vineri, 14 iunie 2024
19 C
Buzău
spot_img

România

19 C
Buzău
vineri, 14 iunie 2024
19 C
Buzău
Ești aiciAncheteVlad Ștefan Orjan, un obscur jurnalist buzoian, îl acuză de crimă pe...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Ghici, cine bate la ușă? DIICOT ori DNA?

Vlad Ștefan Orjan, un obscur jurnalist buzoian, îl acuză de crimă pe un afacerist din Ploiești. Ce spun medicii legiști despre moartea Ramonei, fata înecată săptămâna trecută în Lacul Snagov

Un tragic accident s-a produs vineri seară pe Lacul Snagov, două femei căzând de pe un skijet, dintre care una de 27 de ani şi-a pierdut viața. Niciuna dintre cele două femei nu purta vestă de salvare, iar dacă una a fost scoasă la timp din apă, pentru Ramona Popa, din Galați, nu s-a mai putut face nimic. Imediat, pe site-ul PUTEREA.RO, a fost publicat un articol în care organizatorul petrecerii în cadrul căreia s-a întâmplat tristul eveniment a fost acuzat de comiterea unei crime. Este a doua oară în acest an în care Vlad Ștefan Orjan, fake news-istul buzoian de la PUTEREA.RO, îl acuză pe Alexandru Andronescu de înscenarea unor fapte penale… Ceea ce nu înțelegem noi este faptul că nimeni din justiția de căcat a Românicăi nu se autosesizează. Ori, ori!

Ion Teleanu și Vlad Ștefan Orjan, două javre. Cum e „profesorul” e și elevul

În 2012, Sorina Matei, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din România, îl acuza pe Ion Teleanu, pulifriciul fake news-urilor de la Puterea, de plagiat. În 2022, subsemnatul îl acuzam pe Vlad Ștefan Orjan de același lucru.

Acuzația de plagiat a Sorinei Matei (vezi AICI)

Vlad Ștefan Orjan și Sebastian Silvestru, „activiștii civici” ai presei buzoiene, plagiază pe rupte zeci de articole de pe website-urile românești

Sunt două vietăți animate de aceleași idealuri: plagiatul și împroșcarea cu noroi a altora sub semnul purcoiului de bani primiți drept recompensă.

Culmea e că, în urmă cu un an, oligofrenul ăsta de Orjan a ajuns un fel de purtător cu vrăjeala al escrocilor din PNL Buzău, lansând în spațiul public nenumărate atacuri haotice și fără noimă împotriva unor oameni nevinovați de ceva, ba chiar  ideea că primarul municipiului Buzău suferă de cancer. Nu am înțeles de ce Constantin Toma nu a luat niciun fel de atitudine, încerc doar să-mi dau seama dacă acești indivizi de doi bani fac ori nu parte din aceeași divizie a SRI.

FAPTELE

Un tragic accident s-a produs vineri seară pe Lacul Snagov, două femei căzând de pe un skijet, dintre care una de 27 de ani şi-a pierdut viața. Niciuna dintre cele două femei nu purta vestă de salvare, iar dacă una a fost scoasă la timp din apă, pentru Ramona Popa, din Galați, nu s-a mai putut face nimic.

Oameni și javre. Ori despre nimicul din pixurile unora

Femeia care a scăpat se numește Andra, are 41 de ani și este de profesie avocat. Este împietrită de durere și se află în stare de șoc.

Alexandru Andronescu, organizatorul petrecerii pe Lacul Snagov, unde a avut loc tragicul accident, ne-a declarat că a avut o relație cu Ramona, fata moartă în Lacul Snagov, de aproximativ șase luni. Apoi el a avut niște probleme cu legea și a fost încarcerat timp de un an și jumătate.

„A tras-o ața. Au plecat cu skijet-ul din teribilism”

L-am întrebat pe Andronescu dacă a fost de față când Ramona și prietena sa au plecat cu skijet-ul, fără veste de dotare, pe Lacul Snagov. Acesta a declarat că fix în acele momente nu era. Fata se mai plimbase în ziua respectivă cu skijet-ul, dar de acea dată avea vestă de salvare. „Au făcut-o din teribilism. A tras-o ața”, a mai spus fostul iubit al Ramonei, fata înecată în Lacul Snagov.

Cine este Alexandru Andronescu?

Alexandru Andronescu s-a numărat, în 2021, printre concurenții emisiunii ”Românii au talent” unde a prezentat, în premieră la acea vreme, un număr spectaculos de flyboard, un sport pe care îl practică din 2014. Primele încercări de a se ridica prin propulsie deasupra apei le-a făcut pe lacul Snagov, iar ulterior a ajuns să concureze la campionatul mondial organizat în Franța.

Originar din comuna Cătina, județul Buzău, în prezent, Alexandru Andronescu locuiește la Ploiești, unde deține un salon de evenimente.

