marți, 10 decembrie 2024
5.3 C
Buzău
spot_img
spot_img
spot_img

România

5.3 C
Buzău
marți, 10 decembrie 2024
5.3 C
Buzău
spot_img
spot_img
spot_img
Ești aiciAncheteDirecția Sanitară Ialomița refuză să carantineze focarul cu Covid-19 din Ialomița, care...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Direcția Sanitară Ialomița refuză să carantineze focarul cu Covid-19 din Ialomița, care a provocat carantinarea cartierului Poștă din Buzău. Comuna Bărbulești, care are un sfert din infecțiile din județul Ialomița și a avut o înmormântare cu 200 de participanți, este raiul ajutoarelor sociale

Comuna Bărbulești din Ialomița are 56 de cazuri de infecție cu coronavirus, un deces și sute de persoane – contact al celor infectați. Din Bărbulești a plecat un cetățean care a infectat 19 apropiați și a provocat carantinarea unui întreg cartier din Buzău. În ciuda bilanțului și a sutelor de amenzi date în Bărbulești pentru nerespectarea restricțiilor, Direcția de Sănătate Publică Ialomița refuză să carantineze localitatea, deși în cazul Țăndărei, localitate din același județ, a luat rapid decizia carantinării, după înregistrarea a 26 de cazuri și patru decese, scrie G4Media.ro.

Deși aproape 1% din populația comunei este infectată cu coronavirus, Direcția Sanitară Ialomița refuză carantinarea

Localitatea Bărbulești are, potrivit ultimului recensământ, 5.900 de locuitori, mulți dintre ei plecați în străinătate și reveniți după izbucnirea pandemiei de coronavirus în Europa. Acum, 56 dintre ei sunt internați cu coronavirus, potrivit declarațiilor date pentru G4Media.ro de Prefectura Ialomița și Direcția Sanitară Ialomița, iar alte sute sunt considerați contacte directe și ar trebui să stea în izolare sau carantină. De remarcat că în Bărbulești sunt înregistrate peste un sfert din cazurile de infectare cu Covid -19 din tot județul Ialomița (217 în total – date valabile pentru luni, 4 mai).

Sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor

Bărbulești este una dintre localitățile ialomițene cu grad mare de infracționalitate, iar autoritățile au făcut razii constante în localitate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În 4 aprilie, șeful Poliției Române spunea că autoritățile dăduseră 170 de amenzi în câteva zile doar în Bărbulești și Țăndărei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice. În 21 aprilie, mai mulți localnici i-au agresat verbal pe polițiștii care urmăreau un bărbat ascuns în sat, iar o zi mai târziu poliția localitatea a survolat cu elicopterul și reflectoare gigantice. În 4 mai, un localnic care trebuia să stea izolat la domiciliu a fost prins de polițiști în drum spre Urziceni.

Citește și: Încă un mit legat de coronavirus este spulberat. Autoritățile suedeze au anunțat ieri că este posibil ca primele cazuri din țară de persoane infectate cu noul coronavirus să fi fost în noiembrie 2019. Modelul aplicat de Suedia, fără restricții, ar fi cel MAI BUN în combaterea pandemiei

Primarul municipiului Urziceni, limitrof comunei Bărbulești, a cerut încă din 24 aprilie guvernului să carantineze comuna, acuzându-i pe locuitorii din comună că nu respectă regulile și aduc virusul în oraș. ”Nu îi poate stăpâni nimeni, vin mereu în oraș, deși nu au dreptul. Autoritățile nu îi pot opri. E jale în Urziceni”, a declarat pentru G4Media.ro Constantin Sava, primarul Urziceniului.

Primarul comunei Bărbulești, Dumitru Bacriță, a respins însă posibilitatea carantinării comunei 

”Nu are cum să carantineze comuna. Noi nu avem magazine, oamenii nu au de unde să-și facă provizii. Singura sursă de provizii e Urziceniul”, a declarat pentru G4Media.ro primarul comunei. Întrebat de ce nu respectă unii localnici măsurile stabilite de autorități, primarul Dumitru Bacriţă a spus că ”s-au dat destule amenzi. Unii respectă, mai sunt și care nu respectă regulile”.

Autoritățile din județ au refuzat însă să ia măsura carantinării localității

Într-o ședință din 27 aprilie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, instituția a decis să nu carantineze localitatea, ci să restricționeze ieșirea locuitorilor din comună la o singură persoană / familie.

Dan Noel, directorul Direcției de Sănătate Publică din Ialomița, a declarat pentru G4Media.ro că ”La acest moment carantina nu se impune. Trebuie să se îndeplinească și alte criterii”. Întrebat în mod repetat de reporterul G4Media.ro ce criterii trebuie să îndeplinească localitatea pentru a fi introdusă în carantină, așa cum s-a întâmplat cu orașul Țăndărei (tot din Ialomița), șeful DSP Ialomița a refuzat să răspundă: ”Nu e momentul acum să discutăm”.

