Instanța supremă a amânat iarăși judecata în dosarul lui Dragnea privind fraudele de la DGASPC Teleorman!
Judecătorii au decis ca procesul în dosarul lui Dragnea privind fraudele de la DGASPC Teleorman să se reia peste o lună, pe 18 martie, după ce avocații au solicitat mai multe probe. De altfel, apărătorul liderului PSD a cerut instanței audierea clientului său. Politicianul nu s-a prezentat la termenul de astăzi. Un alt avocat a rugat încetarea procesului, dat fiind faptul că ar fi intervenit prescripția faptelor.
Citește și: Dosarul Kovesi, cântecul de lebădă al lui Liviu Dragnea. Ori despre miza unui război aproape pierdut de către gașca de penali din fruntea PSD
Dosarul lui Dragnea a intrat în faza de apel din septembrie 2018, apoi a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind construirea completurilor de cinci judecători de la Instanța supremă.
Procesul se va relua pe 18 martie
Completul care se va ocupa de cazul lui Dragnea este format din: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Rodica Aida Popa. Șeful PSD a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman. Acesta viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu și a Anisei Niculina Stoica.
Citește și: Ion Chiaburu și scandalul Kovesi. Mărturia unuia care nu contează
De asemenea, procurorii susțin că directorul al DGASPC Teleorman, Florea Alesu, a procedat la menținerea ilegală în posturi a celor două angajate, în schimbul unor foloase necuvenite. Conform DNA, „ocrotitele” lui Dragnea nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreodată activitățile existente în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, acestea activând, de fapt, la sediul organizației PSD Teleorman.
De asemenea, DNA susține și că Dragnea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, coordona și controla acțiunile DGASPC Teleorman. Mai mult, oamenii legii afirmă că liderul PSD a determinat-o pe Anisei Niculina Stoica să se angajeze și să fie plătită în cadrul DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat și pentru faptul că a contribuit ca cele două angajate să fie menținute în funcția lor, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman.