vineri, 19 iulie 2024
23.7 C
Buzău

România

23.7 C
Buzău
vineri, 19 iulie 2024
23.7 C
Buzău
Ești aiciPOLITICĂPNL, în pragul revoltei. 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

PNL, în pragul revoltei. 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

32 de parlamentari PNL, susținători ai lui Ludovic Orban, au postat marți, pe Facebook, mesaje prin care resping posibilitatea unei înțelegeri cu PSD pentru susținerea Guvernului Cîțu, ca alternativă la actuala coaliție. Mesajele liberalilor vin în contextul în care PNL (aripa Cîțu) și PSD au boicotat de 4 ori calendarul moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR.

Printre cei care au postat se numără Violeta Alexandru (fostul ministru al Muncii), Alexandru Nazare (fostul ministru al Finanțelor), Ionel Dancă (fost purtător de cuvânt al Guvernului Orban), Adrian Miuțescu (Argeș), George Scarlat (Galați), Ioan Cupșa (Bihor) și Alexandru Kocsis (Iași).

Violeta Alexandru (deputat de București)

„Florin, cum de ne-ai adus aici?”

„Așa începe totul…

PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. PSD să fie servit. PSD așteaptă ca PNL de la guvernare să-i rezolve urgent… x, y, z. Indiferent de argumentele de bun-simț.

Florin, are you kidding me?

Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD și negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil.

Citește și: Țara lu’ Șoșoacă. Senatoarea urlătoare și fanii ei au atacat un centru de vaccinare. 12 pacienți netransportabili – nevoiți să se imunizeze în localitățile vecine

Dacă sunt colegi care – pe fondul unor tensiuni locale cu USR-PLUS, din motive de toate felurile, multe neimputabile lor (și știu bine ce spun) – își justifică neputința colaborării cu USR-PLUS explicând cum, totuși, ar fi mai bine să lucrăm cu PSD, pentru că s-ar putea face… treabă mai liniștit, aceștia, cumva, își asumă să pună umărul la distrugerea unui efort extraordinar de a duce Partidul Național Liberal unde este astăzi, dar și a destinului acestuia pentru următorii ani.

Știu că s-au câștigat alegeri interne în partid cu acest discurs de atac la adresa USR-PLUS sub pretextul că așa se întărește PNL. Peste noapte, fără muncă, doar din Facebook, declarații și satisfacție dată pe un ton cât mai ridicat, după multele momente dificile din colaborarea cu USR-PLUS. Pe care le cunosc și pe care le-am depășit întotdeauna cu maturitate. Alternativa mă îngrozea. În general și în special – suntem, totuși la câteva luni după alegeri (ce încredere să aibă oamenii în seriozitatea noastră?).

O spun direct: prefer să rămân un om corect pentru colegii mei.

Ajungi să crezi că nimic nu este întâmplător.

So, Florin, are you kidding me? Hope not. There will be consequences.

#PNLnuelacomandaPSD

Alexandru Nazare (senator de Prahova)

„Ce spațiu de manevră pentru reforme ar avea un guvern liberal susținut de PSD?”

„2024 este mult mai aproape decât pare. Ne așteaptă un test important, cu patru rânduri de alegeri.

Îi invit pe colegii care cochetează cu opțiunea unei susțineri a PSD să reflecteze bine ce spațiu de manevră, din perspectiva reformelor, ar mai avea un guvern liberal în respectiva ipostază. Cum vom putea duce la îndeplinire agenda de reforme pe care ne-am asumat-o? Cu ce costuri?”

Adrian Miuțescu (deputat de Argeș)

„Soluția cea mai bună este continuarea colaborării cu USR-PLUS și menținerea coaliției de dreapta”

„În acest moment, singura soluție pentru o guvernare performantă, în interesul cetățenilor, este continuarea coaliției de dreapta.

Consider că PNL poate continua guvernarea alături de partenerii din USR-PLUS și UDMR. Colaborarea dintre aceste forțe politice trebuie însă să fie bazată pe respect reciproc, respectarea angajamentelor și a programului de guvernare.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a dovedit și în trecut că este un om echilibrat, deschis dialogului, capabil să negocieze în interesul țării. Mai mult, s-a dovedit a fi un partener politic de încredere, care își respectă înțelegerile și cuvântul dat.

