duminică, 6 octombrie 2024
18 C
Buzău

România

18 C
Buzău
duminică, 6 octombrie 2024
18 C
Buzău

Consiliul Judeţean Buzău transformă o școală din Smeeni în...

Consiliul Judeţean Buzău este implicat într-un proces administrativ pentru identificarea a două locaţii/imobile, eliberate de sarcini administrative, care ar putea face obiectul reorganizării structurale...
Ești aiciBuzăuDeputatul Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău și apropiat al lui Ludovic Orban,...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Deputatul Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău și apropiat al lui Ludovic Orban, prins iar cu pantalonii în vine în fața perverșilor juridici din PSD. Cine sunt cei 12 liberali care au votat cot la cot cu Puterea prescrierea conflictului de interese

PNL a uitat din nou că e în Opoziție şi a votat alături de majoritatea PSD-ALDE-UDMR un proiect de lege care-i scapă pe aleșii locali de dosarele cu ANI şi, în plus, le oferă dreptul de a face afaceri. Motivul oficial e că primarii sunt săraci. Motivul neoficial: PNL și-a motivat primarii, în contextul în care la anul vin două rânduri de alegeri – europarlamentare și prezidențiale -, iar aleșii locali trebuie să mobilizeze electoratul la urne.

Deputatul Cristinel Romanescu, un pesedist sub acoperire

Un „liberal” buzoian a votat zilele trecute prescrierea conflictului de interese, care a stârnit reacții atât de vii în societate. Deputatul Cristinel Romanescu, liderul liberalilor buzoieni a fost arătat cu degetul de colegi după ce a votat nonșalant alături de putere, demonstrând încă o dată blatul continuu existent între PNL Buzău și colegii de afaceri necurate din PSD.

Ludovic Orban și Liviu Dragnea, doi lideri de partid care încă mai fac înțelegeri pe sub masă

Astfel, Camera Deputaților a adoptat ieri, în calitate de for decizional, un proiect de lege inițiat de Cătălin Rădulescu (PSD) care conține două prevederi, pe cât de diferite, pe atât de importante. Pe de o parte, legea le oferă aleșilor locali – primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene – posibilitatea de a face afaceri, lucru interzis de lege până acum, tocmai pentru a descuraja traficul de influență sau dirijarea contractele din bani publici către propriile firme.

Citește și: Europenii o lasă pe Adina Florea fără jucărie! Colegiul Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni cere desființarea Secției de investigare a magistraților

Pe de altă parte, aceeași lege prevede că două infracțiuni care au lovit primari de la toate partidele – incompatibilitatea şi conflictul de interese – se prescriu după numai trei ani.

Proiectul a fost adoptat cu voturile deputaților PSD, ALDE, UDMR şi, surpriză, cu voturile a 12 liberali. Aceștia sunt: Adriana Săftoiu, Mara Calista, Viorica Cherecheș (mama primarului din Baia Mare cercetat pentru fapte de corupție), Angelica Fădor, Lucian Heiuș, Tudorița Lungu, Sorin Moldovan, Dumitru Mihălescul, Florin Roman, Cristinel Romanescu, Cristina Trăilă şi Glad Varga. De altfel deputatul Cristinel Romanescu nu este la primul vot acordat penalilor pesediști.

Dintre aceștia, Florin Roman, cel care deține şi funcția de președinte al Comisiei de administrație din Camera Deputaților, a explicat în plen de ce susține proiectul lui Rădulescu, referindu-se doar la partea  care prevede că aleșii pot face şi afaceri în timp ce-şi exercită funcția. 

„Eu cred că vremea clișeelor a trecut. Dacă vrem oameni pregătiți, incoruptibili, care să aducă bani europeni, noi trebuie să-i plătim. Vă cer să nu vă mai uitați la aleșii locali ca şi cum ar fi infractori“, a afirmat Roman de la tribuna plenului, povestind cum un președinte de regiune din Franța câștigă 16.000 de euro, în timp ce în România un vicepreședinte de Consiliu Județean câștiga până de curând 1.000 de euro. 

Citește și: Mazăre. Portretul standard al pesedistului care te fură fiindcă te iubește. Ori despre cum poți să prăduiești sute de milioane de euro și să-ți faci pușcăria la domiciliu, în Madagascar

O explicație asemănătoare a fost dată de un alt ales PNL care a votat „pentru“ legea lui Rădulescu. „Nu este corect ca primarii să nu poată desfășura alte activități. Ani de zile au stat pe niște salarii mici“, a precizat deputatul Lucian Heiuș, pentru „Adevărul“.  

Cât despre Cristinel Romanescu, acesta nu a declarat nimic, deoarece a fost de negăsit în zilele următoare votului din Camera Deputaților. 

PSD mulțumește oficial PNL

Inițiatorul legii, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat la un an şi 6 luni cu suspendare pentru fapte de corupție, le-a mulțumit liberalilor care au votat cot la cot cu PSD. „E o zi istorică pentru primarii din România, inclusiv primarii din PNL. Într-adevăr, dacă pentru cei care şi-au pierdut mandatele nu am putut face mare lucru, pentru cei peste 500 aflați în procese (cu Agenția Națională de Integritate – n.r.), am făcut azi o reparație morală şi legală“, le-a transmis PSD-istul celor din sală. Legea va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis, care o poate retrimite la Parlament sau o poate ataca la CCR.

PNL nu are nicio treabă cu liberalismul de stânga sau de dreapta

Sunt două partide liberale în România, dar ALDE nu mai intră în calculul alegătorilor liberali, deoarece se comportă ca un satelit al PSD-ului și singura lui preocupare e să apere condamnații penal. Așa că rămâne PNL-ul ca cel mai mare partid de dreapta din România. Asta doar pe hârtie, că dacă stai să-i analizezi cu atenție pozițiile, treburile nu mai sunt atât de clare. Și nu, nu pare nici că partidul vrea să migreze către un liberalism occidental, mai de stânga. Din orice parte a spectrului ai încerca să îl apuci, ceva dă cu virgulă, așa că ne-am gândit să vă explicăm în curând de ce partidul ăsta nu e nici de dreapta, nici de stânga, că tot vin alegerile în câteva săptămâni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

BIȘNIȚARI DE SIMILEASCA

N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi încă Simileasca are un avantaj: are regulile ei, ștaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decât este. Or sunt zile când, privind de la Primăria Buzău, sau răsfoind ziarele lu’ Toma de la primărie ori ale lui Neagu de la CJ, mi se pare că m-am născut într-o țărișoară incertă, fără legi, fără consistență, fără sens: un fel de șir de căruțe cu coviltir, cu o șleahtă de bulibași care joacă barbut continuu, nemaiștiind când e zi și noapte. Mi-e scârbă și sunt trist. Trist pentru că niște bișnițari de Simileasca...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...