26.3 C
Buzău
miercuri, 28 iulie, 2021
miercuri, 28 iulie, 2021
26.3 C
Buzău
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii buzoieni

ești aiciȘTIRI SUD-ESTBuzăuEu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii buzoieni
spot_img

O serie de nume controversate din Buzău deschid lista pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde – lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru județul care l-a dat pe Alexandru Marghiloman. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii – pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul.

Mic îndrumar pentru alegătorii buzoieni abandonați pe centura politicii românești, ca hahalerele care sunt la putere să NU mai joace alba-neagra cu voturile lor

La Buzău, partidele și-au făcut listele împreună

La Buzău, interesant este că partidele şi-au făcut, parcă, listele împreună, propunându-le buzoienilor, pe locurile eligibile, aceleași tipologii de candidați: ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde – lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, foști miniștri ori candidați la diferite ministere etc., toți având PSD-ul, pe Ciolacu, adică, la bază.

Listele PSD. Dispare Ionela Dobrică, apare Romeo Lungu, pesedistul poreclit „Micul Boșcodeală”

O serie de nume controversate din Buzău deschid lista pentru alegerile parlamentare din decembrie. Baroni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru județul care l-a dat pe Alexandru Marghiloman.

Liderul tineretului PSD Buzău, pătârlăgeanca Ionela Dobrică, nu se mai regăsește pe listele de candidați. În locul celor care dispar de pe liste, apar nume noi: un fost vicepreședinte CJ, un manager de spital, un directoraș obscur de colegiu etc..

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este primul pe lista pentru deputaţi, urmat de Cristea Andi Lucian, vicepreședinte ANRP. La Senat, prima opțiune a PSD este Lucian Romașcanu, senatorul „o să mai primească o pulă în cur toți”, fost purtător de cuvânt al PSD. Pe locul doi, se află Liliana Sbîrnea, o senatoare care a votat cu două mâini amputarea Codului Penal.

Ciripitor la miliție și „revoluționar” de frunte

Cu Omar Hayssam

Marcel Ciolacu este unul dintre cei mai controversați politicieni buzoieni. Conform CV-ului, șomer până la 37 de ani. A făcut târziu și cu greu o batjocură de facultate pe bani. Singura lui activitate până la 37 de ani a fost șef la tineretul PSD-ist din Buzău și consilier la Primărie și Consiliul Județean. În toată cariera lui a muncit în privat pentru 13 luni, timp în care a fost o absolută catastrofă. Faimos pentru legăturile cu un terorist Omar Hayssam și pentru poziția de pupincurist și vâslaș a lui Dragnea a trăit în rest numai din sinecuri politice într-unul dintre cele mai corupte și sărace județe din țară.

Pe larg, Ciolacu începe facultatea la 24 de ani. Vine dintr-o familie care stă foarte bine cu finanțele, deci nu există altă justificare decât că a fost mult mai prost decât cei care intrau la facultățile bune. La 24 de ani, deși locuiește în Buzău, face facultatea Ecologică de Drept în București, facultate care nu are licență. Conform CV-ului, nu are un loc de muncă, ci se dedică total partidului până la vârsta de 37 de ani. În 2003, mai face studii de doi ani se pare fără să reușească să-și ia o diplomă de masterat deși e aceeași bombă de universitate.

Citește și: Marcel Ciolacu și șpaga de partid și de stat. Ori despre cum s-a pricopsit liderul PSD cu un milion de lei, băgând în Parlamentul României un șuț de ustensile medicale din Uniunea Europeană și o fufă care a mai deținut câteva funcții prin guvern în urma șpăgilor date ștabilor zilei

Totuși, în 2012, la 45 de ani, își ia un masterat de la SNSPA care sunt sigur că merită citit. Examenele erau o glumă, după cum a scris public un coleg de generație.

