sâmbătă, 28 ianuarie 2023

România

0.6 C
Buzău
sâmbătă, 28 ianuarie 2023
0.6 C
Buzău

Unirea la români

Unirea la români e ca și religiozitatea: ne ducem la biserică pentru că trebuie să fim în rândul lumii, nu pentru că credem cu...

Luptătoruˈ Ciolacu

Un cuvânt nefericit: „luptă”. Asta îmi amintește nu doar de Gabriel Avrămescu, care „se luptă cu PSD” de dimineața până seara, ci, chiar de...

Ciprian Iamandi, directorul Fiscului vrâncean, numit director general al...

Directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea, Ciprian Iamandi, a fost numit director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați....
Ești aiciAncheteTupeu de mafioți! Vasile Dobre, hoțul de curent de la Electrica Furnizare...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!
Ești aiciAncheteTupeu de mafioți! Vasile Dobre, hoțul de curent de la Electrica Furnizare...

Tupeu de mafioți! Vasile Dobre, hoțul de curent de la Electrica Furnizare Buzău, apărat de Avrămescu, un „liberal” cu semnătură veche pe ștatele de plată ale lui Ciolacu

„Liberalul” Gabriel Ioan Avrămescu, cel căruia îi fuge pe zi ce trece partidul de sub picioare, mai este șmecher doar în fața coteilor pe care el i-a propulsat în politică. Săptămânile trecute, după cum au scris colegii de la câteva ziare centrale, dar niciunul de la vreo publicație buzoiană, Gabriel Ioan Avrămescu, care altfel pozează de fiecare dată în mare gentleman, s-a proțăpit în fața unor jurnaliști ca o văduvă neconsolată, apărându-l pe Vasile Dobre, hoțul de curent de la Electrica Furnizare Buzău. Așadar, în plan local, în parohia liberală pe care încă o conduce la Buzău, Avrămescu şi-a permis să îl mângâie pe cap cu piciorul pe copilul său de mingi, Vasile Dobre, căruia i-a găsit serviciu ba prin CA-uri, ba pe la nu știu care agenție bla-bla, la care au fost șefi pe rând ba social democrații, ba liberalii foști social democrați.

Protejat de Avrămescu, un „lăbăral” cu semnătură veche pe ștatele de plată ale lui Ciolacu

Vasile Dobre, vicepreședintele PNL Buzău

Și uite-așa, „influentul” Gabriel Ioan Avrămescu, cel care în urmă cu mai puțin de trei ani, în iarna lui 2020, era prefect ALDE pe la Galați, a ajuns să susțină că a făcut propria sa anchetă în cazul vicepreședintelui Vasile Dobre și că există un proces verbal de reanaliză în care se spune că nu există suspiciunea că ar exista intervenții neautorizate la contor, și că toată situația s-a produs din cauza unui ”montaj eronat la bornele contorului”.

”În urma articolului am făcut propria mea anchetă și am văzut că există un alt document, o reanaliză care arată că a fost o eroare de montaj și că nu există intenția de furt de electricitate”, le-a declarat Avramescu jurnaliștilor de la G4Media.

Vasile Dobre fură de la compania la care este angajat

Presa a relatat despre faptul că un control efectuat în vară de electricienii de la Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Buzău a scos la iveală probleme la contorul instalat la Hanul lu Conașu, o pensiune-restaurant din Tăbărăștii Noi. Este vorba de un imobil care ar aparține chiar unui angajat de la Electrica Furnizare, Vasile Dobre fiind director la CRC Buzău și actual vicepreședinte al organizației PNL Buzău.

Vasile Dobre

Dobre a declarat pentru G4Media că nu mai este proprietar al pensiunii-restaurant din Tăbărăștii Noi. Pensiunea a fost operată inițial de firma Hanul lui Conașul SRL, transformată ulterior în VISADOR EXCLUSIVE CONCEPT S.R.L., potrivit portalului Termene.ro. Conform portalului, acționar cu 50% în firmă și administrator este Veronica Sabina Dobre, soția politicianului Vasile Dobre, așa după cum reiese și din declarația de avere a acestuia.

În 9 iunie o echipă de electricieni s-a deplasat la Hanul lui Conașu, iar în urma verificării instalațiilor „s-a constatat că la grupul de măsurare montat pe stâlpul rețelei electrice, contorul electric are conexiunea inversată la faza S, respectiv conductor sosire din rețea racordat la borna 6 a contorului și conductor de plecare către consumator racordat la borna 4 a contorului. Două din sigiliile găsite la grupul de măsurare a energiei electrice la locul de consum menționat nu sunt operate în aplicația SAP-ISU”, după cum se precizează în nota de control consultată de G4Media.

