sâmbătă, 19 aprilie 2025
19.8 C
Buzău

România

19.8 C
Buzău
sâmbătă, 19 aprilie 2025
19.8 C
Buzău
Ești aiciDezvăluiriEugen Nicolicea, deputatul PSD care a terminat dreptul „la distanță” la o...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Eugen Nicolicea, deputatul PSD care a terminat dreptul „la distanță” la o universitate care funcționa ilegal, întrucât nu era nici acreditată, nici autorizată provizoriu, îi amenință cu închisoarea pe magistrații care protestează

Eugen Nicolicea, deputat PSD, susține că magistrații care şi-au suspendat temporar activitatea încalcă legea şi că sunt pasibili de închisoare. „Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce privește prevederile potrivit cărora suspendarea activității unităților de parchet reprezintă infracțiune şi se pedepsește ca atare”, spune „specialistul în drept la distanță” Eugen Nicolicea.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, invocă mai multe prevederi din Legea nr. 62/2011 a dialogului social prin care subliniază că magistrații sunt pasibili de pușcărie.   Prima este cea de la art. 181: „prin grevă se înțelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate”. „Având în vedere că suspendarea temporară a activității înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă şi voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiția grevei”, susține Eugen Nicolicea.  

Citește și: TVR, cenzura și audiența! Cât de mare este puterea penalilor lui Dragnea în televiziunea publică ori despre cum PSD-ul minte poporul cu televizorul!

El mai invocă şi art. 202 şi art. 218 din aceeași lege. Despre primul, spune că „specifică foarte clar că procurorii şi judecătorii nu pot declara grevă”.   

Despre al doilea, Eugen Nicolicea susține că declararea grevei constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă. „Nu știu ce este mai grav, necunoașterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască şi să o aplice sau încălcarea cu bună știință a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii”, declară deputatul PSD, printr-un comunicat de presă. 

Secretul lui Eugen Nicolicea: A făcut Dreptul la Spiru Haret, forma de Învățământ la Distanță. A rămas repetent la prima facultate

Eugen Nicolicea e deputat din anul 1992. Biografia sa oficială de pe site-ul Camerei Deputaților arată că este absolvent a două facultăți: Electronica şi Dreptul. La niciuna dintre ele însă nu se spune unde a absolvit şi în ce an.

Citește și: OUG 7 și FILMELE făcute de PROȘTI pentru PROȘTI. Ori despre cum a început să bată prin PSD un vânt rece de baltă, cu spaimele lui reci, de sfârșit pe undeva, pe la Poarta Albă

În momentul de față, Eugen Nicolicea este președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, adică acea comisie fără ale cărei rapoarte sau avize nu poate fi adoptată nicio lege, indiferent de zona pe care o reglementează. Din acest motiv, calificarea profesională în domeniul Dreptului a lui Eugen Nicolicea capătă o semnificație aparte. Aceasta cu atât mai mult cu cât în această perioadă, în Comisia specială din Parlament (Comisia Iordache), Eugen Nicolicea este unul dintre cei mai prolifici autori de amendamente la Legile Justiției, la Codul penal şi la Codul de procedură penală.

Repetent la Automatizări  

Eugen Nicolicea a intrat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universității din Timișoara în anul 1976. Un fost coleg de-al său ne-a mărturisit că „undeva prin anul II sau III a rămas repetent”. „Tot nu reușea să treacă un examen şi atunci s-a transferat de la Automatizări şi Calculatoare la Electronică, unde a şi terminat, în anul 1982”. A primit repartiție la Șantierul Naval din Drobeta Turnu Severin, localitatea sa de baștină.

A doua facultate  

A doua facultate urmată de Eugen Nicolicea a fost Dreptul, despre care deputatul nu dorește să ofere niciun fel de relații. Un fost profesor a deconspirat însă marele lui secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învățământ la Distanță”.  

Citește și: Noua Lege a minelor: o altă lege toxică, marca PSD! Guvernul va putea declara de interes național orice resursă minerală, cu expropriere “pe repede înainte” pentru exploatare

Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universității Spiru Haret a declarat că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur.

„În același timp făcea aceeași facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susține profesorul. Un act confirmă însă spusele profesorului.

Un document centralizator emis de Universitatea Spiru Haret, conținând rezultatele obținute de studenții la Drept, Anul III, forma Învățământ la Distanță, în sesiunea de examene din iarna anului 2008. 

Eugen Nicolicea
Familie cu carte… la distanță

Din cei 5.333 de studenți din toată țara înscriși în listă, Eugen Nicolicea figurează la poziția 2066. Avea atunci 52 de ani. A obținut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internațional public, nota 9 la Drept internațional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăților, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relații individuale de muncă.