Femeile ar fi stat în picioare pe skijet

Pe skijet-ul condus de Ramona mai era o femeie în vârstă de 41 de ani care a reușit să se mențină la suprafață până ce martorii au salvat-o. Trupul fetei care a murit înecată  a fost descoperit de pompierii militari, după trei ore de căutări, cu ajutorul unui sonar. Cadavrul era la aproximativ șapte metri adâncime, prins în vegetația subacvatică a lacului. Skijet-ul, probă la dosar, este în custodia poliției și va fi expertizat pentru a se stabili dacă răsturnarea sa ar fi putut fi urmarea unei defecțiuni.

Potrivit martorilor, cele două femei ar fi stat în picioare pe skijet, fără veste de salvare.

Ramona nu știa să înoate, deși era pasionată de sporturi nautice

O mare enigmă este faptul cum putea Ramona să fie pasionată de sporturi nautice, deși ea nu știa să înoate. Chiar și Alexandru Andronescu, fostul său iubit, spune că nu știa faptul că Ramona nu știe să înoate. „Noi am fost împreună doar din octombrie până în martie. Era frig, nu a fost vreme de înotat. Chiar nu știam acest lucru, că ea nu înoată. „Înainte cu aproximativ o oră am dat-o cu Fly boardul și chiar am întrebat-o dacă știe să înoate. Și mi a spus că nu știe. Nu am fost atent când s-a urcat ultima dată pe skijet cu prietena ei, fără veste. Dacă o vedeam nu o lăsam sa plece așa”, a conchis Andronescu.

S-a făcut autopsia Ramonei și s-au prelevat probe toxicologice

Luni, legiștii ilfoveni au efectuat autopsia și au recoltat probe pentru stabilirea toxicologiei. Ziariștii de la Evenimentul zilei au aflat care sunt primele concluzii. Pe durata a aproape două ore, specialiștii în medicină legală ilfoveni au studiat cadavrul Ramonei Popa și au stabilit că moartea tinerei de 27 de ani a fost cauzată de înec.

Daniel Horodniceanu, fost procuror șef DIICOT, a amenințat un polițist care l-a oprit în trafic: „Știți, bă, cine sunt?”

„Înecul este cauza morții, avea apă în plămâni. Asfixie prin înecare este trecut pe certificatul constatator al decesului. La o examinare externă, pe corp nu au fost descoperite semne de violență care să conducă, cel puțin în acest moment al evaluărilor științifice, la o altă ipoteză privind moartea ei. Era o persoană sănătoasă care nu suferea de alte boli”, au dezvăluit surse medicale ziariștilor de la Evenimentul zilei.

Totodată, la autopsie au fost prelevate și mostre de sânge și de tegument care să răspundă la întrebarea dacă Ramona a consumat alcool sau alte substanțe care să îi afecteze percepția asupra pericolului la care s-a expus atunci când s-a urcat pe skijet, fără să poarte vestă de salvare. Rezultatul analizelor  de toxicologie va oferi anchetatorilor răspunsuri extrem de importante. Aceste analize pot dura circa trei săptămâni.

Ramona a fost înmormântată azi la Galați, orașul unde s-a născut și a crescut.

Vlad Ștefan Orjan, unul dintre fake news-iștii de la PUTEREA.RO, îl acuză pe Alexandru Andronescu de crimă

Vlad Ștefan Orjan

Imediat, pe site-ul PUTEREA.RO, a fost publicat un articol în care organizatorul petrecerii în cadrul căreia s-a întâmplat tristul eveniment a fost acuzat de comiterea unei crime. Este a doua oară în acest an în care Vlad Ștefan Orjan, fake news-istul buzoian de la PUTEREA.RO, îl acuză pe Alexandru Andronescu de înscenarea unor fapte penale, de data asta acuzându-l că „ar fi înscenat înecul fostei iubite pentru că era paravanul unor afaceri dubioase”.

Totuși, luni, 8 Mai 2023, medicii legiști au confirmat oficial că Alexandru Andronescu nu are nici o calitate în dosarul deschis în urma morții prin înec a Ramonei Popa în Lacul Snagov, pe corp nefiind descoperite semne de violență care să conducă, cel puțin în acest moment al evaluărilor științifice, la o altă ipoteză privind moartea ei. În consecință, acuzat de individul Vlad Ștefan Orjan, în PUTEREA.RO, că ar fi autorul direct al „crimei”, Andronescu cere acum public autorităților să ia măsuri pentru a evita ca pe viitor alte persoane nevinovate să nu mai suporte asemenea atacuri îngrozitoare.

„Fac apel pe această cale la autoritățile competente, cu putere de decizie, ca publicații de acest gen să nu mai apără în mass-media românească  pentru a nu mai fi publicate articole mincinoase prin care, persoane total nevinovate să fie șantajate sau defăimate public prin acuzații calomnioase”, cere acuzatul pe nedrept.

Comunicatul de presă al lui Alexandru Andronescu

Urmare a articolului „Tragedia de pe Lacul Snagov scoate fapte PENALE la lumină! O moarte înscenată! EXCLUSIV” publicat pe site-ul PUTEREA.RO  în data de 07.05.2023, articol prin care sunt aduse acuzații grave la adresa subsemnatului – Alexandru Andronescu, arăt următoarele:

Libertatea de exprimare prin mijloacele de comunicare în public, la care mass-media are dreptul, este inviolabilă dar nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine.

