Muzeul Național „Brătianu”, care are sediul în Vila Florica, fosta reședință a familiei Brătianu din Ștefănești, a fost inaugurat ieri, la eveniment participând și premierul Ludovic Orban. Inaugurarea a avut loc cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.
Moment penibil pentru Ludovic Orban
Muzeul Național Brătianu a fost inaugurat ieri, evenimentul coincizând cu împlinirea a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. După inaugurare, Ludovic Orban a oferit un moment jenant.
Citește și: De ce a decis CNCD să-i amendeze pe președintele Iohannis și pe fostul președinte Traian Băsescu. Ori despre cum a ajuns Csaba Ferenc Asztalos, un inamic al statului unitar român, în fruntea Consiliului Național de Combatere a Discriminării. Ce rol joacă Dragnea și Dăncilă
Premierul a fost invitat de organizatori să planteze un copac în curtea vilei, însă arborele era deja bine înfipt în pământ și avea rădăcini adânci. Gazdele evenimentului au săpat doar o groapă în jurul copacului pentru a da impresia că acesta este plantat acum.
Un filmuleț despre momentul penibil de la Muzeul Național Brătianu a fost postat pe pagina de Facebook și de ministrul de Interne, Marcel Vela, dar acesta a șters apoi postarea, când și-a dat seama de greșeala care îl pune într-o postură proastă pe șeful său.
Muzeul Național Brătianu, „locul în care s-a făcut istorie pentru România redevine un loc în care oamenii vor veni să regăsească istoria”
”Am o mare satisfacție sufletească să pot fi astăzi prezent aici la un moment extrem de important: locul în care Brătienii au luat decizii fundamentale pentru ţară, locul în care au gândit propășirea națiunii române, locul de pelerinaj al reprezentanților marilor puteri mai ales în ajunul Primului Război Mondial”, a declarat Orban.
Citește și: ÎNVIEREA DUPĂ TEODOSIE. Arhiepiscopia Tomisului a pus la cale o nouă slujbă de Paște – ÎNVIEREA DUPĂ TEODOSIE, o imbecilitate izvorâtă dintr-o doctrină evanghelică numai de Șpagoveanu Curuleanu Secureanu etc. știută. Cine sunt „profesorii” lui Teodosie
Conform news.ro, premierul a spus că locul în care s-a făcut istorie pentru România redevine un loc în care oamenii vor veni să regăsească istoria, să regăsească momente din viața publică, dar şi din viața privată a înaintașilor care au pus piatra de temelie pentru România modernă.
Prezent la eveniment, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că noul muzeu dedicat familiei Brătianu va recunoaște importanța națională a celor care au scris istoria cu mândrie și sacrificii şi a adus un omagiu celor care au murit în închisorile comuniste.
Muzeul Național Brătianu își propune să reconstituie atmosfera casei în care a locuit I.C. Brătianu. Muzeul funcționează în Vila Florica, din Ștefănești, județul Argeș, achiziționată în 2017 de Ministerul Culturii de la moștenitorii familiei Brătianu.
Legea privind înființarea Muzeului Național Brătianu a fost adoptată de Parlament în decembrie anul trecut, fiind promulgată în 15 ianuarie de către preşedintele Klaus Iohannis.