Într-un raport semnat de președintele CASR Buzău se precizează că „având în vedere situația prezentată, este necesară numirea unei comisii de cercetare pentru identificarea persoanei care a realizat / modificat conexiunile la bornele contorului, dacă a fost o eroare de montaj sau conexiunea inversată la bornele contorului a fost realizată cu intenție / în mod voit”.

Tradus de către un electrician, procesul verbal arată un singur lucru: furt de curent electric.

„Oamenii au folosit un limbaj tehnic, așa cum se procedează în astfel de situații. Nu au vrut să spună clar că e furt de curent, dar popular spus, cine a lucrat acolo a vrut să ocolească contorul. O lucrare poate fi realizată de orice firmă, dar sigiliile sunt montate doar de cei de la IRES, iar în cazul prezentat de dumneavoastră chiar asta se vede: contorul a fost ocolit și s-au montat sigilii false pentru o aparentă legalitate”, spune și un specialist contactat de G4Media.

Ce spune Vasile Dobre despre acuzația privind furtul de curent

Vicepreședintele PNL Buzău, Vasile Dobre, spune că el nu mai este administrator la Hanul lui Conașu de anul trecut, iar constatarea făcută de electricieni nu ar fi un furt de curent, ci o lucrare făcută neglijent, o eroare tehnică prin care s-a ocolit contorul.

„Eu nu mai sunt în această societate din aprilie, mai, 2021. Puteți verifica și dumneavoastră la Registrul Comerțului. Eu nu mai sunt în această societate. Doi la mână, acolo e vorba de chestiuni tehnice, există niște procese verbale de analiză, de re-analiză de la distribuitor, în care se specifică foarte clar că e vorba de un montaj greșit”, spune Dobre.

Întrebat dacă nu s-a constat un furt de curent electric, politicianul e convins.

„Nu, nu, nu. Există o căsuță care e ”ixată”, <există probe care să conducă a concluzia existenței unui consum de energie electrică neînregistrat nu se datorează acțiunii utilizatorului>. Nu sunt probleme la aparatul de măsură, nu sunt probleme la sigilii, nu sunt probleme la nimic. Dacă exista o intervenție din exterior, se vedea și se constata. E vorba de un montaj greșit. Se face o fișă de calcul unde… Există o acțiune în instanță…”, spune Vasile Dobre.

Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Pe de altă parte, în declarația de avere din noiembrie 2021 a liberalului Vasile Dobre (vezi aici!) apar venituri obținute de la Hanul lui Conașu SRL. A primit pe parcursul anului 2020 15.156 de lei pentru „consultanță juridică”.

Vasile Dobre

Pe mai multe site-uri de promovare a anunțurilor de cazare turistică în dreptul Hanul lui Conașu apare în continuare numărul de telefon al politicianului.

Veronica l-a dat în judecată pe Vasile

Și cum la Buzău toate matrapazlâcurile sunt „soluționate” în mod pesedist, Veronica Dobre l-a chemat în judecată pe Vasile. Nu, să nu vă gândiți la divorț! L-a chemat ca să „desfacă” procesul verbal de analiză din 9 iunie 2022. Ăla despre care șmecherașul Avrămescu își dă cu părerea, deși dosarul este încă pe rolul Judecătoriei Buzău.

Hotărârea 732 din 17.11.2022 a Tribunalului Buzău i-a mai dat o gură de aer lui Vasile Dobre

Așadar, „antepronunțarea” unui politician ca Gabriel Ioan Avrămescu este una a unui părerolog de doi bani. Doar dacă nu știe liderul circarilor liberali de la Buzău ceva despre soluția judiciară ce se va da în cauza reclamată de Veronica, nevasta subalternului Vasile…

Cine este Vasile Dobre

Ales consilier județean pe lista Alianței PRO Buzău, Dobre a părăsit partidul condus de Victor Ponta și s-a înscris în PNL, fiind cooptat în noul Birou Permanent Județean interimar pe o poziție similară.

Debutul politic al lui Vasile Dobre nu se leagă însă nici de Pro, nici de PNL, ci de Partidul Ecologist Român, organizație pe care a condus-o începând din 2016. Ulterior a părăsit PER-ul pentru a se implica în construcția organizației județene a PRO România, unde a coordonat mai întâi organizația municipală buzoiană, iar apoi a deținut funcția de secretar general.

Totuși, nici PRO-ul lui Ponta nu pare să-i fi fost pe plac afaceristului buzoian, care și-a descoperit valențe liberale odată cu numirea lui Gabriel Avrămescu la șefia PNL.

