luni, 22 aprilie 2024
9.6 C
Buzău

România

9.6 C
Buzău
luni, 22 aprilie 2024
9.6 C
Buzău
Ești aiciBuzăuDaniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu'...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

DNA DE LA PLOIEȘTI, DE CE DRACU’ NU-I MÂNDREȘTI?

Daniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu’ Mucea”

Am scris acest articol cu cîteva luni în urmă. Spuneam atunci că „Trupa lu’ Mucea” din PNL Buzău este implicată în mai multe afaceri cu iz penal, burdușindu-și buzunarele cu banii Prefecturii Buzău, unde șefuleț este unul Daniel Țiclea. Atenționam atunci că o anumită gașcă de băieți deștepți din Nehoiu penetrează bugetul instituției de pe Nicolae Bălcescu dirijați cu mână forte de contabilul mafiot școlit la ANAF și PSD, Gabriel Avrămescu. Tot atunci, sancționam lipsa de reacție a instituțiilor statului cu privire la suita de nereguli din ograda Primăriei Nehoiu și aduceam în discuție numele unui anume Radu Bularcă. Mai arătam că n-ar fi lipsit de interes ca DNA, care „deranjează” administrația buzoiană doar așa, de ochii lumii, să arunce o privire pe lista contractelor publice ale Primăriei Nehoiu și ale Prefecturii Buzău. Unde, anumite firme apar obsesiv ca fiind beneficiarele a sute de mii de euro prin încredințarea directă a acestor contracte. Şi, tot în articolul din noiembrie, ne întrebam dacă nu ar fi o coincidență prea mare faptul că aceiași indivizi care roiesc în jurul administrației nehoiene, școlită într-ale șmecheriei penale de câteva generații de primari PSD trecuți prin judecătoriile și pușcăriile patriei, se învârt acum și în siajul liderului PNL Buzău, Gabriel Avrămescu? DNA nu a reacționat însă în nici un fel. Ceea ce ne confirmă că liderii partidelor din Buzău au o relație ”specială” cu DNA PLOIEȘTI. Situație care va face subiectul unui articol special în paginile acestui ziar în curând.

Cum asigură baronașul Daniel Țiclea de la Prefectura Buzău contracte preferențiale și cum își trag comisioane băieții deștepți

Daniel Țiclea, prin Prefectura Buzău, a dat într-un singur an peste 100 de mii de euro unui individ din Nehoiu pentru consultanță de diferite tipuri, de la management de proiect și până la scriere de proiecte și strategii locale ori expertiză tehnică. Trei dintre cele patru contracte atribuite direct s-au dus către firma  NELCIVIL 2008 SRL. Firma este deținută de Constantin-Cristinel Cocîi, care este prieten și partener de afaceri cu Radu Bularcă (fost șef PNL Nehoiu, fost ALDE, fost PMP etc., iar acum aspirant, din nou, la șefia PNL Nehoiu), care, la rândul lui, este prieten și partener de afaceri cu deputatul Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău. Pe această filieră, firma lui Cocîi trăiește aproape exclusiv din bani primiți de la primăria Nehoiu condusă de paracliserul Ionuț Milea.

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Tot Constantin-Cristinel Cocîi gestionează din umbră și banii firmei YCF STRUCTURI CIVILE PG SRL, înființată în data de 6 mai 2022. Firmă care – nu-i așa că ați ghicit? – este beneficiara celui de-al patrulea contract cu Prefectura Buzău și care pare ca o firmă înființată doar pentru anumite contracte, paravan al hoției cu fața schimbată din prefectură.

Alți 100 de mii de euro au umflat, tot prin niște contracte șmecherite de achiziție directă, buzunarele firmei BRAILLE HOME SRL patronată de GABI SORINEL LALU, din Dâmbroca, un sat din comuna Săgeata, județul Buzău, la rândul său un abonat la bani publici în noua formulă de putere de la Casa Albă Buzău. Altfel, până în anul 2020, firma BRAILLE HOME SRL nu a avut nici un contract public…

Prefectura Buzău

Apeși tasta 1 și-ți zici protectorul, apeși pe a doua și-ți spui partidul, dacă nu e gata contractul, apeși tasta trei și-ți răspunde un prieten

„Trupa lu’ Mucea” este un fel de oameni-taste din PNL Buzău pe care trebuie să apeși când vrei și tu porția ta din tortul guvernării, iar șefulețul tastelor penale este Gabriel Avrămescu, șeful filialei locale. Este denumită așa după porecla lui Avrămescu care, conform gurilor rele, ar saliva din greu când îl vede pe Ciolacu. Acum, noi nu știm ce forme ispititoare ar găsi liberalul din Chiojdu la liderul PSD, ne gândim însă că, născut într-o zonă cu tradiții clare și puternice cu privire la menirea bărbatului în lumea asta din ce în ce mai păcătoșită, Avrămescu se gândește la funcția pe care o are Ciolacu în PSD și din cauza asta ar saliva…

Daniel Țiclea și „Trupa lu’ Mucea” au înghițit 100.000 de euro fără licitație de la Prefectura Buzău

Pe 23 noiembrie, anul trecut, Prefectura Buzău a încheiat un contract cu titlul de „SERVICII DE ELABORARE DALI PT REALIZ. OB. DE INV. REABILITARE PALAT ADMINISTRATIV CORP C1, CORP C2” cu firma YCF STRUCTURI CIVILE PG SRL, firmă înființată la 6 mai 2022. Era primul contract al acestei firme fără niciun angajat.