Nota 5 era garantată

Fostul profesor a relatat presei şi cum decurgeau cursurile şi examenele la Spiru Haret. „Ăștia de la Învățământ la Distanță nu veneau deloc la cursuri, învățau de unde puteau şi veneau doar în sesiune. Sesiunea dura vreo lună şi jumătate, iar examenele se țineau doar sâmbăta. Studenții veneau aici la filială, se așezau la un calculator şi-şi băgau o parolă. Li de deschidea grila de examen, cu trei variante de răspuns la fiecare întrebare. Corectă era doar o singură variantă, nu erau întrebări în care să fie corecte două sau toate trei variantele. Iar întrebările erau astfel formulate că dacă bifai la toate întrebările doar varianta A, aveai asigurată nota 5. Nota o primeau pe loc, tot prin calculator”.

Absolvenți prin ordonanță de urgență

În anul 2009, Universitatea Spiru Haret a fost implicată într-un uriaș scandal. Ministerul Educației a decis că numeroase filiale şi forme de învățământ de la această universitate funcționează ilegal, întrucât nu sunt nici acreditate, nici autorizate provizoriu. Între acestea, figurează şi filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de Învățământ la Distanță – cea absolvită de Eugen Nicolicea. Zeci de mii de studenți s-au văzut în situația de a nu-şi lua diploma de absolvire sau de licență. A urmat mii de procese, prin care statul a fost obligat să recunoască, totuși, studiile acestor oameni, câtă vreme a permis școlarizarea lor, deși calitatea învățământului nu era atestată.

Abia în vara anului 2015, ca să stopeze avalanșa de procese, Guvernul Ponta a emis o ordonanță de urgență prin care absolvenților aflați în această situație li se recunosc studiile – indiferent cum au fost făcute. La acest moment, încă nu știm dacă Eugen Nicolicea și-a luat licența la Spiru Haret, la o altă facultate, dacă şi-a luat-o ca urmare a unui proces sau ca urmare a ordonanței de urgență a Guvernului Ponta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

GARGARAGII

Ei sunt gargaragii acestei țări. Îi doare-n cur de ce se întâmplă cu viețile voastre, dar vă plâng pe umeri, în campanie, că așa și pe dincolo. Gargaragii George Simion fără politică ar fi nevoit să vândă petarde căci în rest nu are niciun fel de experiență pe piața muncii. Nici măcar un gargaragiu talentat nu e și, aici, oricum, competiția e mult prea mare. Eu nu l-aș lăsa pe Simion nici să aibă grijă de pisicile mele la ce experiență managerială are. Simion fără politică ar fi indiscutabil un om care s-ar zbate la limita sărăciei. Unul care nu știe să facă nimic. La fel și Ponta care ar trebui să intre în pământ pentru banii primiți de la tot...

Dezvăluiri

Răzvan Leu, din Buzău, și țeapa justițiarului Călin Georgescu

Iese la iveală încrengătura din spatele lui Călin Georgescu. Candidatul la Cotroceni, care a raportat „zero costuri" pentru promovare, s-a ales cu plângere penală la DIICOT, pentru înșelăciune. Concret, un om de afaceri din Buzău îi acuză pe Călin Georgescu și pe un apropiat al acestuia, Ionel Rusen, că l-au escrocat cu suma de 1,1 milioane de euro și că banii ar fi fost folosiți pentru a finanța campania electorală a lui Georgescu. Răzvan Leu a depus, la începutul anului,...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Ținutul Buzăului, gardul și leopardul

Avem o țară frumoasă, cu minunății pe care nu știm cum să le arătăm străinilor, la care ajungem greu, pentru că nu construim autostrăzi. Nici măcar nu ne asfaltăm drumurile… Fără strategii, fără promovare, doar cu planuri care rămân pe hârtie și bani cheltuiți fără rost, România rămâne o comoară îngropată adânc în nepăsarea celor care o conduc. Astăzi, EXPRESS SUD-EST vă arată provocările prin care trece un turist care vrea să vadă minunile din Ținutul Buzăului despre care...

- A word from our sponsor -

spot_img

Filip Andrei Ciolacu a ajuns medic la București, în departamentul lui Rafila, deși a luat notă mică la rezidențiat și fusese repartizat în Tg....

La examenul de rezidențiat, fiul lui Ciolacu a ocupat locul 4.503 din 6.243 de candidați. Punctajul lui: 579. Punctajul minim de trecere: 562. Cu toate astea, Filip Andrei Ciolacu a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sub coordonarea ministrului Alexandru Rafila, dezvăluie snoop.ro. Filip Andrei Ciolacu a fost repartizat, conform punctajului, la Târgu Mureș. Apoi, medicul s-a detașat în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Potrivit listei oficiale a UMF, în spitalul Balș, singurul coordonator de...