Citește și: Vaccinarea „la chiuvetă”, o ESCROCHERIE care îi împroașcă cu noroi pe MEDICII ADEVĂRAȚI, cei care au fost de la începutul pandemiei în prima linie a luptei cu COVID-19. Cum se obțin certificatele și cât e șpaga

Sunt convins că soluția cea mai bună pentru România este continuarea colaborării cu USR-PLUS și menținerea coaliției de dreapta.

Un guvern minoritar PNL, susținut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcție ar avea repercusiuni dezastruoase asupra Partidului Național Liberal, așa cum s-a mai întâmplat…

Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL și istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă.

De asemenea, situația economică a țării nu ne permite să facem experimente populiste, marca PSD. Avem nevoie de continuarea investițiilor, a reformelor din instituțiile statului și de măsuri sustenabile de creștere economică și dezvoltare.

Din momentul în care a început campania internă din PNL, partidul era la 26%, după un an de guvernare în pandemie. Sacrificarea viitorului PNL pentru interese de moment, din ambiție personală, nu este o variantă de lucru. Iar asocierea cu PSD nu poate aduce nimic bun, nici pentru PNL, nici pentru țară.

Ionel Dancă (deputat de Vrancea)

„Nu voi accepta o nouă majoritate în Parlament cu PSD”

„În calitate de deputat al Partidului Național Liberal, am fost ales de cetățenii județului Vrancea pentru o guvernare liberală fără PSD, pentru dezvoltarea României, în care nicio regiune nu va mai fi lăsată în urmă, și nu voi accepta și nu voi susține o nouă majoritate în Parlament cu PSD, care a blocat dezvoltarea județului Vrancea și a multor regiuni din țară. #faraPSD.”

Sabin Sărmaș (deputat de Cluj)

„Orice colaborare cu PSD nu poate reprezenta decât trădare supremă pentru electoratul nostru, al PNL”

„Istoria politică ne învață că, în decursul ultimilor 30 de ani, România a avut parte de prea multe momente de criză, de blocaje guvernamentale, de alianțe nefaste în Parlament, de trădări ale unor cauze semnificative ale țării, de aceste nesfârșite poticneli care ne-au menținut la coada Europei în aproape toate domeniile.

Românii sunt sătui de politică și de politicieni, sunt sătui de neputința partidelor, de această incapacitatea a noastră de a le oferi normalitate, de a menține stabilitatea economică, de a dezvolta infrastructura sau de a crea bunăstare socială.

Acei români – puținii dintre ei – care au mers să ne voteze și care și-au pus speranțe mari în noi aveau cu siguranță așteptări imense.

Citește și: Tabăra Cîțu și PSD au amânat moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR | Acuze de blat, telefoane de presiune, liste cu semnături controversate

Noi am reușit să-i convingem că putem aduce schimbarea, că putem reseta România.

Acum nu pot să nu mă întreb: câți dintre cei care ne-au acordat nouă și partenerilor noștri de guvernare încrederea se simt astăzi abandonați?!

Și ce facem noi acum, ce le transmitem? Ideea unui abandon ferm pentru fiecare român care și-a pus speranța într-o guvernare a noastră, a liberalilor, fără PSD!

N-am întâlnit nici măcar o persoană care să ne voteze cu gândul că într-un oarecare viitor ne-am putea alia cu PSD. Am întâlnit, mai degrabă, reproșuri cu privire la parteneriatele nefirești din trecut. Dincolo de bariere ideologice, de diferențe majore de viziune, absolut firești, în opinia mea, orice colaborare cu PSD nu poate reprezenta decât trădare supremă pentru electoratul nostru, al Partidului Național Liberal.

De aceea, îmi doresc să-i văd pe liderii noștri că judecă cu mintea limpede și-și asumă doar decizii care să restabilească și să întărească încrederea colegilor de coaliție cu care am plecat la drum în decembrie 2020.”

Viorel Riceard Badea (senator de Diaspora)

„Orice «încuscrire» a PNL cu PSD este nefirească și împotriva voinței celor care au avut încredere în noi”

„În 10 august 2018 am fost, împreună cu mulți dintre colegii mei, alături de românii care au ieșit să apere democrația și statul de drept în România. Am fost întotdeauna alături de diaspora și de năzuințele acestora de a aduce schimbarea în România. Iar votul lor a fost clar în acest sens.

