vineri, 11 octombrie 2024
17.5 C
Buzău

România

17.5 C
Buzău
vineri, 11 octombrie 2024
17.5 C
Buzău

Consiliul Judeţean Buzău transformă o școală din Smeeni în...

Consiliul Judeţean Buzău este implicat într-un proces administrativ pentru identificarea a două locaţii/imobile, eliberate de sarcini administrative, care ar putea face obiectul reorganizării structurale...
Ești aiciBuzăuSpitalul Județean Buzău, mediocritatea și nepăsarea. Cel mai bun doctor buzoian rămâne...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

DNA de la Ploiești, de ce dracu’ nu-i Mândrești?

Spitalul Județean Buzău, mediocritatea și nepăsarea. Cel mai bun doctor buzoian rămâne tot trenul de București…

Spitalul Județean Buzău va achita suma de 500.000 de euro cu titlu de daune morale după ce un pacient a suferit o inflamație a organului sexual, ca urmare a unor manevre greșite în timpul internării. Ulterior, medicii de la un alt spital au fost nevoiți să îi amputeze penisul.

Este doar una dintre zecile de știri care „certifică” mediocritatea și nesimțirea în care se zbate Spitalul Județean Buzău. În decembrie 1988, tatăl meu a fost operat aici de hernie. După o lună, a murit datorită unei infecții cauzate de intervenția nenorocită a unui medic mediocru.

Cislău, mica Românie a PSD Buzău. De ce n-am scris despre Cislău, comuna mea natală, pe EXPRESS SUD-EST

În vară, gazda la care stau, un fost cadru militar, a suferit un accident vascular cerebral. Deși AVC este o urgență medicală în care timpul este foarte important, minutele câștigate însemnând vieți salvate, cei de la Spitalul Județean Buzău i-au făcut doar o tomografie, ca mai apoi să-l abandoneze în salonul de la „Neurologie”, justificându-și nesimțirea prin faptul că nu există picior de medic neurolog în spital. Cei trei medici neurologi ai spitalului erau liberi și – nu-i așa? – cine vine din „libere” că un oarecare e pe moarte?

Cel mai bun doctor buzoian rămâne tot trenul de București…

Este numai o întâmplare din miile care pot fi spuse. La Buzău, ca peste tot în țara asta amărâtă, de ani de zile circulă o vorbă: cel mai bun medic este trenul spre București. Astăzi, totul este la fel, nimic nu s-a schimbat. Poate o singură nuanță: trenul a fost înlocuit de mașină, după ce mașinile s-au înmulțit și drumul dintre Buzău și București se face în numai două ore.

Spitalul Județean Buzău, fief al PSD Buzău

Spitalul Județean Buzău este, de foarte mulți ani, un fief al PSD: din 2014, instituția este condusă de Claudiu Damian, care se prezintă drept „economist“, dar nu are afișată, pe nici un site, o biografie oficială. Fost agent imobiliar și fost vânzător de covrigi, bere și pâine, în 2020, el a candidat la Parlament, pe listele PSD din Buzău, dar nu a fost ales.

Zilele Chișinăului la Buzău. Cum se cheltuie drumurile județene în fieful lui Ciolacu

Altfel, la Spitalul Județean Buzău se regăsesc aceleași condiții și aceleași metehne ca dintotdeauna. Când spun condiții, mă refer la saloanele în care colcăie gândaci, la băi care arată ca după război, la o lipsă acută de medicamente și la plicuri pline cu bani pe care ar trebui să le îndes în buzunarele adânci și hulpave ale personalului din spital. Și nu, când spun gândaci, nu exagerez, Spitalul Județean Buzău este celebru pentru că, în timpul unei conferințe de presă tocmai pe această temă (când managerul nega imagini filmate de niște bolnavi, în care gândacii își făceau de cap), un gândac se plimba, nepăsător că este filmat, pe masa pe care erau amplasate microfoanele. Explicația managerului a fost halucinantă: gândacul a fost adus de ziariști…

Nu știu cum este în alte spitale din țară, nu îmi doresc să le vizitez, dar anul trecut am fost internat într-unul din spitalele din București. Aici, am întâlnit o curățenie exemplară, medici de un profesionalism desăvârșit, care salvează în fiecare zi vieți. Am întâlnit o tânără din România care muncește în Irlanda ca asistentă și care a venit să se opereze aici, în țară, unde își plătește asigurările de sănătate, pentru că în Irlanda i s-a spus că trebuie să aștepte șase luni numai pentru a fi consultată de un ORL-ist. În acest timp, exista riscul real să moară. O operație extrem de complicată, dar reușită.

