O țară cât o bătaie de joc. Cristian Popescu Piedone își poate relua oficial funcția de primar al Sectorului 5. Prefectul Capitalei a semnat deja ordinul de repunere în funcție al edilului PUSL.
”Probabil că de luni mă întorc la Primărie, ordinele sunt semnate, câteva dispoziții deja le-am dat, se lucrează intens, va fi o reforma administrativă pe sectorul 5 cap-fine! Intru direct în normalitate. Totul își urmează cursul pentru ședința ordinară din această lună, nu știu dacă a fost ținută sau va fi ținută. Repet, dacă va fi o ședință extraordinară, asta se anunță cu cinci zile înainte”, a explicat Cristian Popescu Piedone pentru Antena 3 CNN.
Felix Stroe, baronul originar din Buzău, are stradă la Constanța
ÎCCJ a admis, miercuri, recursul în casație formulat de Popescu Cristian Victor Piedone împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv.
Magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizația SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziția privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinței penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunțată de Tribunalul București, Secția I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală în același dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.
De ziua lui, Iohannis l-a dat cadou țării pe Ciolacu premier. Rotația cadrelor, în plină desfășurare
Astfel, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză.
Cristian Popescu Piedone, mesaj pentru rudele victimelor din Colectiv: Dacă erau copiii mei acolo, tot spuneam că sunt nevinovat
În declarațiile făcute la ieșirea din Penitenciarul Jilava, Piedone și-a susținut cu tărie nevinovăția și l-a invocat pe Dumnezeu:
- „M-am rugat la Dumnezeu să le deschidă ochii judecătorilor. Până la Înalta Curte nu am avut parte decât de acei scheleți în dulap ai judecătorilor.. Azi, justiția, prin ICCJ… și nu o spun așa pentru mulțumiri… există o speranță în România pentru dreptate”.
El a susținut că a stat în închisoare „degeaba” și că ar putea cere despăgubiri morale, dar nu o va face:
- „Am stat în pușcărie un an și ceva degeaba. Sincer, vă spun, pierdusem speranța, dar nu mi-am pierdut speranța în Dumnezeu. Am spus instanței că mai sus de această treaptă a justiției este Dumnezeu. (…)
- Nu, nu voi cere (despăgubiri – n.r.). Voi fi repus în funcție și îmi voi duce sectorul până la capăt. Mă gândesc ce voi face cu viitorul, să mă bat cu trecutul înseamnă că-mi ard viitorul”.
Întrebat dacă putea să facă ceva pentru evitarea tragediei, Piedone a spus: „Nu am eu ce să fac, primar, executant al legilor, dacă legiuitorul nu impune. Azi cum intrăm domnilor în cluburi? Nu a făcut nimic statul și mă întrebați pe mine? Nu, nu s-a schimbat nimic, nu s-a schimbat legislația. Nu, eu nu aveam cum să previn”.
„Dacă copiii mei erau acolo, în acea seară, tot le spuneam că sunt nevinovat”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.
La 8 ani de la tragedia de la Colectiv nu avem un spital pentru marii arși
Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din București s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susținea un concert. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. 27 de tineri au murit în incendiu, dar și mai mulți au decedat urmare a rănilor sau a infecțiilor nosocomiale.
Premierul de atunci, Victor Ponta, a demisionat la puțină vreme după tragedie. Dar reformele sanitare promise nu au apărut.
Nu există un spital de mari arși promis de autorități. S-au promis 8 spitale regionale, dar la niciunul nu a început construcția.