Mai mulți lideri PNL l-au criticat pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în ședința săptămânală a Biroului Executiv Național. Aceștia s-au arătat nemulțumiți că ministrul Cristian Ghinea „nu a știut să explice date tehnice” la Bruxelles, despre sistemul de irigații. Comisia Europeană a transmis României că PNRR trebuie îmbunătățit, iar banii pentru irigații nu vor fi cuprinși în finanțarea europeană.
Citește și: Bătaie de joc! Cătălin Avramescu, un fel de zDragnea de Buzău, pus ofițer de presă de filiala locală a USR PLUS
Pe lângă finanțarea pentru sistemul de irigații, Comisia Europeană a avut obiecții și în ceea ce privește banii pentru autostrăzi bugetați de guvern în PNRR. „Comisia crede că avem o alocare prea mare pentru infrastructura rutieră”, spunea săptămâna trecută ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
„A stat o săptămână la Bruxelles fără să cheme vreun ministru cu el. Nu a știut câteva chestiuni tehnice, pe hidrogen verde, pe irigații. Dacă nu obținem bani pe irigații e vina lui”, s-au plâns liberalii, în ședința BExN.
De asemenea, aceștia au fost nemulțumiți că ministrul Cristian Ghinea a declarat că unele ministere nu au cooperat cu el.
Reproșurile liberalilor vin cu doar câteva ore înainte de ședința de la Palatul Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. La ședință vor participa premierul Florin Cîțu, preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi cu ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
Citește și: Cum a ajuns baronul PSD Mihai Tudose să controleze Brăila după arestarea lui Bunea Stancu. Brăila, orașul care a sărăcit cu parvenitul Tudose îmbătrânind la butoane
Săptămâna trecută, președintele declara că au fost „de așteptat” aceste dificultăți pentru că planul de redresare este un instrument nou al Uniunii Europene. „Vom fi pregătiți pentru acest plan național și vom îmbunătăți proiectele ca să fie acceptate”, a spus președintele.
Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat de Guvern pe 7 aprilie. Potrivit documentului pus luna trecută în dezbatere publică, Guvernul a bugetat prin PNRR cheltuieli de peste 41 de miliarde de euro, mai mari decât suma destinată României, aproximativ 29,2 miliarde de euro.