Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, încearcă din răsputeri să tempereze nemulțumirile buzoienilor prin știri pentru a căror apariție plătește din banii publici. În urmă cu câteva zile, Neagu anunța prin intermediul ziarelor locale că Spitalul Brătianu va fi reabilitat cu 3 milioane de euro, printr-un proiect de absorbție a fondurilor europene. În fapt, o escrocherie, o știre pe care ziarele de care se folosește Neagu au publicat-o în fiecare an din ultimii opt scurși de la venirea lui în fruntea Consiliului județean, ele fiind aceleași cu care și Primăria Buzău are contracte de sute de mii de lei și care sunt des folosite pentru a trâmbița marile „realizări” ale PSD Buzău.
„Reabilitarea spitalului Brătianu”, prilej pentru limbi în PSD lui Milutz Neagu
Că Spitalul Brătianu „se reabilitează” nu mai este o noutate pentru nimeni, dar la recitirea acestui anunț în publicațiile care îi dau limbi în PSD lui Milutz Neagu, mulți dintre buzoieni au reacționat pe rețelele de socializare aducându-și aminte că nu este prima oară când președintele CJ Buzău evidențiază ca noi vechi proiecte „mărețe” care nu sunt demarate sau finalizate niciodată.
Marele proiect „reabilitarea Spitalului Brătianu” a fost adus constant în atenția publicului, cam în fiecare an de când Neagu a ajuns pe fruntea județului Buzău, președintele Consiliului Județean mizând pe faptul ca buzoienii nu își mai aduc aminte de promisiuni.
Citește și: Liviu Dragnea Reborn! Poate să revină în fruntea PSD. Cutremur provocat de loialii lui Dragnea din Curtea Constituțională
„Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău, în urmă cu câteva zile, dar și în urmă cu opt ani. De atunci și până acum, la fostul spital Brătianu nu s-a întâmplat nimic, clădirea fiind lăsată în paragină și, mai nou, proximitatea ei a fost transformată în groapă de gunoi.
Spitalul Brătianu stă să cadă, plin de șobolani și folosit pe post de tomberon
Pereți crăpați, geamuri sparte, tencuială și gresie căzute. Așa arată, în acest moment, spitalul care odinioară era mândria orașului. Doar registrele și câteva radiografii uitate amintesc de faptul că aici a fost o unitate medicală.
Spitalul Brătianu, clădire emblematică pentru municipiul Buzău, nu este reabilitat nici acum, la mai bine de 20 de ani de când a fost închis.
Monumentul istoric este din ce în ce mai șubred: pereții sunt plini de crăpături, iar acoperișul este găurit în mai multe locuri, ceea ce înseamnă că apa s-a infiltrat peste tot. Autoritățile promit că vor reabilita clădirea cu bani europeni, minciunile fiindu-le publicate pe bani grei de pupincuriștii din „presa” buzoiană, scenariul derulându-se identic la fiecare început de an: încep lucrările de reabilitare la Spitalul Brătianu…
Fostul Spital Brătianu este o clădire reprezentativă pentru Buzău. Cu toate acestea, deși se află în patrimoniul autorităților locale, clădirea este abandonată de ani buni.
Citește și: Bombă! Legea recunoștinței, în dezbaterea parlamentarilor. Copiii TREBUIE să-și întrețină părinții și bunicii care au nevoie de sprijin material: „Ne aflăm într-o lume în care normele morale se dovedesc a nu mai fi suficiente”. Sunt prevăzute și pedepse cu închisoarea
Buzoienii care locuiesc încă dinainte de Revoluție în zona Bulevardului Nicolae Bălcescu își mai aduc aminte cu nostalgie de aerul aristocratic pe care îl emana emblematica clădire în zilele în care ieșeau la o plimbare pe bulevard, cu toată familia.
Astăzi, din fostul spital Brătianu nu a mai rămas acum decât o clădire ruinată, CARE, CU SIGURANȚĂ, NU SE MAI POATE REABILITA, plină de șobolani și folosită pe post de tomberon.
În curtea fostului spital, partea care are ieșirea în strada I.G. Brătianu, sunt mii de pungi cu gunoaie. Mirosul este insuportabil, iar priveliștea îți aduce în minte imagini din Pripiat, orașul-fantomă ucrainean aflat la doar câțiva kilometri de Cernobâl. La intrarea dinspre stradă, câțiva mușterii stau pe terasele improvizate ale cârciumilor din zonă. Oamenii nu par deloc deranjați de focarul de infecție care se cască la doar câțiva metri de halbele lor.
Altfel, înainte de ’89, toată lumea știa clădirea Brătianu drept spitalul care te vindecă, nu te îmbolnăvește.