Afaceri cu primăriile din județ. Sute de milioane de lei, prin firmele nevestei

Vasile Dobre a avut anul trecut, cu una din firmele sale – S.C. CHAMPION COM S.R.L., 14 contracte cu statul din care a încasat 170.000 lei. Firmele sale sunt controlate prin interpuși, iar majoritatea contractelor provin de la primăriile din județ.

EXPRESS SUD-EST a scris de nenumărate ori despre faptul că Avrămescu și Dobre sunt considerați uneltele lui Ciolacu. De altfel, Buzăul este considerat fieful politic al lui Marcel Ciolacu, liderul PSD fiind păpușarul din umbră al tuturor filialelor de partide existente în județ.

Vasile Dobre controlează firmele S.C. CHAMPION COM SRL,  CITY CONSTRUCT CIVIL SRL și VISADOR EXCLUSIVE CONCEPT SRL prin intermediul soției sale DOBRE VERONICA SABINA. În SEAP există 14 contracte ale firmei S.C. CHAMPION COM SRL , toate din 2021.

Vasile Dobre
Primăria Beceni, unde e primar tot un „lăbăral”, este unul dintre sponsorii Veronicăi lui Vasile

Astfel, firmele lui Dobre au contracte de „suveniruri” cu comunele Beceni, Vadu Pașii, Scorțoasa, Pardoși, unde edilii sunt de la PNL, dar și cu comune conduse de primari PSD: Brăiești, Buda, C A Rosetti, Brătilești, Scutelnici etc.. Valoarea celor 14 contracte depășește suma de 170 de mii de lei.

Conform portalului specializat Termene.ro, afacerile liberalului Vasile Dobre nu se opresc aici. Exact ca și afacerile liderului PSD Marcel Ciolacu, afacerile „liberalilor” buzoieni reprezintă o încrengătură penală de firme prin care se încearcă ascunderea contractelor pe bani publici. Dar, despre afacerile acestora și sifonarea banilor publici ai comunelor din județul Buzău, EXPRES SUD-EST are deja  o altă anchetă în derulare.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

spot_img

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

spot_img

3 COMENTARII

  1. Unde te uiti, unde te invarti un liberal hot gasesti! Astia au demarat o intrecere cu psd cine fura mai mult, cine are mai multi reprezentanti numiti in posturi din care se fura, in nici trei ani au devenit experti in arta ticalosiilor ceea ce arata ca ticalosi erau acum o arata!

    • Un nemernic liberal dintre miile de nemernici liberali! Romanii trebuie sa inteleaga ca este musai sa dam dracului cu ei de pamant, ca estia nu mai au bun simt, decenta nici macar teama, frica! Cred ca pot face orice, ca Romania este a lor!

  2. Felicitari! Astazi, dupa aparitia articolului, liberalul Dobre a intrat peste rand pentru o consultatie la MATCORD. O fi avut ceva dureri de cord sau este o simpla coincidenta? Jos cu Mafia liberala din Buzau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Luptătoruˈ Ciolacu

Un cuvânt nefericit: „luptă”. Asta îmi amintește nu doar de Gabriel Avrămescu, care „se luptă cu PSD” de dimineața până seara, ci, chiar de activistul sovietic, fiindcă numai ăsta are, n-are treabă, are, n-are cu cine, el se luptă. Lupta „pentru Buzău” este, oricum, fandaxie pură, județul ăsta fiind, încă de la înființare, doar o ficțiune sublimă, spre deosebire de buzoieni, care sunt reali. De ce nu se luptă luptătoruˈ Ciolacu mai bine „pentru buzoieni” sau, și mai bine, „alături de buzoieni”? Nu știu. A ales să lupte „pentru Buzău”, iar eu îl cred. Pentru că îl avea moștenire deja de la Ion Vasile și trebuia să lupte ca lucrurile să rămână așa. „I fought the law and the law won”. Adică, așa cum s-ar traduce pe la noi, întotdeauna pe dos: M-am luptat cu legea și am învins. Melodia lui Bobby Fuller din 1966 (sau The Clash din 1979,...

Dezvăluiri

Marcel Ciolacu, măscăriciul Revoluției din decembrie ’89. Conform certificatului obținut obscur de Ciolacu, în Buzău a existat revoluție. Conform Parchetului Militar, în Buzău a...

Când a devenit Marcel Ciolacu luptător cu rol determinant în evenimentele din decembrie 1989? În decembrie 1989? Sau puțin mai târziu, în ’90, când au început să se împartă asemenea certificate? Nicidecum. Ciolacu a devenit luptător cu rol determinant mult mai târziu. În 2019. Simultan cu fulminanta sa ascensiune politică. Și care a fost mecanismul? O judecătorie din localitatea în care el ar fi fost revoluționar s-a pronunțat și a stabilit acest statut. Când s-a întâmplat asta? Imediat după...