Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a trimis procurorului general un referat pentru sesizarea Senatului în vederea cererii de efectuare a urmăririi penale față de senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose.
Florian Bodog este acuzat, potrivit DNA, de abuz în serviciu, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni), pentru perioada când conducea Ministerul Sănătății.
Citește și: Desființarea SIIJ, oprită în Senat. În timp ce Stelian Ion insistă pe adoptarea proiectului în regim de urgență, senatorii PSD și AUR vor opinia Comisiei de la Veneția
Senatorul Florian Bodog este și plagiator. În iulie 2018, Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat că fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, a plagiat aproape o treime din teza de doctorat, încălcând standardele de calitate academice.
5.600 euro/lună de la stat pentru senatorul PSD Florian Bodog
În acest moment, Bodog este „Prodecan responsabil cu managementul resurselor materiale, financiare şi de patrimoniu”.
Bodog menționează 3 surse de venit toate din surse bugetare:
- Universitatea Oradea – 138.016 lei / an
- Senatul României – 134.328 lei
- Spitalul Clinic de Urgență Oradea – 60.564 lei
În total, Bodog a câștigat, în 2020, suma de 332.908 lei. Lunar, Bodog a câștigat suma de 5.600 de euro.
Bodog lucrează cu normă întreagă la București (Senat), iar în paralel predă și practică medicina în spitalul din Oradea, aflat la 500 kilometri distanță.
Citește și: COSTIN BERECHET este dentistul ACUZAT de 14 FEMEI de DROGARE și VIOL. Laura Ștefănuț: Poliția bate pasul pe loc în cazul dentistului-monstru
Validat și de Universitatea din Cluj
Plagiatorul Bodog, senator și lider al organizației PSD din Oradea, a devenit cadru didactic asociat al Universității de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, scrie presa locală. Cariera profesională a senatorului PSD Florian Bodog este marcată de scandaluri.
În octombrie 2020, Universitatea de Vest din Timișoara a cerut tribunalului Bihor să anuleze diploma de doctor în management obținută în mod fraudulos, prin plagiat, de Florian Bodog.
În iulie 2020, Înalta Curte de Casație şi Justiție a decis, definitiv, să îi retragă titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.