La 37 de ani, este în sfârșit încadrat la firma proprie – consilier juridic. Este viceprimar, așa că firma duduie de contracte publice și este investigată de DIICOT, ca orice afacere cinstită. Cum în CV e nevoie de un titlu mai serios, devine Director Executiv pentru 13 luni la o firmă. Pe care o bagă în pământ. O preia cu un profit de aproape 2 milioane și o lasă cu o datorie de aproape 4 milioane, căci ăsta e geniul PSD-ist. Renunță la privat și se dedică primăriei și apoi e deputat. Ne reprezintă în niște comisii în parlament cu care nu are nicio legătură. Actualmente, este cel de-al treilea om în stat.

Lista PNL e deschisă de oportunistul Gabriel Avrămescu

Primul pe lista liberalilor pentru Camera Deputaților este Gabriel Avrămescu, liderul organizației județene a PNL Buzău, imediat după locale, un individ care ani de zile a beneficiat de funcții publice, sub oblăduirea discretă a PSD, ultima oară fiind prefect de Galați.

Gabriel Avrămescu, Vlad Pufu, Claudia Benchescu, Viorel Holban, Gheorghe Firon etc. sunt personaje care și-au făcut stagiatura lângă Ciolacu și alți baroni perindați la cârma social-democraților buzoieni, duplicitatea ținându-le loc și de mamă și de tată. 

Șantajul și etajul

Trustul de presă al lui Vlad Pufu a înghițit bani cu grămada de la PSD tăcând ori făcând campanii pentru distrugerea unor firme emblemă ale Buzăului, precum Stațiunea de Cercetare Legumicolă, la porunca unor penali din PSD. Neplătind dările către statul român, sub oblăduirea aceluiași PSD. Doar așa ziarul, televiziunea, radioul lui Pufu au supraviețuit, contractele cu toate instituțiile publice și cu parlamentarii PSD Buzău fiind dovada trocului jalnic al acestui gazetar pârlit!

Cât despre bucureșteanca Claudia Benchescu, conform chelălăielilor liberalilor buzoieni, aceasta ar avea, cică, legături cu Buzăul, pentru că i-ar fi admirat frumusețile privindu-le pe geamurile fumurii ale mașinii în drum spre Bacău sau Iași și că mama dumneaei și-ar avea originile în Amaru.

candidați alegeri parlamentare Buzău 2020

Altfel, Claudia Benchescu este soția deputatului PNL Mihai Voicu. Deputatul Mihai Voicu a fost cercetat și condamnat în 2019 pentru fapte de corupție. Mai precis, acesta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la trei ani cu suspendare, politicianul fiind acuzat de DNA că, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte la nivel național al PNL. Procurorii DNA lau acuzat pe Voicu că și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent județean criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plate unor contribuții individuale.

După doisprezece ani de tăcere, deputatul PMP Adrian Mocanu spune că simte nevoia să le spună buzoienilor „ceva interesant”

De patru ani, Adrian Mocanu tot bate pe la porțile partidelor, sărut mana PSD, sărut mana PNL, luați-mă și pe mine de candidat, iar astea două, ioc, nu-l bagă în seamă. A încercat peste tot, ca românul imparțial, n-a reușit nicăieri și s-a pomenit cu norocul pleașcă pe tavă, când i-a făcut pe băsiști jupâni într-un județ cu un singur stăpân, iar bășiștii l-au uns pe Mocănel deputat, într-un colegiu fără jupân. Cui pe cui se scoate.

Dacă trădezi în direcția vântului, nu ai cum să te stropești pe pantaloni

Diferența între Adrian Mocanu, ajuns iar lider de filială județeană la PMP, și Gabriel Avrămescu, liderul de azi al PNL Buzău, este aceea că unul trădează totdeauna spre direcția înspre care bate vântul, știind că până la alegeri e chestie de un pas și, ca urmare, dacă trădezi în direcția vântului, nu ai cum să te stropești pe pantaloni, iar celălalt trădează spre direcția dinspre care bate vântul, convins că, chiar dacă trădezi contra vântului, merită să te lași stropit pe pantaloni.

Astfel, lista PMP pentru Camera Deputaților este deschisă de actualul deputat Adrian Mocanu, președintele PMP Buzău. Sigur, cel mai sinistru CV de până̆ acum este cel al mocănelului transpartinic. PSD-ist de Buzău, de Ciolacu, cum s-ar spune, la bază.

