încălcat dreptul la apărare al unei inculpate. Judecătoarea ar fi judecat un termen al procesului fără să citeze inculpata şi fără ca avocatul acesteia să aibă cunoștință despre termenul de judecată.

Tribunalul Giurgiu este şi fieful actualului inspector şef al Inspecției judiciare, Lucian Netejoru, numit în funcţie tot de o comisie din care a făcut parte Lia Savonea. Netejoru a fost la conducerea Tribunalului Giurgiu, ca vicepreședinte şi preşedinte, încă din 2006 până în 2015 când a câștigat primul mandat de inspector şef al Inspecției Judiciare.

Cum a ajuns eliberarea lui Dragnea la Tribunalul Giurgiu

Pe 27 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare din penitenciar formulată de Liviu Dragnea. O lună mai târziu, pe 27 mai 2021, Tribunalul Bucureşti a confirmat decizia judecătoriei şi a stabilit că fostul lider PSD va putea cere din nou eliberarea condiționată abia după data de 27 august.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, Claudiu Corobana şi Ciprian Purice, care au luat decizia de respingere a eliberării condiționate a lui Liviu Dragnea, au fost atacați în presa care susţine inculpații şi etichetați drept #Rezist.

Citește și: Războiul gunoaielor. Miza conflictului care se împute din ce în ce mai tare, îngropându-i pe bucureșteni sub munți de deșeuri. Interesele PSD versus interesele USR-PLUS

Ulterior, Liviu Dragnea a formulat o cerere de strămutare la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pe motiv că în Capitală nu ar fi avut parte de judecători imparțiali.

Pe 14 iunie, CAB a anulat decizia Tribunalului, a decis rejudecarea şi strămutarea procesului la Tribunalul Giurgiu. Judecătoarea de la CAB care a luat această decizie se numeşte Nicoleta Nolden (fostă Cristuș) şi este o apropiată a Liei Savonea, fostă șefă a Curții de Apel Bucureşti, după cum a arătat G4media.ro în repetate rânduri.

În octombrie 2019, judecătoarea Nolden (foto) a mai luat o decizie favorabilă lui Liviu Dragnea. Ea a anulat hotărârea Secției pentru judecători a CSM din decembrie 2018 prin care a fost stabilită componența completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație şi Justiție (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorți a completurilor de 5 judecători pe 2019.

În vara lui 2019, judecătoarea Nolden a obligat Secția pentru procurori a CSM să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială după împlinirea vârstei de 65 de ani Procuroarea Puiu Zarafina o ancheta, alături de procuroarea Adina Florea, pe fosta şefă a DNA Laura Codruța Kovesi în aşa zisul dosar al aducerii în ţară a fugarului Nicolae Popa, fost director al FNI. Puiu Zarafina îl cerceta pentru presupuse abuzuri şi pe procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Puiu Zarafina avea în lucru și un dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM.

Citește și: Bode ne vrea proști. Așa au rămas politicienii români la putere, prin rotație, timp de peste treizeci de ani

Europa liberă a arătat aici că judecătoarea Nolden a suspendat un ordin al Vioricăi Dăncilă prin care a demis un secretar de stat din MAI. Fostul secretar de stat Adrian Petcu, apropiat de Carmen Dan, a rămas pe post cu ajutorul judecătoarei Nolden, deși a fost dat afară de Viorica Dăncilă.

Petcu fusese numit în funcţie pe vremea fostul ministru de interne Carmen Dan. Când aceasta şi-a dat demisia, pe 15 iulie 2019, Petcu nu a plecat odată cu ea, astfel încât a fost demis de Dăncilă o lună mai târziu. Încă de la primul termen de judecată, judecătoarea Nicoleta Nolden i-a dat dreptate lui Petcu şi a decis suspendarea decretului de schimbare din funcţie semnat de Dăncilă.

Europa liberă a arătat şi că Nicoleta Nolden a fost colegă de complet de judecată, în cadrul Secției Contencios Administrativ de la CAB, şi cu Alina Ghica, vicepreședinte al Curții de Apel București, și prietenă a Liei Savonea.

Interesant că judecătoarea Nolden a fost detașată de CSM la Ministerul Justiției în martie 2020, la cererea ministrului PNL Cătălin Predoiu. Detașarea ei a încetat în martie 2021, după ce ministrul Justiției a devenit Stelian Ion de la USR.