Clanul Ciolacilor. Cum a ajuns Consiliul Județean Buzău o afacere de famiglie a PSD Buzău. 99% dintre angajați sunt rude de gradul 1 sau 2

Firma este recordmană și dintr-un alt punct de vedere: la scurt timp, adică pe 11 ianuarie 2023, se mai pricopsește cu un contract în valoare de 50 de mii de euro. De data asta, instituția care și-a făcut milă de biata firmă abia înființată este Primăria Nehoiu.

Consultanța din Buzău, afacerea ideală pentru Constantin-Cristinel Cocîi, amicul lui Bularcă, care e amicul lui…

Cu toate că firma NELCIVIL 2008 SRL este înființată în 2008, anul 2018 este cel în care Constantin-Cristinel Cocîi calcă în noroc: se învârte de 7 contracte cu instituțiile de stat, din care două sunt pentru servicii de consultanță și proiectare pentru Primăria Nehoiu, așadar, la peste zece ani de la înființarea societății. Primul contract a fost în valoare de 78.973,62 de RON pentru servicii de consultanță în construcții, iar cel de-al doilea a fost în valoare de 28 de mii de euro pentru servicii de proiectare tehnică.

De aici, se pornește tăvălugul norocului: în 2019, primește două contracte de peste 110 mii de euro de la Primăria Nehoiu, iar colaborarea se extinde spre Siriu, în zona de munte, dar și spre Bărăgan, orașul Făurei devenind la rândul lui generos cu norocosul nehoian.

Anul 2020 – 17 contracte într-un an bântuit de pandemie

În ciuda pandemiei de Covid-19, firma lui Constantin-Cristinel Cocîi și-a dublat încasările venite de la primăriile buzoiene și din județele învecinate, ajungând să primească șaptesprezece contracte din martie și până în decembrie, cu o valoare totală de peste 150 de mii de euro. Primăria Nehoiu îi varsă de data aceasta în cont aproape 75.000 de euro, pentru „LUCRARI PENTRU MENTINEREA VIABILITATII TRONSOANELOR DE DRUM SATESC IN SATELE APARTIMAND ORASULUI NEHOIU, PRIN BETONARE, ORASUL NEHOIU”, conform contractului de atribuire.

Tot în 2020, NELCIVIL 2008 SRL a primit contracte pentru servicii de consultanță și proiectare și de la Primăria Calvini, unde a fost cântăreț bisericesc Ionuț Milea, primarul actual al Nehoiului, cât și de la Primăria Buzău. În total 8, respectiv 50 de mii de euro.

Prefectura Buzău Daniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu' Mucea” Prefectura Buzău

Anul 2021 – trei contracte în câteva ore

În 2021, Primăria Nehoiu a încheiat trei contracte cu firma lui Constantin-Cristinel Cocîi, două doar într-un singur minut. Același lucru se întâmplă și în data de 20 septembrie când firma RAM TERMO VERDE SRL, aparținând Primăriei Buzău, parafează, tot într-un singur minut, două contracte cu NELCIVIL 2008 SRL.

Daniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu' Mucea” Daniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu' Mucea”

Contractele sunt pentru aceleași servicii de proiectare, dar și pentru „lucrări de construcții” și „supraveghere a lucrărilor”, iar valoarea lor totală atinge 50 mii de euro.

Daniel Țiclea și anul 2022 – anul în care Constantin-Cristinel Cocîi calcă în noroc. Prefectura Buzău intră în joc

E anul în care Constantin-Cristinel Cocîi calcă efectiv în noroc. Circa 110 mii de euro îi intră în conturi, deoarece în joaca cu cine fentează mai cu talent legea intră și prefectul Daniel Țiclea, iar portofoliul firmelor lui Cocîi face pui: firmulița de apartament YCF STRUCTURI CIVILE PG SRL.

Citește și: Luptătoruˈ Ciolacu

Beneficiază, iarăși de bunăvoința Primăriei Nehoiu, încheind cu aceasta nu mai puțin de șase contracte de achiziție directă. Pe 6 mai, administratorul NELCIVIL 2008 SRL performează din nou, adjudecându-și într-un singur minut două achiziții directe de la Prefectura Buzău, în valoare de aproape 100.000 RON!