Citește și: Cine este Adrian Mocanu, deputatul care dă pe votanții săi exact atât cât valorează: o sacoșă, două cu pungi de mălai și sticle de ulei de rapiță. Ori despre cum a ajuns Mocănel la al treilea mandat în care zice că ne reprezintă, dar votează legi împotriva noastră

Tatăl domniei sale a fost ditamai directorul prin minister în timpul lui Ceaușescu, ca orice nesecurist de vază. S-a oprișat masiv pe buzoieni din poziția de șef al Consiliului Judeţean. Poziție din care l-a pus pe fii-su, un impostor oribil, în parlament, la 25 de ani. Până̆ atunci, desigur, băiatul a fost și “manager” de la 21 de ani, că deah, geniul nesecurist e din familie. Nu ne spune unde, că e secret. Făcea facultatea la București și era manager la Buzău. O sursă, coleg de an cu el, ne spune că habar nu are cum a putut “catastrofa” aia să termine ASE-ul.

În 2010 face și colegiul de securiști al lui Oprea. Din 2011, conform CV-ului, este și el doctorand la bomba aia de facultate din Târgoviște. În anul 2, deși suntem în 2020 . Legal asta e imposibil, dar cum spuneam el și familia lui se oprișează pe tot ce mișcă̆. Omul este de o prostie absolut feroce și spune tâmpenii colosale. Activitatea lui în Parlament este o nenorocire, nu a făcut practic nimic, nimic. La al doilea mandat, probabil ca să nu se sperie băiatul în București, vine și tac-su la Senat. Asta și pentru faptul că știa că va fi condamnat și că imunitatea îi prindea bine. El și familia lui sunt implicați în toate scandalurile posibile. Frumusețea asta de om a fost în 5 partide și acum este în partidul nesecurist al turnătorului Băsescu – PMP.

Citește și: Când corabia se scufundă, șobolanii fug! Traseistul Adrian Mocanu s-a întors la PMP, iar acum anunță faptul că întreaga organizație județeană a ALDE Buzău pleacă împreună cu el. Telenovela cu dreapta zornăind a arginți continuă la Buzău!

A votat, desigur, cu PSD-ul pe legile împotriva justiției. Tatăl său la acel moment era deja condamnat într-o primă instanță̆ pentru corupție. Are o sentință̆ definitivă de 3 ani și 6 luni. A primit la nuntă 1 milion de Euro, iar nunta lui a fost celebră prin faptul că altă mare valoare a PSD-ului, Marian Almanahe Vanghelie, a venit la marele eveniment cu elicopterul. Mama lui pensionară are și ea, desigur, o sinecură frumoasă. În 2019 primea 11.400 RON pe lună de la stat.

Locul 1 de la Senat este ocupat, firesc, de cacealmaua liberală Dorin Bădulescu. No comment!

La Buzău, USR a murit în fașă, dar vrea să îl fete din nou smardoiul Emanuel Ungureanu

În ultimii doi ani, USR ne-a obișnuit cu politica testiculului: particip, dar nu mă bag. Treaba USR nu este să salveze România. Adică, nu să guverneze, nu să găsească și să aplice soluții. Ci doar să facă zgomot, circotecă, și să arate mizeriile, de care, de altfel, cu toții suntem conștienți. Absolut, e mai simplu așa, decât să fii responsabil, să ai o răspundere și să devii ținta „cuvintelor frumoase” din partea electoratului, lucru inevitabil pentru orice om politic sau formațiune politică aflată la guvernare.

Milioane de români mințiți în cel mai josnic mod cu putință de deputatul USR care candidează la Buzău! Instanțele de judecată l-au obligat de mai multe ori să-și retracteze lăturile 

În acest peisaj care nu are nimic de-a face cu paradigma politicii, la Cluj ieșea în evidență deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acest ales al românilor, profesor la un liceu teologic (nimic peiorativ!) și, spun unii, fost portar la un spital clujean, (am fi vrut să și verificăm dar, deputatul USR nu și-a postat pe pagina Camerei Deputaților CV-ul) și-a dedicat activitatea sistemului sanitar. Cum arătam mai sus, nu e vorba de a căuta, găsi și aplica soluții, ci doar de a împroșca cu mizerii și a arăta nereguli. Mai mult sau mai puțin reale.

