Laura Codruța Kovesi provoacă un val de dezamăgire, dar și de groază în PSD, ea fiind deja cu un pas în funcția de procuror european. Iar cum din această poziție va putea realiza anchete cu privire la frauda din fonduri europene, deci inclusiv dosarul Tel Drum, veștile par într-adevăr critice pentru Liviu Dragnea și ai lui.
Marți, Laura Codruța Kovesi va fi audiată în comisia LIBE, după care e va lua o decizie cu privire la funcţia de procuror european. Mai mulți protestatari au anunțat deja că vor merge la Bruxelles să o susțină pe fostul procuror șef al DNA.
Citește și: Dosarul Kovesi, cântecul de lebădă al lui Liviu Dragnea. Ori despre miza unui război aproape pierdut de către gașca de penali din fruntea PSD
În direct la România TV, Bogdan Chirieac, un apropiat al PSD, a comentat decizia, anunțând şi de ce este deja Kovesi cu un picior în funcţia de procuror european.
„Să o susțină unde? Au loc audierile în comisia LIBE şi în comisia CONT. Apoi, în mod absolut neuzual, nu se mai votează în onorabilele comisii şi are loc acolo conferința președinților: preşedintele Parlamentului European şi președinții grupurilor parlamentare, zece persoane. Aceștia hotărăsc cine este, din partea PE, alesul.
Citește și: Liderul ALDE Buzău, ADRIAN MOCANU, a LOVIT o tânără pe o TRECERE DE PIETONI și a PĂRĂSIT locul accidentului. Politicianul s-a ales cu un dosar penal
Deoarece la comisie a ieșit procurorul francez, cu 50 de puncte, germanul şi doamna Laura Codruța Kovesi, cu câte 29, acolo s-au ales. Acum, de ce au luat exact 29? Cred că Germania a mers cu doi candidați: propriul candidat şi doamna Kovesi. Nu ar fi ceva nemaiîntâlnit. În 2009, când s-a pus comisarul european pe Agricultură, a fost pus domnul Dacian Cioloș, din România, dar care a reprezentat Franța, practic. Franța avea doi comisari în Guvernul Europei deoarece comisar este egal ministru, pentru publicul nostru. Sună atât de rău comisar, că ne gândim la comisarii sovietici, dar nu are legătură una cu alta. Uniunea Europeană nu este Uniunea Sovietică.
În conferința președinților, va ieși un candidat, apoi va avea loc medierea între Comisie şi Parlament, nu este cu vot. Trebuia să se voteze în Parlamentul European. Cineva cu multă putere, Germania sau Franța, a schimbat procedura. Nu mai este vot, ci decizie politică. Candidatul lor a câștigat pe bune. Țările au fost reprezentate de ambasadori, s-a făcut punctajul. Acolo a fost o chestiune tehnică”, s-a văitat Bogdan Chirieac, un apropiat al PSD, la România TV.