vineri, 19 iulie 2024
23.7 C
Buzău

România

23.7 C
Buzău
vineri, 19 iulie 2024
23.7 C
Buzău
Ești aiciDezvăluiriIulian Dumitrescu, șeful liberal al CJ Prahova, a plătit din bani publici...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Iulian Dumitrescu, șeful liberal al CJ Prahova, a plătit din bani publici să „ningă” în județ: 25.000 de euro s-au dus pe zăpada care a „paralizat” județul în luna mai

Ca-n filmele cu proști! Nu s-a întâmplat la Buzău. Bine că s-a întâmplat la ei. La prahoveni! Că dacă ar fi fost să fie la noi, râdeau şi curcile! Iulian Dumitrescu, șeful liberal al Consiliului Județean Prahova a plătit aproape 25.000 de euro pentru servicii de deszăpezire neefectuate. Conform Curții de Conturi Prahova, liberalul a plătit din bani publici să „ningă” în județ: 25.000 de euro s-au dus pe zăpada care a „paralizat” județul în luna mai.

Ca într-o comedie neagră, Iulian Dumitrescu, șeful liberal al Consiliului Județean Prahova, a plătit aproape 25.000 de euro pentru servicii de deszăpezire neefectuate. Într-un alt caz, pentru o altă lucrare fictivă s-au plătit chiar și penalități de întârziere a achitării banilor. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile unui raport al Camerei de Conturi Prahova, care a constatat mai multe nereguli și ilegalități în gestionarea banilor publici.

Venituri neîncasate, contabilitate varză

Curtea de Conturi (CC) Prahova a finalizat în urmă cu o lună un raport privind modul de cheltuire a banilor publici la nivel de județ. De exemplu, echipa de control a constatat că CJ Prahova a raportat la finalul anului 2021 că are de încasat creanțe de 2,365 milioane de lei de la o firmă radiată din evidențele Registrului Comerțului. Culmea ironiei, firma era deținută integral chiar de CJ Prahova. În această speță, potrivit CC, s-a încălcat Legea contabilității și un Ordin al Ministrului de Finanțe.

Citește și: Tupeu de mafioți! Vasile Dobre, hoțul de curent de la Electrica Furnizare Buzău, apărat de Avrămescu, un „liberal” cu semnătură veche pe ștatele de plată ale lui Ciolacu

Nu au fost înregistrate în contabilitate nici veniturile din redevența minieră obținută prin concesionare, bani cuveniți bugetului județean. „S-a constatat neînregistrarea veniturilor de încasat din redevența minieră în valoare de 3.201.011,96 lei pentru anul 2021, din care 3.147205,72 lei redevență minieră de recuperat de la bugetul statului și 53.806,24 lei constatată suplimentar în timpul auditului și 70.468,02 lei redevența nedeclarată, neînregistrată și neîncasată aferentă anului 2022”, se menționează în raport. Potrivit Camerei, s-au încălcat mai multe legi, inclusiv Codul Administrativ și Legea finanțelor publice.

Prahova lui Iulian Dumitrescu: deszăpezire fictivă de 25.000 euro

Consiliul Județean Prahova, sub conducerea liberalului Iulian Dumitrescu, a înregistrat în 2021 și „cheltuieli nejustificate și (…) plăți nedatorate către mai multe societăți comerciale, în sumă totală de 123.719,35 lei, ca urmare a decontării unor servicii de deszăpezire neefectuate potrivit datelor prezentate în foile de parcurs în extrasele foilor aparatelor tahograf sau în buletinele meteo”. Practic, CJ Prahova a plătit în jur de 25.000 de euro pe zăpadă care nu a căzut în județ.

Camera de Conturi Prahova a constatat că instituția condusă de liberalul Iulian Dumitrescu a încălcat mai multe articole din Legea Finanțelor Publice, un Ordin de Ministru al Finanțelor și ordonanța 19/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv.

Penalități la plata unor lucrări nefăcute

În timpul misiunii de audit la Centrul Școlar de Educație Inclusivă, o unitate de învățământ special din Vălenii de Munte, s-a constatat că au fost decontate lucrări fictive în valoare de aproximativ 3.300 de lei. Culmea incompetenței, pentru această plată nedatorată s-au cerut penalități de întârziere de aproape 300 de lei.

Iulian Dumitrescu

„(…) a decontat contravaloarea unor cantități neexecutate în sumă totală de 3.292,43 lei reprezentând lucrări de reparații curente efectuate în anul 2021. Pentru plățile nedatorate au fost calculate majorări de întârziere în valoare de 296,31 lei”, se menționează în raportul Camerei de Conturi.

