sâmbătă, 14 decembrie 2024
-1.3 C
Buzău

România

-1.3 C
Buzău
sâmbătă, 14 decembrie 2024
-1.3 C
Buzău

Petre Emanoil Neagu: Aș putea vorbi mult despre proiectele...

  https://www.facebook.com/watch/?v=584573647454057&t=12 „Despre proiectele de suflet pe care le-am implementat ca președinte al Consiliului Județean Buzău aș vorbi mult. În fiecare proiect am pus suflet. Am ales...
Ești aiciSocialIonuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL din Crevedia, plasați în...

Despre Express Sud-Est


New York Times: „Cine sunt băieții ăștia? Niște mâzgălitori obosiți de pe net?”
The Guardian: „Nu am auzit niciodată de Express Sud-Est. Nu ne interesează.”
Le Monde: „Ăștia care scriu sunt români? Ce au furat?”

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL din Crevedia, plasați în arest la domiciliu

Tribunalul București a respins vineri cererea procurorilor Parchetului General de prelungire a arestului preventiv pentru cei doi patroni ai stației GPL de la Crevedia. Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au primit arest la domiciliu.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă se află în arest de pe 5 septembrie, măsură care a fost prelungită până în prezent.

Patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au primit joi acuzații suplimentare în dosarul exploziilor din 26 august, prin extinderea urmăririi penale

Tragedia din 26 august s-a soldat cu 55 de răniți, șase morți, 7 case distruse total, 82 de case avariate și cu distrugerea echipamentelor și deteriorarea autospecialelor cu care au intervenit pompierii.
Ionuț Doldurea

Parchetul General a dispus extinderea urmăririi penale cu noi infracțiuni: neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, atât împotriva celor doi patroni cât și a firmei acestora, Flagas SRL.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă sunt acuzați că nu au luat și nu au respectat măsurile legale de securitate și sănătate în muncă deși erau obligați prin lege să o facă, „creându-se un pericol iminent de producere a unui accident de muncă”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) într-un comunicat remis presei joi.
Cosmin Stîngă

De asemenea, Parchetul a cerut judecătorului de drepturi și libertăți să prelungească arestul preventiv pentru ambii patroni, pentru distrugere din culpă, „care a avut ca urmare un dezastru”.

În referatul cu propunere de prelungire a arestului, procurorii spun că măsura este justificată atât de modalitatea concretă în care a fost săvârșită fapta, cât și de consecințele ei.

Procurorii spun că, de cel puțin trei ani, ambii patroni afirmau „o politică de funcționare” bazată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind alimentarea, transportul, transvazarea și depozitarea combustibilului GPL și că o făceau exclusiv pentru beneficii materiale, sfindând inclusiv deciziile organelor de control și supraveghere.

O adevărată avere găsită la percheziția din casa lui Dragoș Adrian Iorga, directorul din MIPE reținut aseară de DNA

Cât privește consecințele, procurorii țin cont de faptul că au murit șase oameni, că 55 au rămas mutilați, că 7 case au fost distruse total, 82 parțial și că au fost distruse inclusiv echipamentele și autospecialele echipelor de intervenție, în afară de acareturile din gospodăriile oamenilor din localitate pe o rază de peste un kilometru. 169 de persoane sunt părți vătămate în dosar și 158 au fost deja audiate. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro și 615.535 lei.

Totodată, 27 persoane au fost audiate în calitate de martor, majoritatea fiind angajați ai societății comerciale.

Pe 26 august 2023 au avut loc trei explozii la stația GPL a companiei Flagas, de la Crevedia/ județul Dâmbovița, soldate inițial cu 58 de răniți.

Cinci persoane au murit la spital, unde au fost internate cu arsuri foarte grave.
Două persoane au murit în primele 24 de ore. Este vorba de un cuplu de vârstnici: soția a murit a doua zi, la spital, cu arsuri pe 95% din suprafața corpului, iar soțul a făcut infarct și a murit pe loc când și-a văzut soția arzând ca o torță.
Douăsprezece persoane au fost transferate în străinătate, 4 în stare critică, dar transportabile, ceilalți fiind prea grav răniți pentru a putea face față unui transport, cu arsuri de peste 95% pe suprafața corpului sau, dimpotrivă, cu arsuri care permiteau tratarea în România.

Șmecherii care ne sug… Marian Enache, șeful CCR, încasează peste 100.000 de mii de lei pe lună

Unul dintre cei aflați în stare foarte gravă internați în România a murit la patru zile după explozie, iar doi angajați ai stației GPL la o săptămână de la incendiu.
42 persoane au fost externate (40 din spitale din țară și 2 din spitale din străinătate) după cel mult 20 zile de spitalizare.
A șasea persoană a murit la Lubeck, în Germania, pe 30 septembrie.

Potrivit procurorului general Alex Florența, în dimineața zilei de 26 august în curtea stației GPL se aflau două cisterne, iar în jurul orelor 18.00 a ajuns o a treia despre care se presupune că ar fi avut probleme la una din roți, motiv pentru care gazul petrolier lichefiat a fost transferat în altă cisternă.

Din motive încă neelucidate, pentru că dosarul încă este în cercetări la procurori, sub cisterna cu gaz a apărut o sursă de foc.

Unul din angajați a sesizat și le-a cerut celor 4 angajați nepalezi să iasă și să oprească traficul, timp în care cei doi șoferi ar fi urmat să stingă flăcările.