Citește și: Dan Barna cel Fericit. Adevărul despre afacerile liderului USR desfășurate în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea. Despre cum șeful partidului care a inițiat campania #FărăPenali este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE

Așa că pe Emanuel Ungureanu, ejaculat din USR Cluj direct pe centura politică a Buzăului, l-am întâlnit, în ultima vreme, din ce în ce mai des prin spitalele buzoiene, cu telefonul mobil în mână, filmând. Nici nu contează că spitalele au un regulament. Ambiția, frustrarea și interesul propriu, pardon, public! și legitimația de deputat bate orice Lege sau Regulament.

Chestia e că deputatul smardoi o mai ia din când în când  pe coajă, ultima oară, ungureanu aciuat la Buzău a luat-o de la profesorul Irinel Popescu, considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din lume. Acesta a fost jignit și denigrat într-un mod foarte grav de Emanuel Ungureanu. Medicul l-a acționat în instanță în 2018, iar în 2019 a câștigat procesul.

În rest, un limbric, cu legitimație ori nu, rămâne tot un limbric.

Pro România, partidul lui Lache

Să zicem că, la Bro Lomânia, un partid dintr-o țară fantastică numită Lomânia, ar fi șef de filială locală un reporterică pe nume Ferix Lache. Și Lache e atât de inteligent, încât îl fraierește pe un fost prefect de Bulzău și îi ia locul ce i se cuvine de drept în fruntea Sfatului județean.

Ei bine, țara aia fantastică se numește România, partidul se numește Pro România, iar șeful de filială se numește Felix Rache. Și Lache este atât de inteligent, încât „cel mai nou institut de cercetare de piață din România”, INSCOP, cel care face și desface jocurile în sondajele de piață din România, este un acaret al său. Conform presei bucureștene, directorul general al acestui institut era Remus-Ioan Ștefureac, doctorand al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (sau Academia SRI, cum i se mai spune prin presă) și fost consilier al lui George Maior, adică fostul director SRI. În termeni anteniști, Remus-Ioan Ștefureac, care deține și 50% din acțiunile INSCOP, e un securist.

Citește și: Marea escrocherie COVID: Ce secret teribil ascunde China? Informații care răstoarnă tot ce credeam că știm despre pandemie

Interesant e că cealaltă jumătate din INSCOP e deținută de nimeni altul decât Felix Rache. De altfel, ei mai au un lucru-n comun – amândoi au fost consilieri ai fostului lider PSD, Mircea Geoană. Da, vorbim despre același Geoană acuzat c-ar fi agent acoperit al SIE și despre care se zvonea (zvon infirmat între timp) acum câteva luni că va fi propunerea PSD-ului pentru șefia aceleiași instituții.

Angajat consilier personal în guvernul Tudose, în trei luni de zile, Mihai Tudose l-a ridicat în rang de trei ori. Nu doar că i-a umflat funcția, de la consilier personal la consilier al departamentului CENTENAR și, apoi, consilier de stat și șef al Agenției naționale de strategii guvernamentale, dar Mihai Tudose i-a dat complet mână liberă lui Felix Rache în ceea ce privește gestionarea bugetelor de promovare și comunicare publică ale Guvernului României.

Mai întâi Geoană, apoi Ștefureac, apoi Mihai Tudose și azi Victor Ponta – deja devine dubios felul în care Felix Rache ajunge mereu în slujba unor oameni suspectați de legături cu serviciile. Cine știe, poate chiar e mult mai deștept decât jocurile lui de cuvinte de la Antena 3. Poate umorul ăla cringy e doar o acoperire, o perdea de fum menită să ne abată atenția de la adevăratele sale abilități. Poate..