Trans-Cislău, feerie de toamnă în Munții Buzăului. DJ 102C, o șosea modernizată acum un an de CJ Buzău, la bătaie cu Transfăgărășanul și Transalpina

Spre mirarea mea, nu ni s-a cerut niciun leu pentru medicamente, așa cum eram obișnuit din Buzău.
Mai mult decât atât, am văzut personal amabil, de la doctori la asistente și brancardieri, care aveau o vorbă bună și chiar, minune!, îți zâmbeau. Tot spre mirarea mea, nimeni, absolut nimeni nu a cerut sau nu a lăsat măcar să se înțeleagă că ar primi vreun leu de la pacienți. Pacienți veniți acolo și pentru simple deviații de sept, și pentru chirurgie oncologică (trei etaje destinate). Vă mărturisesc, am întâlnit acolo pacienți care, după operații, în semn de mulțumire, ar fi vrut să le ofere ceva medicilor. Nu au reușit. Am revăzut apoi în minte zecile de știri cu cazuri de șpăgi din Buzău, medicii reținuți de DNA, afirmațiile bolnavilor, care se declarau „șocați de starea jalnică“ a Spitalului Județean Buzău, și mi s-a părut că Bucureștiul se află nu la 110 kilometri de Buzău, ci într-o țară străină.

N-aș vrea să fiu înțeles greșit. Există în Buzău și doctori extraordinari, profesioniști desăvârșiți, pe mâna cărora m-aș lăsa (și mă las) oricând. Când vine însă vorba despre spitalul de stat, condus politic de Consiliul Județean al lui Petre Emanoil Neagu și al echipei sale, lucrurile se schimbă.

Consiliul Județean Buzău și clanurile mafiote din filiala locală a PSD

Mulți medici de valoare au plecat de acolo, fie de bunăvoie, fie după ce li s-a dat un șut în spate și au ales să lucreze în privat. Cei care au rămas și sunt de bună-credință se luptă cu neajunsurile. Spitalul are acum câteva secții renovate modern, dar și unele care arată ca la înființare, acum circa 50 de ani.
Municipiul Buzău nu are spital municipal, nu are spital de pediatrie, nu are un institut de oncologie, nu are, de fapt, nici măcar un centru de radioterapie.
Medici ajunși la capătul puterii de înțelegere și al răbdării mai dezvăluie problemele din sistem, ziariștii le punctează, politicienii își aduc aminte de ele numai în campaniile electorale. Un singur lucru rămâne constant: cel mai bun medic este trenul spre București.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

2 COMENTARII

  1. Păi conducerea Buzoiană s-a transformat în Intelectuali și oameni de cultură , cât este ziua, lună și anul de mare participă numai la manifestări culturale , înfrățiri cu localități de prin Republica Moldova ,lansări de carte ,dus de coroane pe la fel și fel de așa zise ,,personalități Buzoiene ” de care nu a auzit nimeni ,gale de box ,spectacole omagiale ,serate culturale etc. când și cu ce bani să mai faci și altceva pentru Buzoieni când banii se duc pe ,,apa Sâmbetei ” pe așa zise programe de „cultură” că asta ne trebuie nouă acum pe sărăcia asta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

BIȘNIȚARI DE SIMILEASCA

N-am crezut niciodată că viața politico-socială a unui țărișoare precum Românica poate ajunge să semene cu bălăcăreala promiscuă a unor țațe de Simileasca. Şi încă Simileasca are un avantaj: are regulile ei, ștaiful ei şi, mai ales, locul ei. Nu se dă drept altceva decât este. Or sunt zile când, privind de la Primăria Buzău, sau răsfoind ziarele lu’ Toma de la primărie ori ale lui Neagu de la CJ, mi se pare că m-am născut într-o țărișoară incertă, fără legi, fără consistență, fără sens: un fel de șir de căruțe cu coviltir, cu o șleahtă de bulibași care joacă barbut continuu, nemaiștiind când e zi și noapte. Mi-e scârbă și sunt trist. Trist pentru că niște bișnițari de Simileasca...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...