Iulian Dumitrescu dă bani și la PSD…

De asemenea, Iulian Dumitrescu a mai dat încă 192.696 de lei, adică circa 40.000 de euro, pentru activitatea mai multor ONG-uri (vezi documentul în facsimil). Întâmplător sau nu, printre cei care au primit bani de la CJ Prahova se numără și un ONG din comuna unde primar PSD este chiar soțul secretarului general al CJ Prahova- Hermina Adi Bîgiu.

Poate totuși DNA sau Curtea de Conturi a României vor avea curiozitatea să scaneze asemenea finanțări făcute de CJ Prahova chiar dacă la butoanele județului este un lider liberal despre care se susține că este bine protejat?

10.000 de euro – un chioșc de lemn

Mai nou, CJ Prahova condus de Iulian Dumitrescu a anunțat pe SEAP că va aloca 2.500.000 de lei fără TVA pentru achiziționare de căsuțe din lemn de tipul chioșcurilor timp de trei ani de zile. Potrivit caietului de sarcini al acestei achiziții, cantitatea solicitată este de maximum 50 de căsuțe din lemn de molid, dreptunghiulare, cu o dimensiune exterioară de 3,11 metri pe 2,35 metri și o grosime a pereților de 7 cm.

Astfel, reiese că o singură căsuță va costa 50.000 de lei fără TVA, adică numai 10.000 de euro. Ce destinație vor avea aceste căsuțe de lemn numai vătaful liberal al CJ Prahova poate spune, eventual celor de la DNA?

Banditul Iulian Dumitrescu

Altfel, punctual, plin de importanța funcțiilor și cocoșat de decorațiile pe care nu le mai poate purta decât de sărbători, când își mai îmbracă uniforma, premierul Nicolae Ciucă defilează periodic pe la partid, trecând pe sub arcul porții din Modrogan în fruntea trupelor de aghiotanți și consilieri. I se dă raportul, regulamentar, i se aduce și-o cafeluță, după care încep discuțiile serioase. 10-15 minute durează o astfel de întâlnire, după care Generalul își continuă misiunea victorioasă, îndreptându-se spre Guvern, unde se arată a fi la fel de agil. În urma lui rămân să pună PNL-ul la cale stele discrete ale liberalismului românesc.

Citește și: Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Una dintre ele este Iulian Dumitrescu, care, după ce a reușit să pună pe butuci județul Prahova, pe care-l păstorește ca președinte de Consiliu Județean, stă mai mult pe la București, încercând să-și mărească influența în partid. A strâns de partea lui câteva organizații județene – printre care și Buzăul, destul de multe și de puternice în PNL, dar varză în județele în care se pupincuresc cu PSD, iar de fiecare dată când are câte ceva de cerut le scoate din buzunar (pe ele, pe organizații) și le pune în balanța negocierilor. Nu că i-ar refuza Ciucă ceva, dar nici ăia mai hârșiți din partid nu prea au ce-i face, că omul pare hotărât.

Concluzie

De la hoții de asfalt până la hoții de ninsori fictive, istoria își bate joc de noi, iar noi nu facem altceva decât s-o consemnăm ca proștii. Auzi, domnule! Un liberal, președinte de consiliu județean (tutorele buzoianului Gabriel Avrămescu, spun gurile rele), să deszăpezească în luna mai și nimeni să nu-l tragă de mânecă. Dacă ar auzi chestia asta Dragnea Banditul ar muri de invidie. Cică, Marcel Ciolacu, ne spune o sursă sigură, și-ar fi frecat mâinile fericit: Bine că nu s-a întâmplat la Buzău! Alde Toma, Neagu şi mulți alții deveneau mici copii în umbra unei astfel de acțiuni întâmplate în Prahova! Ar fi râs şi curcile!

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Sourcedefapt.ro

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure!

Când suntem tineri, viața noastră e atât de puternică și bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Iar pofta de viață și speranța unor visuri împlinite sunt mult mai puternice decât realitatea înconjurătoare. Totuși, ce se întâmplă în exterior – în cazul nostru orașul Buzău, comunele, județul Buzău – ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viață, în viața aia reală, de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care, acuma, pac, ne lovesc frontal. Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure! Chiar dacă azi nu te gândești că vei avea nevoie de...

Dezvăluiri

Sorina Docuz și legăturile periculoase cu comuna Racovițeni din Buzău, epicentrul rețelei de firme care sub protecția premierului Ciolacu sug zeci de milioane de...

O întreagă rețea de indivizi care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, și care are directă legătură cu Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și apropiată a premierului Marcel Ciolacu, a primit contracte de la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3. G4Media a scris că în noiembrie anul trecut, primăria sectorului...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...