Citește și: Ionuț Apostu și „IMACULATURA” din Primăria Buzău! Toma a vrut să-l angajeze pe Caragiale ca purtător cu vorba, dar din cauză de faliment s-a mulțumit cu Ionuț Aprostu, scuzați, Apostu. Despre istoria unui comunicat de șpresă și golănașii, looserii și țuțării care conduc municipiul Buzău

Nici Ministerul Sănătății nu a răspuns solicitării de informații a G4Media.ro până la publicarea articolului.

Prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, a declarat pentru G4Media.ro că decizia din 27 aprilie de a nu impune carantinarea localității a fost bazată pe ancheta epidemiologică a DSP: ”Administrativ, voi lua exact măsurile pe care le impune DSP. Cei de la Direcția de Sănătate Publică spun că în acest moment comuna Bărbulești nu îndeplinește condițiile din legislație pentru carantinare. Eu am un singur vot în Comitetul Județean de Situații de Urgență”.

Reprezentanta guvernului în teritoriu a mai spus că ”am cerut DSP o nouă anchetă epidemiologică, având în vedere numărul de cazuri, apariția primului deces, dar și linkul epidemiologic cu Urziceni”.

Înmormântare cu 200 de oameni în Bărbulești 

Viorel Bănescu, consilier județean din partea PSD și director al școlii din Bărbulești, a relatat pentru publicația locală Independent că miercuri, 29 aprilie, a văzut un cortegiu funerar în Bărbulești în care a numărat aproximativ 200 de participanți. Conform declarațiilor sale, cortegiul a traversat străzile comunei în prezența echipajelor de polițiști, jandarmi și trupelor de intervenție rapidă aflate în dispozitiv ”pe post de spectatori”. Prefectul județului, Tonița Manea, a confirmat pentru G4Media.ro întâmplarea și a spus că șefii Poliției sunt acum verificați.

Citește și: Victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO și semnificațiile sale. Ori despre cum i-a încălcat Tudorel Toader dreptul la liberă exprimare a opiniilor fostei șefe a DNA și despre cum CCR calcă în picioare Constituția pe care în fapt trebuie să o apere. Dreptul, pe înțelesul tuturor

”Poliția nu m-a informat despre eveniment, șefii instituției sunt în verificări. Poliția a considerat că poate gestiona, dar au ieșit oamenii din toate curțile și polițiștii spun că au fost luați prin surprindere și nu au putut gestiona situația. Aștept raportul final al controlului. Nu există scuză pentru neinformarea mea”, a declarat prefectul pentru G4Media.ro.

Bărbulești – cauza pentru carantinarea unui întreg cartier din Buzău 

Cartierul Poștă din municipiul Buzău a intrat de luni, 4 mai, în carantină pentru 14 zile, după ce au fost confirmate 19 de cazuri de infecții. Originea problemei este un bărbat nu a respectat ordonanțele militare și de Paște a mers în vizită la socrii din Bărbulești. Acesta a revenit apoi acasă și a intrat în contact cu familia, cu prietenii și cu alte cunoștințe.

Bărbulești, raiul ajutoarelor sociale

Bărbulești este comuna unde se află cea mai mare comunitate de romi din județul Ialomița. Condusă de edili certați cu legea, localitatea este într-un imens impas administrativ. Accesul la Educație al copiilor se face doar sub supravegherea paznicilor, care au grijă ca niciunul dintre elevi să nu fugă din clase în timpul orelor…

Cu toate acestea, viața etnicilor curge liniștită printre palate cu zeci de turnulețe și manele date la maxim din mașinile scumpe. Nimeni nu știe cum au răsărit aceste case și, mai ales, cum au apărut pe ulițele prăfuite autoturismele de lux. Dacă-i întrebi pe așa-zișii proprietari, niciunul nu recunoaște faptul că le dețin. Din poartă în poartă, povestea este mereu aceeași: «Nu este a mea, este a cumnatului care e plecat în străinătate!». Sau oamenii spun, pur și simplu, «nu știu, a mea nu e!».

În tot acest peisaj pestriț intervine statul, care a dezvoltat politici sociale de susținere a romilor «săraci» de la Bărbulești. Fie că au case, mașini și bani să se plimbe cu ele, statul îi consideră pe locuitorii din Bărbulești asistați sociali. Și ca orice beneficiar care se respectă, aceștia primesc și fonduri. Datele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița arată că, la Bărbulești, există 95 de familii beneficiare ale alocației de susținere a familiei și alte 285 de persoane plătite în baza Legii 416, a venitului minim garantat. În total, lunar, toți acești beneficiari primesc 1 milion de lei din partea statului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