Citește și: Cine are curajul să spargă ICR, buboiul culturii române? Cum s-a întregit Marea Famiglie social democrată de la Institutul Cultural Român cu Andreea Ciolacu, nepoata Ciolacului Național. Ori despre cum se confirmă încă o dată că la PSD există cu adevărat câini cu ciolaci în coadă

Altfel, Felix Rache este cunoscut ca nepotul soacrei lui Mircea Geoană, celebra revoluționară şi țărănistă “doamna Costea”, calitate în care îl creștea în sondajele institutului său pe contracandidatul lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009. De altfel, Adrian Năstase scria, în august 2007, sub titlul “Pompe funebre şi sondaje de opinie”, pe blogul său: “Dacă aveți un eveniment important în familie și vreți să vă „trageți” un sondaj de opinie favorabil, apelați la Felix Rache. Prietenii știu de ce”.

Îmi place că-l știu pe Ciolacu acolo unde e acum. La vedere!

Așadar, mai este puțin mai mult de o zi și vom merge la vot. Am tot scris anii ăștia despre cei care votează în bloc PSD şi ne-am separat cumva de ei fiindcă – nu-i așa? – noi suntem diferiți în sensul cel mai bun al cuvântului. După ce multă lume ne-a spus diverse legate de ce am scris acolo, şi bune, şi rele, ne-am tot gândit la un lucru legat de noi, ceilalți, care nu facem ca ei: nu ne vindem votul ori scrisul pentru câțiva bănuți, nu punem botul la balivernele lor, preferăm să fim săraci și cinstiți, vorba unui comunist cu ștate solide în PSD. Dar cu ce suntem noi mai buni ca ei?

Dacă nu suntem ipocriți, vom recunoaște că nu suntem.

De ce? Pentru că ne place să ne uităm la ei şi să râdem de prostia lor, ne place să-i considerăm cumva inferiori nouă, ne place să-i judecăm pentru faptele și deciziile lor ca să avem despre ce vorbi, apoi condamnând vehement atitudinea lor cu ton de superioritate. O, da, nouă nu ne plac pesediștii lui Ciolacu, dar îi iubim pe ciolacii din celelalte partide, achiesăm la acțiuni gen „Fără penali”, dar îi iubim pe penalii noștri, care – nu-i așa? – sunt mai puțin răi ca ai lor, îi înjurăm ca la ușa cortului pe cei care declară că nu se duc la vot, noi înșine uitând apoi să ne prezentăm ca niște cetățeni informați la urne.

Eu, unul, sincer să fiu, îmi place că-l știu pe Ciolacu acolo unde e acum. La vedere! Dar cu ceilalți, acoperiții din celelalte partide, cei pe care îi iubim și îi considerăm mai puțin răi, ce facem?

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un „Like”, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Reclama ta poate fi aici! -

spot_img

ATENȚIONARE

EXPRESS SUD-EST dorește ca acest site să fie un spațiu al discuțiilor civilizate, al comentariilor de bun simț. Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătură cu textul.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.
Abaterile repetate vor avea drept consecință interdicția accesului la aceasta facilitate a site-ului.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Buzăul cu Țintești în frunte. Cum vrea liberalul Bolojan să se unească cu pesedistul Toma San

Proiectul „Buzăul cu Țintești în frunte” prinde viață. Liberalul Bolojan vine la Buzău (fieful PSD și al lui Ciolacu) să se unească cu pesedistul Toma San. Buzăul cu Țintești în...

EDITORIAL

Buzăul cu Țintești în frunte. Cum vrea liberalul Bolojan să se unească cu pesedistul Toma San

Proiectul „Buzăul cu Țintești în frunte” prinde viață. Liberalul Bolojan vine la Buzău (fieful PSD și al lui Ciolacu) să se unească cu pesedistul Toma San. Buzăul cu Țintești în frunte După modelul „Ciolacu a făcut pentru Buzău ce n-a făcut nimeni”, un eșec major al baronului Ciolacu povestit pentru fraieri drept o mare victorie, și la nivelul municipiului Buzău primarul...

ULTIMA ORĂ