Azi e deputat AUR. În urmă cu ceva vreme, ca PSD-ist de rit vechi, Francisc Tobă a fondat STS, serviciul care a numărat voturile alegerilor de ieri.
Nu cred că există ziarist vechi în România care să nu aibă urechea zgâriată la auzul acestui nume: Francisc Tobă. Personajul macabru este unul dintre participanții activi la crimele din Decembrie 1989 de la Sibiu. A fost făcut scăpat de pedeapsa cuvenită cu închisoarea de procurorul de tip KGB-ist Dan Voinea, groparul Dosarului Revoluției, printr-o instrumentare voit viciată, după părerea mea. De abia în 1999 a ajuns în instanță dosarul care privea uciderea a 99 de români la Sibiu, unii în chinuri sadice, adevărate crime contra umanității. care se adaugă celor aproape 200 de răniți și sutelor de cazuri de tortură și lipsire de libertate. Între inculpați, căpitanul Francisc Tobă. Azi, lt. colonel în rezervă și deputat al partidului „anti-sistem” AUR, Nr. 1 pe listă pentru Camera Deputaților, la Brașov.
Citește și: Diana Șoșoacă, viitor senator al partidului pro-rus AUR, este unul dintre cei mai înverșunați militanți împotriva măsurilor anti-Covid: „I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă!”
Dosarul din 1999 a fost întors la Parchetul Militar pentru grave vicii de procedură, după care, în 2010, a fost clasat. Între vicii, parchetagii militari plasaseră în locul unui mort o persoană în viață. Asta îi permite și azi lui Tobă să râdă, cu cinism, de judecata neînfăptuită. Însă adevărul este cunoscut de orice ziarist care a investigat Dosarele Revoluției.
Colegul nostru de la ZIUA și EVZ, Roland Cătălin Pena, a redat chiar și declarațiile soției unuia dintre cei uciși de Francisc Tobă, candidatul AUR:
„Sunt soția sg. Maj. Onișor Traian Viorel, din Inspectoratul Sibiu, care în noaptea de 22-23.12.1989, în timp ce era internat la Spitalul Militar Sibiu, secția Chirurgie, internarea survenind în urma rănirii sale prin împușcare, a fost împușcat mortal alături de alți participanți de cpt. Francisc Tobă, care se autointitula comandant al acestui spital. Cunosc faptul că deși acesta a fost trimis în judecată, ulterior, după ce instanța a restituit cauza, procurorii militari din cadrul Secției Parchetelor Militare au clasat cauza pe motiv că ar fi intervenit prescripția răspunderii penale. Am studiat anumite hotărâri CEDO și am constatat că în astfel de cauze faptele nu se pot prescrie…”.O să redam mai jos un număr din aceste declarații ale cele mai teribile crime nejudecate nici azi din istoria recentă a României.
Dar până la ele, am de notat doar atât, pentru cei duși de nas de intelectualii puși în vitrina AUR mai ceva ca în Cartierul Roșu din Amsterdam, pentru a le lua ochii naivilor:
Candidatul partidului „anti-sistem” AUR Francisc Tobă, dincolo de faptul că este implicat în crimele din 1989, este și PĂRINTELE FONDATOR al SERVICIULUI DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE – STS, serviciul care va organiza și număra de fapt voturile din Alegerile Parlamentare de pe 6 decembrie 2020.
Fostul deputat al partidului lui Ion Iliescu-KGB, FSN-FDSN, ulterior PDSR-PSD, după ce a înființat STS-ul prin Legea creată formal de el, și-a angajat soția, Daniela Iuliana Tobă (foto mai jos) ca șefă a Biroului de Presă al STS. Deși se prezintă divorțat de aceasta, cei doi conduc împreună o asociație cu numele de Semper Fidelis, unde între membri de onoare se numără Dumitru Prunariu (i-am amintit numele pentru cunoscători) și generalul Mircea Chelaru, la rândul lui candidat AUR în Arges. Numele lui Tobă este legat și de o construcție masonică-PSD-istă din Sibiu, într-un articol despre Klaus Iohannis. Un alt general participant la crimele din decembrie 1989, de data aceasta la Timișoara, generalul Nicolae Roman, este candidat AUR la Buzău.