2 COMENTARII

  1. Nu neg ca ca spuneti adevarul…Dar in Mare parte ponegritii…Stim bine cu totii ca daca presa nu da cu putina culoare, nu le iese reportajul bine…
    1. domnul primar sava, nu cred ca merita sa scriu cu D mare sau cu S mare, totii locuitori Orașului Urziceni stie ca este un RASIST, si nu suporta cand ne vede in Oraș, nu stiu de ce, cred va din cauza ca Barbulestiul este cea mai mare sursa de venit in oraș, ma refer la Cumparaturi, Mancare, Imobiliare, Constructii, Etc, 80 la suta din Vanzarile care se fac, sunt cumparate de TIGANI DIN BARBULESTI…Pe 30 Aprilie am fost la Piață sa cumpar niste legume, si ne-am dat in discutie despre Carantinarea BARBULESTIULUI, ce credeti ca imi zice vanzatoarea : SUNTEM CONSTIENTI TOTII DIN ORAS CA DACA VA INCHIDE COMUNA NOI NU MAI AVEM CE SA FACEM AICI, si zic De ce?? PAI VANZARILE CAEE LE FACETI VOI, NU SE APROPIE ASTIA DIN ORAS NICI PE UN SFERT, DAR SIGUR PRIMARUL ARE CEVA CU BARBULESTIUL…Am ramas surprins sincer…
    2. Cand in Orasul Urziceni erau cazuri de Covid, la BARBULESTI, nu era nici un caz, Din 50 si ceva de cazuri care sunt in Barbulesti, nu stiu daca 5 sunt care erau plecati in alta tara, dar cred ca nu sunt 5…Ceea ce eu cred ca Urziceniul a dus la raspandirea Virusului, si asa a intrat in Barbulesti, si Domnul Primar Sava ce sa faca , ca intodeauna, bagam pe Barbulesteni, ca sunt tigani, prostii…
    3. Domnul Director, Cica Consilier Psd, Sa imi iertati Expresia, nu sunt in stare sa vb asa, Stiti Bine unde e Seful Psd, ce sa zic, Tot Rasist, in trecut Politist, si cred va acum sa gasit si el(dansu) saracu sa isi scoate Ura si Rasismul, domnul director, stim bine cu totii ca datii in copii de la scoala, si totii tiganii se fac ca ploua, asa ca aratati-va ura fata de noi, ca nu e nimic. Nu cred ca ati mai merita sa ne educatii copii, pentru ca nu aveti Suflet, si un Director sau Profesor trebuie sa aiba Suflet , nu Ura si Rasim, eu zic sa va dati Demisia, si sa dati Functia de Director la altcineva care merita cu Adevarat…

    4. Omul de care vorbiti ca a raspandit Virusul la Buzau, nu este din Barbulesti, sta in Orasul Urziceni, si Domnul Sava ca sa nu se auda urat de Orasul lui, a zis ca e de la BARBULESTI.

    5. Masinile si casele despre care tot vorbiti de fiecare data, sunt ale lor…Nu au facut nici o Frauda cum Fac Parlamentarii, stiti bine cat se fura in tara noastra…Majoritatea tiganilor se duc in EUROPA , pentru ca suntem si noi oameni cu drepturi, si Unii merg la Cersit, pe riscurile lor, isi lasa familiile, si se duc sa isi faca un viitor, pentru ca Romania nu ofera nici un viitor, de aia sunt plecati aproape 5 Milioane de Romani, dintre care si tigani. O marte parte sunt in Germania si Franta, la munca, au acte, copii la Scoala, premianti, si majoritatea au Serivici, si in Vacante vin acasa si isi fac Case, Vile, sau Palate cum le Numiti voi…Tineti minte, nici un leu pot sa zic, nu este din ROMANIA, isi risca, familiile, sanatatea unii, si multii s-au mutat de tot in Germania sau Franta. BRAVO LOR CA SE DESCURCA SI FARA NICI UN STUDIU, BRAVO LOR, TIGANI PROSTI, IPUTITI, sau cum ii mai ziceti voi… 😉

    6. Daca se Carantineaza Comuna Barbulesti, va zic, nu este din cauza Virusului, este din Cauza lu sava, primarul Urziceniului…

    Un Barbulestean a comentat, si sunt multe de zis, dar ma abtin, pentru ca am si eu decenta de om, si nu vreau sa jignesc sau sa gresesc la adresa cuiva…Aveti grija de Dvs, si MULTA SANATATE VA DORESC…🙏🙏🙏🙏😪😪😪

  2. Măi oameni buni vă arde să comentați de țigan că fac bani și că de unde au case mașini și vile fiecare dintre noi într-un fel muncim până ne ia rău voi nu vă uitați la ai voștri din parlament ca au furat toata țara și aurul ăla care era odinioară
    Rămâneți sa muriți de foame dacă fură un țigan o găină și un roman toți bani din parlament al luați mai mult in considerare pe țigan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României

O serie de nume controversate din sud-estul României deschid listele pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, milițieni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde - lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru sud-estul României. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii - pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul. Rubrica „Alegeri 2024” a fost gândită de redactorii EXPRESS SUD-EST ca un fel de „Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României” abandonați pe centura politicii românești, pentru ca hahalerele...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...