Prin articolul menționat, fără a exista o informare reală și corectă, prealabilă publicării lui, pe lângă prezentarea ambiguă și confuză a situației de fapt, sunt lansate concluzii aberante cu titlu de adevăr, care ar reprezenta situația de drept – acuzații grave de crimă la adresa mea, acuzații așa cum am arătat, fără nici cea mai mica dovadă, fie ea și indirectă. Practic, prin acest articol defăimător se atrage atenția cititorilor, din nou, asupra familiilor Radu și Andronescu, care de-a lungul anilor a fost în mod constant șicanată, la fel ca alte multe persoane, de practicile abuzive ale pseudo jurnalistului Vlad Ștefan Orjan.

Am încercat să iau legătura cu cei responsabili pentru publicarea articolelor defăimătoare, pentru un drept la replică, dar Ion Teleanu, redactorul șef al publicației PUTEREA.RO, și Vlad Ștefan Orjan, autorul articolului defăimător, nu au vrut să discute cu mine.

Din toate aceste considerente, îi voi acționa în instanță pe ce menționați mai sus pentru apărarea propriei imagini, a demnității, onoarei și a vieții mele particulare.

Fac apel pe această cale la autoritățile competente, cu putere de decizie, ca publicații de acest gen să nu mai apără în mass-media românească  pentru a nu mai fi publicate articole mincinoase prin care, persoane total nevinovate să fie șantajate sau defăimate public prin acuzații calomnioase.

Ion Teleanu și Vlad Ștefan Orjan mai au pe conștiință „criminali” nevinovați

În ultimii ani PUTEREA.RO a publicat şi alte articole în care era la un pas de a distruge viața unor oameni nevinovați. La diferite intervale de timp „criminali” au fost făcuți diverși oameni de afaceri care nu înțelegeau să plătească taxă de protecție sub formă de „publicitate” sau care erau adversari ai unor protejați ai ziarului de șantaj.

Vlad Ștefan Orjan
Unul dintre procesele pierdute de Ion Teleanu

Cel mai adesea pretextul era oferit de accidente tragice pe șantiere, în trafic sau în fabrici. Era suficient ca un simplu muncitor să facă o manevră greșită pentru ca imediat patronul să fie făcut „criminal odios”.

Deși au fost vizați de poate cea mai gravă acuzație – crimă – nici unul din acești patroni nu a avut curajul de a reacționa cum fac eu astăzi, cerând public autorităților să intervină pentru a opri acest fenomen îngrozitor chiar dacă asta însemna interzicerea apariției ziarului de șantaj, concluzionează Alexandru Andronescu.

ÎN LOC DE EPILOG

Așadar, indivizii gen Ion Teleanu ori Vlad Ștefan Orjan fac de râs și murdăresc toată această breaslă unică a jurnaliștilor care trudesc pentru adevăr. Sunt șpăgari de profesie, alții șantajiști de meserie, unii își oferă gratis serviciile doar ca să fie băgați în seamă.

În presa de astăzi, acești pseudojurnaliști trăiesc de pe urma politicienilor sau afaceriștilor, alții – extrem de periculoși- susțin mereu și mereu retorica infractorilor ce le sunt prieteni, câțiva dintre ei sunt chiar parte a unor grupări infracționale. Unii au ales să facă politică din rândurile presei, alții s-au mutat până la urmă cu arme și bagaje în politică, unii s-au întors din politică și dau lecții penibile, mulți, prea mulți sunt trompete pe state de plată, alții, în mod halucinant, au trecut efectiv de la prostituția de lux, de nivel înalt sau de bordură, la analiza de tot râsul. Mie, de oamenii aceștia, îmi este pur și simplu scârbă. Cine are nevoie de ei, cine îi plătește, sunt toți fix la nivelul lor.

Întrucât o fotografie valorează cât 1000 de cuvinte ale indivizilor pomeniți în acest articol, am pus ca poză reprezentativă a articolului moacele fake news-iștilor Teleanu și Orjan, ca să vă faceți idee despre personajele astea!

Update:

Vom reveni zilele acestea cu o anchetă detaliată despre individul Vlad Ștefan Orjan și despre cei care  îl sponsorizează halucinațiile pseudojurnalistice.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure!

Când suntem tineri, viața noastră e atât de puternică și bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Iar pofta de viață și speranța unor visuri împlinite sunt mult mai puternice decât realitatea înconjurătoare. Totuși, ce se întâmplă în exterior – în cazul nostru orașul Buzău, comunele, județul Buzău – ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viață, în viața aia reală, de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care, acuma, pac, ne lovesc frontal. Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure! Chiar dacă azi nu te gândești că vei avea nevoie de...

Dezvăluiri

Sorina Docuz și legăturile periculoase cu comuna Racovițeni din Buzău, epicentrul rețelei de firme care sub protecția premierului Ciolacu sug zeci de milioane de...

O întreagă rețea de indivizi care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, și care are directă legătură cu Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și apropiată a premierului Marcel Ciolacu, a primit contracte de la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3. G4Media a scris că în noiembrie anul trecut, primăria sectorului...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...