Citește și: Cine este Oana Lovin, apriga contestatară a sparanghelului de la recentele proteste din Piața Victoriei. Noaptea – videochatistă care se mângâie live pe bani…
Divorțata soție a lui Francisc Tobă, fosta purtătoare de cuvânt a STS, nu pare să țină cont de acest statut de dublă fostă în cadrul campaniei electorale, pe pagina ei de Facebook de azi (care poarta in link denumirea de proiect.semperfidelis) regăsindu-se o filmare în direct a co-președintelui AUR George Simion care, pentru a-și consolida imaginea anti-sistem, a contestat deja fraudarea alegerilor nedesfășurate în fața sediului… STS, serviciul al cărui fondator se află în capul la lista AUR din Brașov.
Partea vomitoasă a imposturii AUR este că George Simion și-a făcut un titlu de glorie mărșăluind în luna decembrie an de an, cot la cot cu Doru Mărieș de la Asociația 21 Decembrie, și urlând pe străzile din București „Eroii nu mor”. Din păcate eroii au murit iar criminalii lor sunt azi la braț cu „noul golan” de stadioane.
Pentru naivi, sperăm ca măcar capturile foto și link-urile prin care pot cerceta singuri cele afirmate aici să îi ajute.
Fără alte comentarii reproduc materialul jurnalistului Razvan Zamfir salvat de românul din New York Marius Mina pe blogul său, despre cel care a transformat prin lege fosta Unitate „R” a Securității în Serviciul de Telecomunicații Speciale, urmat de declarațiile privind crimele din 1989 publicate de Cătălin Pena
STS lui Francisc Tobă: SPIONI, TACÂM, SEX
Inventat printr-o lege din 1996, STS n-a fost niciodata, in mod autentic, un subiect de dezbatere. Mereu intr-un plan secund al raspunderii si al atentiei publice, Serviciul n-a starnit curiozitatea publica decat sporadic si superficial, in momentele cheie ale implicarii sale in actiuni politice.
Se stie, spre exemplu, ca a fost infiintat concentrand militari alesi pe spranceana din randul ofiterilor ingineri „siguri” rasfirati prin toate unitatile din tara. De fapt, nu intamplator, chiar initiatorul legii 92/1996, legea STS, este un ofiter-inginer specializat in rachete: colonelul Francisc Toba. Trecut in rezerva cu gradul de maior, Francisc Toba a intrat in Parlament ca deputat PDSR, fireste, si, intre 1992-1996 a construit o serie de legi cu bataie lunga in domeniul sigurantei nationale. Cea mai importanta dintre acestea, cea mai vizibila, e legea 92/1996 de infiintare a Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
Citește și: Răul cel mai nimic. Ori despre cea mai ciudată, dar și penibilă campanie electorală, dar și despre politicieni care își bagă țeava în orice zăcământ: de tineri, de mână de lucru ieftină, de gaze, de votanți guguștiuci neinformați
Fost ofiter in Sibiu (capitan la UM 01598 Marsa), acolo unde in decembrie 1989 a ordonat sechestrarea a peste 500 de persoane, fiind si anchetat in dosarul inca neclar al crimelor petrecute, colonelul Toba n-a avut una dintre cele mai spectaculoase cariere politice. De fapt, cu exceptia mandatului de parlamentar si a unei scurte perioade in care a fost consilierul prim-ministrului Adrian Nastase pe probleme de securitate nationala, Francisc Toba n-a fost foarte vizibil in politica de stat sau in partid. De fapt, dupa promulgarea legii al carei initator a fost, maiorul in rezerva Toba pleaca pentru un an la Viena, in calitate de consilier diplomatic in cadrul Misiunii Permanente de pe langa OSCE.
Daca in guvernarea PSD Toba fost director general al Romaero, in era post-Nastase, aparent desprins de sistem, colonelul Toba s-a dedicat „societatii civile”, unde a condus o serie de organizatii non-guvernamentale precum Federatia Romana de Karate Traditional, Federatia Romana de Snooker sau Asociatia Semper Fidelis, un ONG dedicat militarilor in rezerva.
Mai putin de notorietate, pentru o perioada destul de scurta de timp, colonelul Toba lucrat in cadrul Garzii Nationale de Mediu, in calitate de consilier personal al comisarului-sef Silvian Ionescu, fost ofiter DIE. Ce legatura exista intre rachete sau telecomunicatii speciale si copacii infloriti protejati de Garda de Mediu? O prietenie transpartidica sau, si mai probabil, o camaraderie interarme care ilustreaza perfect modul in care sistemul isi potejeaza inclusiv fostii exponenti.
