vineri, 1 noiembrie 2024
15.6 C
Buzău

România

15.6 C
Buzău
vineri, 1 noiembrie 2024
15.6 C
Buzău
spot_img

Șanse mari ca două comune din județul Buzău să...

O asociere de două comune din judeţul Buzău este foarte aproape să obţină semnătura pe contractul de finanţare din partea Ministerului Dezvoltării pentru implementarea...
Ești aiciDezvăluiriCIOCOIU DE LA ELECTRICA. Generalul Cornel Gabriel Ciocoiu încasează o pensie de...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

CIOCOIU DE LA ELECTRICA. Generalul Cornel Gabriel Ciocoiu încasează o pensie de 13.000 lei plus un salariu de 42.000 lei de la Electrica. Tu ce pensie și salariu încasezi?

Individul din imaginea de mai sus are 48 de ani şi este pensionar. Dar este şi chestor, adică general de poliție. Ciocoiu a ieșit la pensie, general, în 2017, la 45 de ani, după exact 20 de ani de muncă. Pe vremea guvernului PSD/ALDE a fost reangajat imediat secretar de stat de premierul Mihai Tudose.  A trecut ulterior la Primăria Sectorului 3 și la SNSPA. Acum este director la Electrica. Dacă va rămâne încadrat în Sistem până la vârsta normală de pensionare a oricărui bărbat care nu lucrează într-un sistem de forță al statului, el va încasa în următorii 20 de ani peste două milioane și jumătate de euro!

Generalul acesta se numește Cornel Gabriel Ciocoiu şi este un adevărat studiu de caz. A terminat Academia de Poliție și a predat cursuri la școala de subofițeri din Câmpina. Apoi a fost ofițer operativ la Secția 9 din București și apoi șef de birou la aceeași secție. Soția lucrează la ASE.

Citește și: Electrica, „cuibușorul cu love(le)” al generalilor pensionari din Armată și Poliție. Lunga listă a directorilor cu epoleți

În 2003, după 7 și, respectiv, 5 ani de muncă la stat pe salarii de sub 500 de euro pe lună fiecare, cei doi soți reușesc să-și cumpere două apartamente în București, unul de aproape 80 de metri pătrați, o casă de 185 de metri pătrați și un teren de peste 4.000 de metri la Băicoi. Domnul Ciocoiu devine expert în furtul de mașini și avansează rapid în sistem. La 32 de ani, ajunge director la ministerul de Interne, unde deja face minimum 15 salarii minime pe lună.

În 2010 este director general adjunct la MAI. Dă cu împrumut 55.000 de euro unei persoane fizice, deși el are credite în bancă de peste 180.000 de euro și niciun ban în conturi.

Extras din declarația de avere depusă de Cornel Gabriel Ciocoiu în 2011
2014 este primul an când familia are în conturi peste 5.000 de euro.
Cornel Gabriel Ciocoiu a ieșit la pensie, general, în 2017, la 45 de ani, după exact 20 de ani de muncă. Pe vremea guvernului PSD/ALDE a fost reangajat imediat secretar de stat de premierul Mihai Tudose.  A trecut ulterior la Primăria Sectorului 3 și la SNSPA. În 2019, familia Ciocoiu a avut venituri de peste 100.000 de euro.

Pensie de 3.800 de euro și salariu de director

Acum, generalul Ciocoiu, la 47 de ani, are o pensie minimă de 214.447 de lei pe an, undeva la 3.800 de euro pe lună. A fost angajat și ca director de departament la Electrica, domeniu în care are zero experiență. Salariul directorilor este foarte greu de găsit, dar am reușit să dau peste câteva. Din datele disponibile, salarizarea maximă a unui director ca domnia sa este de 698.889 de lei pe an, iar cea minimă de 293.871 de lei. Cel mai probabil, Cornel Gabriel Ciocoiu încasează 508.318 de lei pe an sau peste 42.000 de lei pe lună.

Cine este Cornel Gabriel Ciocoiu

Cine se uită pe CV-ul său va observa că experiența lui de polițist ajuns general s-a consumat în bună măsură în colecționarea de diplome, ceea ce nu este în principiu ceva rău, numai că multiplele licențieri l-au făcut compatibil cu funcții de „management”, adică exact acelea care au dus la situația dezastruoasă în care se află polițiștii de stradă, care reclamă proasta dotare, lipsa de personal etc.

Citește și: Adrian Oprișan, fratele baronului Marian Oprișan, contract de sute de mii de lei din bani publici pentru întreținerea stadionului din Focșani

Acum, ajuns la vârsta de 45 de ani, când ar putea fi numit un om cu experiență, ditamai generalul apelează la un truc legal, dar total imoral: iese la pensie, însă se angajează imediat din nou în Sistem pe post de consilier al ministrului. Nu pentru că se consideră încă util Poliției, ci doar pentru a încasa un venit mult mai mare decât atunci când era general activ în poliție! În fond, ce consiliere poate da acest general, din moment ce unicul său gând a fost să profite de o lege care îl califică drept imoral? Chiar nu se găsea în tot ministerul un polițist căruia să-i placă în mod real meseria de trebuia neapărat să fie adus acest tânăr pensionar de acasă?

Un amănunt: în 29 martie 2017, premierul Grindeanu l-a numit pe Ciocoiu secretar de stat la Ministerul de Interne ca responsabil cu activitățile de asigurare a ordinii şi siguranței publice, însă l-a dat afară în 20 iunie! Aşa de profesionist s-a dovedit.

Altfel, pensia medie în MAI este de 3.123 lei. În aceste condiții, venitul chestorului Cornel-Gabriel Ciocoiu, de 23.000 lei lunar este de-a dreptul nesimțit!