La scurt timp a avut loc o explozie. În circa o oră, la fața locului au ajuns echipele de intervenție, iar a doua explozie, mai puternică decât prima, i-a rănit pe pompierii aflați mult prea aproape, în ciuda faptului că foloseau un robot pentru stingerea incendiului.

După stingerea incendiului a fost găsită o rămășiță a unei cisterne la aproximativ 2 kilometri de locul exploziei.

Întrucât suntem CENZURAȚI pe FACEBOOK, ne poți urmări investigațiile și reportajele și pe GoogleNews. Nu te costă nimic, dar ajuți astfel niște ziariști idealiști care se încăpățânează, încă, să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. 

Express Sud-Est.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială, care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice. Puteți să ne sprijiniți prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Donează prin Transfer Bancar

CONTURI BANCARE:
IBAN RO34BTRLRONCRT0CE8518001, în lei
IBAN RO78BTRLEURCRT0CE8518001, în euro

Deschise la Banca Transilvania

Doriți să primiți notificări ori de câte ori postăm ceva nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Preluarea textelor de pe paginile EXPRESS SUD-EST se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe EXPRESS SUD-EST sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului. Preluarea integrală a materialelor EXPRESS SUD-EST se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

- A word from our sponsor -

spot_img

News

EXPRESS SUD-EST

Editorial

George Lixandru
GEORGE LIXANDRU

Eu cu cine votez? Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României

O serie de nume controversate din sud-estul României deschid listele pentru alegerile parlamentare de mâine. Ciripitori la miliție/securitate, „revoluționari” de frunte, oportuniști, baroni, milițieni, fii de baroni, prieteni cu infractori dovediți, foști miniștri, presupuse ziarizde - lingăi ai Antenei 3, mincinoși patologici, aceasta este oferta parlamentară a partidelor pentru sud-estul României. „Buni” din orice poziție – parlamentari, miniștrii - pe cheltuiala celor care plătesc taxele și impozitele, ei „tac” cu spor lăfăindu-se pe canapelele luxoase ale parlamentului ori ministerelor, pișându-se pe cei cărora, din patru în patru ani, le cer votul. Rubrica „Alegeri 2024” a fost gândită de redactorii EXPRESS SUD-EST ca un fel de „Mic îndrumar pentru alegătorii din sud-estul României” abandonați pe centura politicii românești, pentru ca hahalerele...

Dezvăluiri

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu, le au cu statul

Suma astronomică a contractelor pe care firmele președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Tedorescu, le au cu statul: 32 de milioane de lei, doar în ultimii doi ani. Majoritatea contractelor sunt cu primării din propriul județ. Teoretic, primăriile nu au o relație de subordonare cu Consiliul Județean, dar localitățile mici, care nu dispun de bani suficienți, depind de sumele dirijate de Consiliul Județean. În total, contractele care figurează în declarația de interese a lui Teodorescu sunt de 55 de milioane de lei. Aproape...
spot_img

REPORTAJ

Cislău – osul domnesc...

Ieșim din Buzău și  intrăm în șerpuirea scâncită a câmpiei buzoiene în jurul râului cu același nume. E ca și cum Bărăganul n-ar vrea să se despartă de noi, agățându-se de gâtul bietei ape și sufocând-o într-o ultimă îmbrățișare. Mergem spre Cislău, o comună al cărei nume are o rezonanță stranie. Mașina în care suntem este condusă de nea Gigi, un moldovean stabilit în Buzău și care se apropie bine de 60 de ani. Ca orice șofer care se respectă, nea Gigi este „omul enciclopedie”. Răspunde la întrebări, dar ...

Herghelia Cislău, o comoară națională

Herghelia Cislău, cu o istorie de peste un secol în care a servit armatei, a cunoscut un declin în timpul Primului Război Mondial şi o perioadă de glorie în anii '30 când a devenit centru de formare şi perfecţionare pentru echipa sportivă a României, este locul în care se găseşte armăsarul Pur sânge englez Fronzen Fire, adus din îndepărtata Irlandă de Irina Vlăducă Marghiloman, strănepoata marelui om politic şi 'părinte' al hipismului românesc, Alexandru Marghiloman. Potrivit...

Anchete

Nehoiu, orașul cu lacăte pe speranță

Nehoiu, orașul care, înainte de revoluție, era o bijuterie a județului Buzău, trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale existenței sale. După ce fabrica de prelucrare a cherestelei Foresta a încăput pe mâinile afaceristului sirian Omar Hayssam, sub oblăduirea prefectului Ion Vasile și a primarului Alexandru Corcodel, orașul s-a prăbușit, scăderea iremediabilă a nivelului de trai aducând sărăcie, șomaj şi lipsa oricărei perspective pentru localnici. Altfel, localitatea în care trăiesc în jur de 14.000 de suflete se află...

- A word from our sponsor -

spot_img

Buzău, orașul înglodat în datorii. Drumul lui Constantin Toma, de la o căruță cu pepeni, la falimentarea unui oraș. Ascensiunea unui escroc

Constantin Toma a pozat, ani de zile, în „milionar”. Să ne aducem aminte cât de mult timp s-a lăudat și s-a folosit de această etichetă ca să se strecoare în Primăria Buzău. Șmecheria a ținut pentru că buzoienii, ca orice alți românii de fapt, preferă să creadă în iluzii şi să uite ce nu le place. În fapt, statutul lui Constantin Toma din top Forbes a ținut doar o vară. Odată cu obținerea funcției de primar al Buzăului, și...