Prin coaliția formată după alegerile parlamentare de anul trecut, avem șansa reală să generăm schimbarea pe care românii o doresc.

PNL nu poate uita că PSD a fost partidul care a atacat constant valorile democratice ale României, partidul care a promovat incompetența și nepotismul în politică, partidul care a atacat permanent instituțiile legitime ale statului de drept.

PNL nu poate trăda niciodată promisiunea făcută electoratului său din diaspora sau din Basarabia.

Singura coaliție capabilă să ofere României șansa unei dezvoltări reale, bazată pe investiții, șansa așezării României la masa decidenților în forurile europene și internaționale, șansa unui trai decent și speranța reîntoarcerii acasă pentru romanii de pretutindeni este coaliția formată din PNL – USR-PLUS – UDMR.

Diaspora nu votează și nu creditează PSD, pentru ca PSD nu respecta Diaspora.

Orice «încuscrire» a Partidului Național Liberal cu PSD este nefirească și împotriva voinței celor care au avut încredere în noi și ne-au investit pe noi, parlamentarii PNL, să-i reprezentăm în Parlamentul României.

Partidul Național Liberal a luptat întotdeauna împotriva formațiunilor desprinse din Partidul Comunist, oricum s-au numit ele, iar niște interese de moment ale unor colegi îmbătați de aerul tare al puterii nu vor reuși să deturneze menirea și crezul singurului partid istoric rămas pe scena politică.”

Dacă vă plac materialele publicate, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

1 COMENTARIU

  1. Oricât de șocant ar părea la prima lectură, șansa României spre progres este ca una din cele două partide de sorginte fesenistă , să dispară ❗
    Cum PSD are destui nostalgici si oportuniști, cel mai vulnerabil la ora actuală este PNL ❗
    Astfel s-ar limpezi mult scena politică a țării ❗
    În colțul albastru al ringului ar fi probabil o coaliție de partide noi si reformatoare iar în colțul roșu ar rămâne evident roșii ❗
    Păcălirea de 30 de ani a electoratului cu „polițistul bun și polițistul rău „, ar lua sfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure!

Când suntem tineri, viața noastră e atât de puternică și bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Iar pofta de viață și speranța unor visuri împlinite sunt mult mai puternice decât realitatea înconjurătoare. Totuși, ce se întâmplă în exterior – în cazul nostru orașul Buzău, comunele, județul Buzău – ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viață, în viața aia reală, de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care, acuma, pac, ne lovesc frontal. Tinere, averea ta e țara de mâine! Ieși la vot! Nu-i lăsa pe martalogii din PSD să ți-o fure! Chiar dacă azi nu te gândești că vei avea nevoie de...

Dezvăluiri

Sorina Docuz și legăturile periculoase cu comuna Racovițeni din Buzău, epicentrul rețelei de firme care sub protecția premierului Ciolacu sug zeci de milioane de...

O întreagă rețea de indivizi care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, și care are directă legătură cu Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și apropiată a premierului Marcel Ciolacu, a primit contracte de la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3. G4Media a scris că în noiembrie anul trecut, primăria sectorului...
spot_img

REPORTAJ

Ianca, orașul fantomatic din...

Unitatea de la Ianca a fost 58 de ani elita aviaţiei militare. Acum seamănă cu piramidele mayaşilor din junglă. Ultimii 22 de colonişti de aici merg 5 km ca să-şi cumpere o pâine. E o lungă penitenţă, cea mai plictisitoare din lume. E ca o pedeapsă de 20 de ani la solitudine, pleci capul şi încerci să rezişti, n-ai unde să fugi, n-ai unde să scapi. Câteva familii, le numeri pe degetele de la mâini, îşi contemplă finalul printre ruinele fostei unităţi militare de aviaţie Ianca, într-un decor fantomatic din...

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice....

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul românesc. Fenomenul natural de la Focurile Vii, din județul Buzău, este puțin cunoscut turiștilor din țară şi străinătate şi nu este deloc promovat în circuitele turistice...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...