Decizia Conferinței președinților urmează după un acord din septembrie dintre negociatorii PE şi ai Consiliului UE privind desemnarea noului șef al Parchetului European în persoana Laurei Codruța Kovesi. Echipa de negociere a Parlamentului a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi în timpul negocierilor, precizează instituția.

„După validarea ei de astăzi, dna Kovesi poate începe mandatul său de 7 ani. Consiliul a validat acordul anterior în această săptămână”, se mai menționează în comunicatul PE.

Citește și: REGIUNEA DE SUD-EST A ROMÂNIEI, LA COADA CLASAMENTULUI PRIVIND COMPETITIVITATEA REGIONALĂ ÎN UE

Biroul Procurorului Public European apără UE de fraude, corupție sau fraude transfrontaliere

Consiliul Uniunii Europene a validat luni formal numirea procurorului român Laura Codruța Kovesi în funcţia de procuror-șef european.

Biroul Procurorului Public European (EPPO), care se aşteaptă să fie operațional la sfârșitul anului 2020, va fi o instituție independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un „LIKE” pe pagina noastră de Facebook.