Prefectura Buzău Prefectura Buzău Daniel Țiclea

Urmează apoi „cadoul de sărbători” pe care „Trupa lu’ Mucea”, prin tasta Daniel Țiclea, i-l face lui Constantin-Cristinel Cocîi: YCF STRUCTURI CIVILE PG SRL, firmulița care abia ieșise din găoace, prinde în cioculeț o achiziție directă care îi mulțumește pe deplin pe cei din grupare – contractul pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de. Intervenții (D.A.L.I.) pentru sediul prefecturii Buzău, în valoare de aproape 50 de mii de euro.

Daniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu' Mucea”

Ca o întregire a acestui „cadou”, la începutul aoielui ianuarie 2023, Primăria Nehoiu atribuie, la rândaul ei, acela/eași firme, tot prin achiziție directă, un contract în valoare de 50.758,33 euro.

Daniel Țiclea, sula și prefectura Buzău. Contracte cu saftea pentru „Trupa lu' Mucea”

Așadar, Constantin-Cristinel Cocîi trăiește aproape exclusiv din banii primiți de la Primăria condusă de Ionuț Milea și, mai nou, din contractele preferențiale acordate de Prefectura Buzău.

Gabriel Avrămescu, cetățean de încredere al bravului Ciolacu

Miță Ciolacu, „cadou” de zeci de milioane de euro de la premier. Nepotul lui Marcel Ciolacu e băgat la înaintare pentru fondurile PNRR destinate fotovoltaicelor

Firme înființate doar pentru anumite contracte, apoi dizolvate, PFA-uri cu activități principal agricole, contractate pentru consultanță de management, societăți comerciale cu sedii la sute de kilometri distanță de către domiciliul acționarului unic şi de localitatea de unde au câștigat achiziții directe, SRL-uri cu administratori soț-soție, toate abonate la contracte cu instituțiile buzoiene, acum impostate într-un fel de arendă a PNL, în special a lui Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău, cel care l-a înlăturat pe Cristinel Romanescu de la șefie pentru acuza de blat cu PSD, dar care nu este, la rândul lui, decât unul dintre cetățenii de încredere al bravului Ciolacu, scumpul nostru lider PSD!

Oameni fără de care, nu-i așa, ceea ce ați „contemplat” în această investigație jurnalistică nu s-ar întâmplat. Ori s-ar fi derulat, dar nu atât de ușor! Și de flagrant!

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Ion Chiaburu din Cislău, despre alegeri

Ion Chiaburu, așa-l știa lumea în Cislău, ca pe unul din neamul lui Chiaburu, cu toate că ăștia n-au avut de niciunele niciodată, cum sunt cei din neamul lui Gică Boieru la care ei au tot fost slugi mai toată viața, chiar dacă numele de familie era Chiaburu… Trag mai mereu câte o fugă pe la Cislău, locul nașterii mele. Odată, parcă în urmă cu vreo trei-patru ani, abia coborât din tren, am dat nas în nas cu Ion Chiaburu. Cu o sacoșă în mână, având îndesate în ea pijamaua și alte mărunțișuri, fostul meu vecin, Ion Chiaburu, așa-l știa satul, ca unul din neamul lui Chiaburu, cu toate că ăștia n-au avut de niciunele niciodată, cum sunt cei din neamul...

Dezvăluiri

Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele, prins cu pantalonii-n vrie, în plină primărie

La Buzău, ANI, ca și DNA de altfel, se face că plouă. Dacă o dată la câțiva ani mai cade câte un penal din greii județului, este pentru că, din când în când, ANI ori DNA trebuie să se facă_că lucrează, vorba aia celebră de la loviluția din 89. Ion Gherghiceanu, primarul din Pătârlagele, umblă cu pantalonii incompatibilității în vine prin primărie, dar conform legilor PSD în baza cărora funcționează instituțiile amintite mai sus, nimeni nu vede, nimeni nu...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Doi oameni de afaceri reţinuţi și doi directori din companii de stat, sub control judiciar

”Băieții deștepți” din energie, călcați de DNA. Procurorii DNA au reținut pe 8 februarie, pentru 24 de ore, doi oameni de afaceri pe care îi acuză de săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită, trafic și cumpărare de influență și deturnare a unor licitații publice. În dosar sunt cercetate şi directorii CET Sud şi Electrocentrale Rovinari. Iată că și ”băieții deștepți” din energie sunt călcați de DNA. Pe când și un dosar cu șmecheriile samsarilor din domeniul furnizării energiei electrice? https://expresssud-est.ro/editorial/de-doi-bani-speranta-vine-primavara-traiasca-stevia/ Un...

- A word from our sponsor -

spot_img

Gura Teghii. Cu drag de deasupra lumii

Înfiptă în coasta cea mai de miazănoapte a Buzăului, la hotarele Vrancei și Covasnei, vatra comunei Gura Teghii a fost chiar sub Piatra lui Vișan, unde se unesc cele două Bâsce, aproape de locul unde odată se ținea „înțărcatul mieilor”, străbunul ritual tracic de urcare a turmelor spre pășunile din munți. Şi mai sunt ritualuri vechi: "Noaptea oilor", când baciul stă de veghe până în zorii zilei, invocând duhuri şi pândind pe cer constelația "Ciobanul cu oile şi câinii",...