Nicoleta Nolden (ex-Cristuș) a fost consiliera lui Cătălin Predoiu în primul său mandat în fruntea Ministerului Justiției, a fost consilier de stat în aparatul de lucru al fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu și a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, unde a ocupat funcția de consul în cadrul secției de afaceri consulare a Consulatului General al României la Bonn.

Citește și: Contemporan cu scursurile și penalii Buzăului! Despre slugile, boschetarii și sicofanții de partid și de stat

Potrivit declarațiilor sale de avere, Nicoleta Nolden este căsătorită cu un judecător german, Gerd Nolden, de la Curtea de Apel din Koln.

De notat că, la sosirea acasă de la penitenciar, Liviu Dragnea l-a pomenit în treacăt pe fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu. ”La mine a fost o comandă de sus, foarte clară. Flavia (avocata Flavia Teodosiu – n.r.) mi-a spus că i-a spus Predoiu, când era ministrul Justiției, că totul vine de la Iohannis”, a declarat Dragnea la sosirea acasă, după eliberarea condiționată din penitenciar.

Imediat, fostul ministru Justiției Cătălin Predoiu a dezmințit categoric. „Am luat act de declarația făcută la ieșirea din penitenciar de către Liviu Dragnea, condamnat penal recent liberat condiționat, făcută la adresa subsemnatului şi o dezmint categoric. E o declarație incorectă, nu am fost interesat şi nu am făcut comentarii legate de niciun dosar al vreunui deținut al Administrației Naționale a Penitenciarelor, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea”, a scris Predoiu pe Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

spot_img
spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

GARGARAGII

Ei sunt gargaragii acestei țări. Îi doare-n cur de ce se întâmplă cu viețile voastre, dar vă plâng pe umeri, în campanie, că așa și pe dincolo. Gargaragii George Simion fără politică ar fi nevoit să vândă petarde căci în rest nu are niciun fel de experiență pe piața muncii. Nici măcar un gargaragiu talentat nu e și, aici, oricum, competiția e mult prea mare. Eu nu l-aș lăsa pe Simion nici să aibă grijă de pisicile mele la ce experiență managerială are. Simion fără politică ar fi indiscutabil un om care s-ar zbate la limita sărăciei. Unul care nu știe să facă nimic. La fel și Ponta care ar trebui să intre în pământ pentru banii primiți de la tot...

Dezvăluiri

Răzvan Leu, din Buzău, și țeapa justițiarului Călin Georgescu

Iese la iveală încrengătura din spatele lui Călin Georgescu. Candidatul la Cotroceni, care a raportat „zero costuri" pentru promovare, s-a ales cu plângere penală la DIICOT, pentru înșelăciune. Concret, un om de afaceri din Buzău îi acuză pe Călin Georgescu și pe un apropiat al acestuia, Ionel Rusen, că l-au escrocat cu suma de 1,1 milioane de euro și că banii ar fi fost folosiți pentru a finanța campania electorală a lui Georgescu. Răzvan Leu a depus, la începutul anului,...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Ținutul Buzăului, gardul și leopardul

Avem o țară frumoasă, cu minunății pe care nu știm cum să le arătăm străinilor, la care ajungem greu, pentru că nu construim autostrăzi. Nici măcar nu ne asfaltăm drumurile… Fără strategii, fără promovare, doar cu planuri care rămân pe hârtie și bani cheltuiți fără rost, România rămâne o comoară îngropată adânc în nepăsarea celor care o conduc. Astăzi, EXPRESS SUD-EST vă arată provocările prin care trece un turist care vrea să vadă minunile din Ținutul Buzăului despre care...

- A word from our sponsor -

spot_img

Filip Andrei Ciolacu a ajuns medic la București, în departamentul lui Rafila, deși a luat notă mică la rezidențiat și fusese repartizat în Tg....

La examenul de rezidențiat, fiul lui Ciolacu a ocupat locul 4.503 din 6.243 de candidați. Punctajul lui: 579. Punctajul minim de trecere: 562. Cu toate astea, Filip Andrei Ciolacu a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sub coordonarea ministrului Alexandru Rafila, dezvăluie snoop.ro. Filip Andrei Ciolacu a fost repartizat, conform punctajului, la Târgu Mureș. Apoi, medicul s-a detașat în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Potrivit listei oficiale a UMF, în spitalul Balș, singurul coordonator de...