Citește și: Cine mai apucă să-și mănânce pensia? Despre reforma pensiilor, „speciali” și batjocura la adresa românilor

De aici a venit şi revolta polițiștilor, exprimată chiar de liderii lor, care consideră că astfel de sume, rezultate din cumulul de pensie şi salariu, nu fac altceva decât să dea impresia unor „favorizați”, în dauna muncii adevăraților polițiști care se confruntă cu problemele reale din societate.

Ceea ce atrage atenția, ca şi în alte structuri de forță ale statului, este numărul uriaș de generali din Sistem, iar ieșirea lor la pensie, în haită, se pare că nu are nici un efect în activitatea curentă! Şi atunci, nu au dreptate cei care spun că mulți dintre acești generali de poliție sunt, de fapt, inutili, din moment ce pensionarea lor nu se simte în Sistem?

Reîncadrarea generalilor după pensionare, spun chiar liderii de sindicat din MAI, nu se face din necesitate, ci doar pe sistemul relațiilor, al pilelor, ca recompense pentru alte activități ce nu au legătură cu munca efectivă de polițist. De aceea, o lege care să crească vârsta de pensionare (aşa cum se prevede pentru toți ceilalți pensionari), precum şi introducerea variantei de a opta între pensie şi salariu este mai mult decât necesară.

Dacă, desigur, actualul guvern va avea curajul să lovească și în interesele personale ale generalilor din Sistem, oameni utili atât la bine, dar mai ales la rău, cum spunea cândva Ion Iliescu, adresându-se minerilor.

Dacă vă plac materialele publicate, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

14 COMENTARII

  1. Nu mă mai întorc… Mi-e rușine să văd atâta sărăcie în țară … Iar ei ne sfidează , îngroașă obrazul șiiiiii papă, papă 😡

  2. E foarte greu sa scapi de parazitii intestinali, cum ar fi, de exemplu, Tenia …
    Plitica romaneasca, inca din ’89 a inceput cu paraziti periculosi, mosteniti dinainte, de multa vreme …, condusi de tov. Tenia zambareatza … 🤔

  3. Aha, si noi trebuie sa cotizam in continuare la fondul de pensii pentru dumnealor, ca noi trebuie sa iesim la pensie la 70 de ani, ca nu au fonduri si o sa intram in colaps financiar!!!

  4. ASTIA SINT TRIMISII DOMNULUI PE PAMINT. AU O INTELIGENTA RARA, SCUMPA …. RUSINE NU LOR, CI PARTIDULUI CE I-A CREAT, LE_A POSIBILITATEA SA EXPLOATEZE POPORUL !!!

  5. Asta cu aranjamente, cu reangajare smechereasca in occident nu tine, in Spania Rodrigo Rato, fost ministru la economie, presedintele FMI fondul monetar international, a facut puscarie si are un nou dosar, privatizare falsa a unei banci care a fost intervenita financiar de stat, salvata, dupa aia nu a putut justifica averea care o are, avea bani in paradisuri fiscale, cand a iesit din puscarie si-a cerut scuze poporului spaniol, le -a confiscat o parte din avere, si are un nou dosar, la noi cand , cu politicienii hoti !!!

  6. Pacat ca legea, in general, e facuta pentru populatie, nicidecum pentru ei. Un om care munceste toata viata, iese la pensie la 65 ani, daca cumva nu se schimba in viitor, si primeste o pensie de mizerie, si „astora” din sistem nu stie cum sa mai creasca. Primesti 1000 lei din care platesti tot in sistemul medical, cu teste virus si medicamente, platesti 2,5 lei pe o paine, daca locuiesti in afara orasului, platesti abonament (aici subliniez, ca domnii politisti si alti din stat nu platesc biletul, dar saracul pensionar, da) si mi se pare ca deja am trecut peste cifra pensiei! In restul zilelor se descurca si el cum poate. Ca de! Poti sta nemancat si 20 zile! Te mai uiti la o ceafa de politist si iti trece in sinea ta!

  7. Îmi este greață, plătim toate putorile din banii pensionarilor și alocațiile copiilor, toate partidele și-au plătit mafioții, vai de noi, sintem lași, dacă am ieși în stradă cel puțin 1 mil.romani s-ar rezolva ceva, atit timp cit nu facem nimic, ei vor face ce vor cu banii nostri, pastrati-i fericiți!

  8. Cine a produs asemenea legi?Suntem niste dobitoci ca acceptam asemenea legi si nu ne manifestam.Muncesc tinerii sà plateasca pensia acestor multi indivizi.Si ei ia de la gura copiilor si seniorilor.Hal de popor….

  9. De i-ar lua dracu odată sa scăpăm de ei niște hoți și profitori ! Au secătuit țara , alții mor de foame copiii sunt flaminzi și goi și ei se lăfăie pe banii noștri ! De-ar crapa dracului odată ! Banii de pensii și alocații nu sunt dar pt ei cu pensii speciale și salarii babane sunt bani ! Rusine sa va fie jigodiilor hoațe și profitoare ! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

BIȘNIȚARI DE SIMILEASCA

N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi încă Simileasca are un avantaj: are regulile ei, ștaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decât este. Or sunt zile când, privind de la Primăria Buzău, sau răsfoind ziarele lu’ Toma de la primărie ori ale lui Neagu de la CJ, mi se pare că m-am născut într-o țărișoară incertă, fără legi, fără consistență, fără sens: un fel de șir de căruțe cu coviltir, cu o șleahtă de bulibași care joacă barbut continuu, nemaiștiind când e zi și noapte. Mi-e scârbă și sunt trist. Trist pentru că niște bișnițari de Simileasca...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...