Citește și: Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT! REZULTATE OFICIALE alegeri parlamentare 2020 după numărarea a 95% din voturi. Decepție: AUR-ul coclit al comunismului intră în…
Prin 2010, colonelul Toba isi impartea deja timpul intre societate civila si procesele cu Vadim Tudor, aceasta din urma lansand o serie de acuzatii la adresa doamnei lt. col. Daniela Toba. Devenita intre timp sef al Biroului de presa/relatii publice din STS, doamna Toba a resimtit din plin atacurile liderului PRM, in special atunci cand acesta a declarat-o „spion” si, chiar mai grav!, „amanta lui Marcel Opris”. Reactia cuplului militar Toba a fost la aceeasi intensitate: despagubiri de 2 milioane de euro solicitate in instanta si – aici lucrurile devin amuzante – inchiderea ziarului „Tricolorul”, oficiosul PRM. Constitutia n-a fost, insa, de partea jignitilor, articolul 30, alin. 4, transand discutia: „Nicio publicatie nu poate fi suprimata.” Culmea, nici macar la cererea unui ofiter superior STS…
Nici Asociatia Semper Fidelis nu a scapat prea usor de criticile unor oameni din sistem, gurile rele speculand chiar ca ONG-ul ar functiona ca un serviciu secret privat. Si, in ciuda dezmintirilor repetate ale colonelului Toba, ideea de societate civila compusa din militari a ramas totusi destul de greu de inteles, cu atat mai mult cu cat organizatia avea un caracter aparte, nemilitand explicit pentru recuperarea unor drepturi banesti sau altfel de privilegii.
Apoi, colonelul – impreuna cu alti fosti ofiteri din zona informatiilor/sigurantei nationale – a decis constituirea Federatiei Militarilor din Romania. Primul presedinte ales, in 2010: generalul Constantin Degeratu, fost consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu. Acelasi care, un an mai tarziu, cazut deja in dizgratia prezidentiala, aparea in stenogramele ca pion intr-o afacere neautorizata cu tehnica militara americana.
Citește și: Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorul buzoian abandonat pe centura politicii românești, ca hahalerele care ne conduc să NU mai joace alba-neagra cu voturile lor
Coroboram informatiile din epoca si constatam ca in perioada 2010 – atunci cand majoritatea datelor despre colonel se opresc -, cu o marja de cateva luni, se petrece o repozitionare interesanta. Impreuna cu generalul Degeratu – iesit din raza de actiune a Cotroceniului – infiinteaza o structura a fostilor ofiteri din zona de informatii/siguranta nationala, al carei rol pare sa fie mai degraba de declaratie de intentie, nu de actiune propriu zisa. In acelasi timp, pe fondul conflictului cu Vadim Tudor, in urma caruia seful STS ii interzice lt. col. Toba sa se apere public, colonelul Francisc Toba cere schimbarea sefului STS. Nu doar in calitate de sot, ci si ca presedinte al unui ONG format din fosti militari (Semper Fidelis) si – mult mai important – initiator al legii STS.
„Lipsa de decizie a unui lider militar e cea mai grava, ceea ce s-a intamplat e un motiv serios de reflexie in CSAT, normal ar fi ca daca nu stii sa iei decizii pentru a-ti apara oamenii, ca lider militar, sa pleci de pe functia asta”, sustinea col. Toba, intr-un comunicat de presa din august 2010.
Parte activa din sistem timp de 20 de ani, in cateva dintre momentele esentiale, initiatorul legii 92/1996 a jucat un rol important. Infiintarea STS a fost unul dintre ele, poate cel mai semnificativ al carierei sale, dupa momentul zero din decembrie 1989. Actiunile ce au urmat, in schimb, n-au mai fost demonstratii de forta ci, pe fondul estomparii influentei, simple repere ale repozitionari unor grupari in functie de contextul politic. Regandirea institutiei trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte pentru ca STS este – in formula actuala – un produs al celor care l-au creat si, poate chiar mai important, al celor care l-au cerut.
Ceea ce meritam!!!!!! Nu mai aveti dreptul cei care nu ati fost la vot sa va plingeti 4 ani ca trăiți rau si nu mai suportati.!!!!